Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marysia4433

kolezanka nie moze zajsc w ciaze a ja jestem

Polecane posty

Gość marysia4433

Mam przyjaciolke od wielu lat. Od paru lat mieszkam za granica i inne znajomosci jakos sie rozpadly, ale my zawsze trzymalysmy regularny kontakt. Do czasu .. ona od 3 lat jest mezatka i od poczatku staraja sie o dziecko i nic :( Od kiedy ja zaszlam w ciaze slysze od niej tylko zlosliwe komentarze na temat mojego przyrostu wagi i w ogole co nie powiem ona obroci w cos zlosliwego .. ja jestem teraz w 9 miesiacu. Przykro mi co mam zrobic, przeciez nie bede przepraszac ze jestem w ciazy :( do tego po wczesniejszym poronieniu .. myslicie ze z tej przyjazni nic nie juz nie bedzie??

Hmmm...może jak zajdzie samam to się unormuje. Pogadaj z nią szczerze, skoro to przyjaciółka.

Gość 8776544
myślę, ze koleżanka bardzo cierpi :( Postaraj się jej wybaczyć, bo czasami emocje sa silniejsze, niż jesteśmy w stanie to kontrolować. Na pewno nie chce źle, jedynie ciężko jej opanować smutek, pewnie też zazdrość. Gratuluję dzidziusia i życzę szczęśliwego rozwiązania :)

Pamietam, ze sama bylam w tej sytuacji- ja bardzo chcialam miec dziecko, ale z roznych wzgledow nie moglismy sie jeszcze starac. Natomiast moja siostra nie chciala miec dziecka w najblizszej przyszlosci, ale wpadla..... Doprowadzala mnie do szewskiej pasji, jak mi prezentowala ubranka, pokoik, zabawki, gadala o typach wozkow itd.... Nie chcialam slyszec nic na ten temat, bo tylko mi to przypominalo, ze JA nie jestem w ciazy, a ta sobie wpadla! Wiec rade mam taka- nie rozmawiaj z kolezanka o sprawach dziecka- nie radz sie jej co do zakupow, wystroju pokoju dla dziecka itd. Rozmawiaj z nia na inne tematy- udawaj przy niej, ze nie jestes w ciazy. Ona i tak nie chce o tym rozmawiac..... Jak dziecko przyjdzie na swiat, postaraj sie o czas dla kolezanki BEZ dziecka. Zostaw dzidziusia z tatusiem i spedz od czasu do czasu czas z kolezanka. Jak bedzie chciala widziec wasze dziecko, to sama to zasygnalizuje.

Gość marysia4433
Dzieki za odpowiedzi :) Ja naprawde jej nie zameczam opowiesciami o ciazy czy rzeczy dla dziecka - zreszta nie tylko jej, wiem ze ludzie ktorzy jeszcze nie maja dzieci srednio to interesi ;) No ale calkiem tego tematu nie da sie przeciez uniknac Ja nie wpadlam, tez dlugo sie staralam, potem poronilam pierwsza ciaze .. tak sie balam przez pierwsze miesiace zeby sie to nie powtorzylo Z jednej strony rozumiem ze jest zazdrosna ale po prostu zal mi ze ju nie jest jak kiedys ps aga ´twoja corcia jest przesliczna !