Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pianka.

Hipokryta.Ktoś kto lituje się nad losem pobitego zwierzaka a sam wpieprza mięso.

Polecane posty

Gość indii
jaa.24 nie umarla bys - wiec nie jest ci to niezbedzne do zycia

A widzisz... jedna myszka podje, druga podje, trzecia też, to i czwarta i nagle się okaże, że przejadły połowę zapasów. Cena zboża idzie w górę, nie wszystkich stać i ludzie umierają z głodu... No dobra... trochę to przekombinowane, ale mam na myśli to, że nie ma idealnego rozwiązania. A jak już to mysz też zwierzę. Krowy nie można, a myszę można zabić? W imię czego? Żeby nie głodować... czyli z tego samego powodu, dla którego zabijasz krowę.

A kotka albo pieska miałaś? A psy ratujące życie, psy przewodnicy niewidomych? One zdechłyby z głodu. Mięso to ich naturalne pożywienie. I dowiem się wreszcie, czy mleko pijesz albo jogurty jesz?

przeciez szpanowanie futrem jest godne pożałowania, więc nie rozumiem czemu się czepiacie? nie jem mięsa, nie kupuje skór, jestem w porzadku. a w mięsie jest tyle toksyn które niszczą jelita i wątrobę że szkoda pisać. mięsożercy czują się ociężale ( i nie zaprzeczajcie, bo dopóki nie zrezygnujecie z mięsa nie poznacie uczucia lekkości ) mają wzdęcia i problemy z wielogodzinnym trawieniem. choroby i toksyny zabitych zwierząt przerzucają się na człowieka. a prawda jest takja: UWIELBIACIE ŻREĆ MIĘSO I DLATEGO NIE ZREZYGNUJECIE Z NIEGO. PROSTE.KOCHACIE TĄ CHRUPIĄCĄ SKÓRĘ, SMRÓD TOWARZYSZĄCY WIELOGODZINNEMU GOTOWANIU TEGO CZEGOŚ.KOCHACIE JAK WAM SIĘ LEJE PO BRODZIE TŁUSZCZ Z KOTLETÓW. JAK KAWAŁKI MIĘSA ROZPADAJĄ SIE W ZUPIE, JAK ŚMIERDZI ZEPSUTA WĘDLINA. ja żeby zjeść potrzebuję chwili :) wy musicie koło 2 godziny gotowac to , potem jecie i macie spokój na cały dzień bo mięso zapycha żołąd. lepiej jeśc 5 razy dziennie lekkie jedzenie niż dwa razy wpieprzyć świninę i pierdzieć potem,. skutek uboczny mięsożernej diety : Grubość, tusza, cholesterol.

Gość indii
dlatego wlasnie krowy uwazane sa za swiete np. w indii karmia nasze dzieci inne zwierzeta wiec daja zycie a ludzie co pozniej z nimi robia - zjadaja myslalas kiedys o tym w ten sposob gdyby ktos uratowal twoje dziecko byla bys mu bardzo wdzieczna czy byc go zjadla??

Albo będziemy mieć same pola i przyjdzie zaraza, albo ulewa, albo tornado, albo będzie susza stulecia, albo powódź i po zbiorach. I zdychamy z głodu. Ludzi przybywa... coraz więcej domów, miasta się rozrastają. Potrzeba więcej wody. Gdzie te pola mają niby być. A mówimy o ogromnych połaciach ziemi. Więc wycinamy lasy, regulujemy rzeki, a to oznacza, że chcąc nie chcąc zabijamy zwierzęta w nich mieszkające. I to już jest humanitarne?

Gość obrońca roślin
chyba jednak z tego wszystkiego najbardziej bezbronne są rośliny :( jak możemy je tak masowo mordować , dajmy im prawo żyć :classic_cool:

Gość indii
zwierzeta jedza mieso poniewaz sa zwierzetami taki maja instynkt ZWIERZECY a przeciez czlowiek w waszym mniemaniu jest tepszy madzejszy wiec dlaczego zajmuje sie zwierzecymi rozrywkami i instynktami zamiast ruszyc glowa to ta roznica

To ja się powtórzę: Słyszałaś, że podobno trawę też bili jak po niej chodzisz? Czyli wszystkie inne rośliny też... Jak wgryzasz zęby w pomidora to pewnie jakiś niemy krzyk z siebie wydaje. Skąd wiesz, że nie, skoro rośliny nie mają głosu? Może zacznijmy odżywiać się energią słoneczną :P Pianka. - tak lubię mięsko, oh lubię. Jestem człowiekiem - mięsożernym - a nie żółwiem czy wiewiórką.

Gość indii
gdzie te pola ?? np. po co takiemu jednemu i drugiemu setki ziemi na swoje rozrywki lub tak bo kasy ma duzo gdyby kazdy mnial po trochu nie bylo by problemu z brakiem ziemi itd to ludzie sami tworza te problemy

A pomyślałaś o tym rolniku, który hoduje te krówki? Ile krowa zużyje paszy, kiedy będzie za stara, żeby rodzić cielęta, a za młoda, żeby paść? Będzie żyła wiele lat. Kto ma ją wykarmić i za co? I co robić z cielakiem-bykiem? Dobry byk trafia do hodowli i dzięki niemu jest kolejne pokolenie silnych, zdrowych zwierząt. Słaby byk do hodowli się nie nadaje. Co z nim zrobić, za co go wykarmić? Trąbiłaś o tych kilogramach paszy, za które można by wykarmić tylu ludzi - i co? Dać te kilogramy krowie, z której oprócz pewnej ilości nawozu naturalnego nie będzie absolutnie żadnego pożytku? Z nieba spadnie pasza dla niej?

Gość indii
tak ale po pierwsze jest cos trzeba bo jest to czlowiekowi niezbedne a po drugie jest to kwestia ofiarowania pokarmu ale chyba tego wyjasniac nie bede

Gość maninia
Co innego jest zabijanie zwirzecia dla pokarmu a co innego maltretowanie go.

indii mam propozycję: ulep sobie lepiankę na środku lasu, jedz tylko to co samo spadnie z drzewa (bo wtedy wiadomo, że już nie żyje); i pij tylko deszczówkę zebraną z liści. Ciekawe ile przeżyjesz:P

" gdzie te pola ?? np. po co takiemu jednemu i drugiemu setki ziemi na swoje rozrywki lub tak bo kasy ma duzo gdyby kazdy mnial po trochu nie bylo by problemu z brakiem ziemi itd to ludzie sami tworza te problemy" zaleciało komunom :o

Gość indii
takie zwierzeta wypuszcza sie np. do lasu i albo pprzezyja albo nie jest to w pewien sposob naturalna smierc choc wiem ze zaraz wszyscy na mnie za to co napisalam ,,wsiada,, ale pisze tak jak uwazam

Właśnie tak. Lubię mięso i będę je jadła. Proste. A w roślinach nie ma toksyn, pestycydów i innych trucizn? No chyba, ze Cię stać na te z upraw ekologicznych, które wymagają więcej wysiłku i pieniędzy. Wy sobie chyba nie wyobrażacie jakie ilości zboża by były potrzebne, żeby zastąpić całe mięso. To nie są tylko krowy. To są też świnie, drób, ryby, to są równiez produkty pochodzenia zwierzęcego: jajka, to jest mleko, jogurty, masło... Rezygnujemy również ze skóry, czyli potrzebne jest miejsce na hodowlę bawełny. A może przerzucamy się na tworzywa sztuczne? Ale to wtedy otweiramy fabryki, kóre zanieczyszczają nam tą wodę i ziemię potrzebną do uprawy.

Gość indii
ja.24 nie nie to nie chodzi o to to kwestia podjsia do tego z punktu pewnej filozofii pewne pokarmy sie ofiarowuje i wtedy nie ma problemu zzrywania itd.

Gość indii
dlatego wlasnie krowy uwazane sa za swiete np. w indii karmia nasze dzieci inne zwierzeta wiec daja zycie a ludzie co pozniej z nimi robia - zjadaja myslalas kiedys o tym w ten sposob gdyby ktos uratowal twoje dziecko byla bys mu bardzo wdzieczna czy byc go zjadla?? nie uzyskalam odpowiedzi a jestem ciekawa

indii NIE MASZ RACJI! i nie przegadasz. Twoje argumenty są bez sensu. Ananke i qwertz już tyle napisały do Ciebie mądrego (z mojego oczywiście punktu widzenia) a Ty nie potrafisz nawet odeprzeć tych argumentów. Nie czytasz? czy udajesz, że nie widzisz? A poza tym skoro jesteś taka pro zwierzęca to załóż fundację, organizuj pikiety, protesty, pisz podania o zaprzestanie zabijania krów i świń... Łatwo się wymądrzać a nic nie robić. Wygodnie iść na bazarek i kupić sobie swoją zieleninkę, pomidorki, grzybki (które ktoś wyhodował na kupie tejże krowy, która mogła ją zrobić bo zjadła paszę, której z kolei nie chciał jakiś człowiek bo wolał zjeść mięsko z jej koleżanki).

O matko. Gdzie te pola? A rusz d... z miasta, to będziesz wiedziała, gdzie. Żyjemy w kraju m.in. rolniczym. I nie zapomnij powiedzieć rolnikom, żeby się pól pozbyli, bo za dużo rozrywki mają. Po raz kolejny pytam: korzystasz z mleka?

"takie zwierzeta wypuszcza sie np. do lasu i albo pprzezyja albo nie jest to w pewien sposob naturalna smierc " I to jest humanitarne? Wypędzasz zwierzę do lasu, na śmierć, bo go nie zabiłaś sama? I co taka krowa ma robić w lesie? I czy to nie będzie zachwianie tej naturalnej równowagi, bo z tego co wiem, to krowy w naturze nie żyją po lasach?

Gość denat of trinity
a ja powiem tak ludzie osiągnęli już taki poziom dobrobytu ,że się im zaczyna w głowach przewracać 🖐️ zastanawiają się co czuje świnia jak jest zabijana :o jakbyś przymierała głodem to byś surową świnię zjadła 🖐️

Gość indii
pianka a ty co myslisz o tej krowce ciekawe czemu taka cisza jesli chodzi o ten aspekt nie ?? hhi

Gość indii
tak pije mleko hm moze nie przegadam jak juz napisalam PRAWDA SIE OSTATECZNE SAMA OBRONI

indii no to skoro ktoś ofiarowuje Ci pomidorka to ja z miłą chęcią przyjmuję kawał boczku -również ofiarowanego mi przez sklep, który kupił to od pewnego rolnika, który zabił wyhodowana świnkę - DZIĘKUJĘ CI ŚWINKO:D

Gość indii
UWIEZ ZE JESLI TO ZWIERZE BEDZIE MIALO ZYC TO ZYC BEDZIE

Prawda się sama nie obroni - musi mieć dobrych przedstawicieli. A Tobie na razie kiepsko idzie bo mnie nie przekonałaś. Nie umiesz też odpowiedzieć racjonalnie na wypowiedzi innych tylko "PRAWDA SIĘ SAMA OBRONI" ble ble ble