Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adelajdaaaa

studia licencjackie z rosyjskiego czy mgr ekonomia co lepsze?

Polecane posty

Gość adelajdaaaa

mam licencjat z ekonomii i zast sie czy dalej studiowac ekonomie czy moze jezyk rosyjski ale od poczatku bo nie moge sie ubiegac o mgr jak mam inny kierunek nie wiem co robic bo obydwa kierunki sa mi bliskie co lepsze zdam sie na Wasza obiektywna rade - jakie sa za i przeciw

Gość według mnie 2
mgr ekonomii z rosyjskim bież 2 opcję

Gość adelajdaaaa
zastanawiam sie tez nad kupalogio

Gość adelajdaaaa
1. mgr ekonomia 2. licencjat z rosyjskiego... wiec drugie?

Gość adelajdaaaa
sama sie nie moge zdecydowac ...jakbym mogla isc po ekonomii na mgr rosyjksiego II stopnia to by bylo ok ale nie ma takiej mozliwoscin niestety a chcialam zrobic tlumacza przysieglego

jak chcesz byc tlumaczem to lepiej TYLKO sam jezyk studiuj :P

Gość hmmmmm.....
Ja bym radzila studia z ekonomii i ewentualnie jakis kurs rosyjskiego. Zastanow sie co chcesz robic w przyszlosci i co bardziej ci sie przyda. Ja nadal mam wrazenie (chocmoge sie mylic), ze po filologii to tylko uczyc doszkoly lub byc tlumaczem. Wiec chyba lepiej nie marnowac 3lat na lic z ruskiego.

Gość a dlaczego
wybrałaś ekonomię 3 lata temu, skoro chcesz byc tłumaczem??? poszłaś za tłumem???

aby moc podejsc do egzaminu na tlumacza przysieglego, nie trzeba skonczyc filologii, ale miec MAGISTRA z czegokolwiek. wiec polecam mgr z ekonomii i kurs rosyjskiego, ale egz na tlumacza przysieglego bez dobrych studiow i tak nie zdasz. egzamin na tlum przysieglego jest mega ciezki.

Gość adelajdaaaa
Turquoise --> wiem ze to meki:( ale po studiach z filologii chyba bede miec latwiej niz po ekonomii i kursie ...sama nie wiem czy dobrze mysle a ekonomie zaczelam studiowac bo sie nigdzie nie dost..nigdy nie chcialam

Gość hmmmmm.....
To nie ma sensu sie meczyc. Popatrz na to z tej strony,ze to co teraz wybierzesz bedzie mialo wplyw na twoja dalsza kariere. Jezeli nie lubisz ekonomii to nie skazuj sie na obcowanie z nia do konca zycia.

Gość adelajdaaaa
ja nie chce pracowac za biurkiem cale zycie ...raczej wole prace w ruchu znajac jezyk mam wieksze szanse..chyba:P

dziwne, ze robisz ekonomie i nagle wymyslilas sobie rosyjkski i to od radzu tlumacza przysieglego. jak sie nauczyc dobrze ruskiego to przysiegly ci na co? pojdziesz i bedziesz tlumaczyc w dobrej firmie, a konczac ekonomie masz na to wieksze szanse. pozdrawiam

Gość zrob tak jak radzi
Ja bym radzila studia z ekonomii i ewentualnie jakis kurs rosyjskiego. Zastanow sie co chcesz robic w przyszlosci i co bardziej ci sie przyda. Ja nadal mam wrazenie (chocmoge sie mylic), ze po filologii to tylko uczyc doszkoly lub byc tlumaczem. Wiec chyba lepiej nie marnowac 3lat na lic z ruskiego. ============= zrob tak jak radzi "hmmmmm..... " czyli mgr z ekonomii i idz na kurs rosyjskiego najlepiej indywidualny jak juz zaczelas to skoncz te studia 🖐️