Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pianka.

Hipokryta.Ktoś kto lituje się nad losem pobitego zwierzaka a sam wpieprza mięso.

Polecane posty

Gość ja mowiee
ja nie jem miesa nie nosze skorzanych paskow butow i innych swinstw nigdy nie zalozylabym futra!! a tych dzieciakow chcialabym spotkac to nie wiem co bym im zrobila😡 na kazda krzywde zwierzat reaguje tak smao czy to pies kot czy krolik cholera:(:(:(:(

Gość indii
a dlaczego zalatywalo Kryszna i co w tym zlego jesli oczywiscie moge zapytac a wy bedziecie chcieli odpowiedziec??

Cały czas czekam na wytłumaczenie mi tego ofiarowania. I znowu coś mi przyszło do głowy. Była mowa o tym, że człowiek ma wybór, a zwierzę nie. JAsne, ale człowiek ma wybór póki żyje mu się dobrze. Mogę się załozyć, że gdyby twoje dziecko płakało głodu, a Ty byś miałą krowę, to byś tej krowie własnoręcznie łeb ukręciła i nakarmiła dziecko. Wybrałabyś życie dziecka, a nie życie jakiejś krowy. I na tym polega wybór. Łatwo pisać piękne słówka, póki zycie Cię nie zmusza do pewnych decyzji. łatwo być niezachwianym w swojej wierze, póki nie martwisz się o swój byt.

Gość indii
co fakt to fakt rozmowa zeszla na boczne tory :-)

Gość indii
tak gdyby moje dziecko mogla uratowac tylko to to pewnie bym tak zrobila jesli jednak zycie jest takie ze bez miesa mozemy zyc to tego nie trzeba robic juz pisze o ofiarowaniu :-)

Gość indii
w takich przypadkach bylo by to dopuszczalne co do ofiarowanie pytacie czy rosliny nie czuja itd dlaczego miesa nie jem a rosline tak poniewaz Bog powiedzial ze rosliny wode ziarna owoce warzywa i mleko mozna mu ofiarowac tzn, ze to zje i przyjmie gdy ofiarujesz taki posilek BOG ,,bierze,, to na siebie ty nie masz grzechu zla karma nie dziala na ciebie na BOGA oczywiscie tez nie dziala bo jest wszechmocny i on doceni twoje oddanie zwierzeta zabijaja sie nawzajem pponiewaz taki maja instynkt i BOG wie o tym i daje im to czego potrzebuja to tak w skrocie

Gość indii
czy o to chodzilo czy o technike jak sie ofiarowuje?/

Gość indii
hihihii a czyje to zalecienie??

skąd, nie mam nic do krisznowców, najlepszy dowód, że czytałam ich książki dość wnikliwie, żeby je po twoich wypowiedziach jednoznacznie zidentyfikować, z tytułem włącznie. Ale ty napisałaś "a i nie klepie tekstow z Kryszniackich ksiazeczek" - a właśnie to robisz, tylko nie chciałaś się do tego przyznać. Niech zgadnę, masz kilkanaście lat, pochodzisz z miasta, nie tak dawno temu zetknęłaś się z publikacjami, byłaś na spotkaniu albo zamierzasz być. Wegetarianką jesteś od niedawna (klasyczny zapał neofity). Nie masz nawet powierzchownej wiedzy na temat gospodarki i rolnictwa oraz zależności nimi rządzących. W związku z tym dyskusja z tobą jest kompletnie bezcelowa. Książeczki mają jakąś tam pozytwną wartość, na spotkaniach jest sympatycznie, chociaż na ich materiale z palcem w nosie mogłabym zrobić opracowanie na temat metod manipulacji, ale mi się nie chce :p poza tym tobie nawet jakby wołami napisać, to i tak byś nie uwierzyła, ględząc w kółko o samobroniącej się prawdzie :p

Gość indii
hihih napisalam,, nie klepie ,, bo klepanie kojarzy mi sie negatywnie i bezsesownie hihihi co do wieku to moze bym i chciala mic kilkanascie lat niestety jednak troche juz czasu uplynelo nie zetknelam sie z Krysznowcami niedawno bo juz troche czasu zlecialo a i na spotkania w Swiatyniach tez nie chodze raczej indywidualnie od czasu do czasu wiec niestety nie trafilas a co do wegetarianizmu to tez juz kilka latek minelo nistety twoja analiza mojej osoby ,, z palcem w nosie ,, nie nie powiodla

Gość indii
sie

Gość indii
napisalas ,,tutaj zaleca sie jesc mieso wiec zapytalam czyje to zalecenie

Gość poza taką korzyścią
że najczęściej prowadzili handel zwierzętami przeznaczone na ofiarę

Gość
a pijecie mleko, jecie sery, jajka?

Gość dlaczego zawsze....
no i temat zszedł na Krisznę. Nie na ten temat chciała autorka topiku rozmawiac

Gość indii
no tak wyszlo ze temat troche sie zmienil niz wskazywal na to poczatek ale coz tak sie stalo;-)

Gość indii
tak organizacje robia to inaczej w sposob przemyslany tu nawiazala sie pewna dyskusja jednak jej celem raczej nie jest nawracanie na wegetarianizm ot wymiana zdan raczej w testrone

Gość indii
mi wystarczy okreslenie ze jaja to miesiaczka kury i juz mam obrzydzenie

Gość indii
kuraiko racja w 100% tu trzeba kroczkami ale czasem czlowiek ma ochote wysoko podskoczyc powiedziecswoje zdanie czesto jednak zostaje wysmiany albo niewlasciwie odebrany

Gość indii
albo tworza jakies teorie o tobie juz mnie nawet ktos nastolatka zrobil hihiihhi

Gość indii
dla mnie to taka troche miesiaczka hihhi

Gość
tylko w jakich warunkach te kury są trzymane i czym karmione, żeby te jajka zniosły :O to samo tyczy sie mleka :O

Gość mowisz że 65 groszy
hmmm...może by tak zbić na tym mały interes? :classic_cool:

Gość oszolomiona latem
pomiędzy HUMANITARNYM zabiciem np. prosiaka na mięso a BEZMYŚLNYM znęcaniem się nad nim? Chyba jesteś mocno ograniczona, skoro tego nie rozróżniasz. Powiedz, kto cię zrobił, to cię pomszczę ---------------- humanitarnym???????????????????????????? nie ma czegoś takiego,jak humanitarne zabijanie zwierząt,poczytajcie zeznania z rzeźni i artykuły o tym! ludzie pracujący w rzeźniach,to często i niestety zazwyczaj sadyści!!! a tych gnoi,co spalili pieska powinni też spalić!!!!!!!!!!!!!!