Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znudzona dziś

co robicie aby zabic czas w oczekiwaniu na dziecko

Polecane posty

hehehe wiecie co? napisalam to elaborat i mi kurde cos sie popsulo i skasowalo... to napisze tylko ze pozdrawiam i życze milego dnia :D

Gość kii
cześc, jesteście kobitki?

Gość kasiula86
Jesteśmy! Ja tu z nudow juz caly dzien siedze,zeby zabic czas w oczekiwaniu na termin @ zeby tescik zrobic.I jak narazie to mi tylko tylek zcierpnol...:P

wląsnie szukalam tego tematu i nie moglam znaleśc... ja dzis mialąm dzien poza domkiem. chcialam kupic przesciaradla dla malego ale 30 zł kosztuje a na allegro są po 10-12 zl... nie wiem skąd takie ceny.... licytowałam ubranko dla kornelka- tygryska i przegralam buuu :(:( poszlo za 48 zl plus koszt przesylki... jak za uzywane śpiochy to troche drogo jak dla mnie... Pozdrawiam

Hej ciężarówki!! 🌻 Ja znow wieczorem, hmm... Ciagle leże i nie siadam do komputera, moim jedynym sposobem na nude są czasopisma o dzidziusiach i tv. Co do brzusia mojego, niestety, nadal boli, nie ma juz skurczy, ale za to nie moge sie w pełni wyprostowac, a jak chodzić to tylko podtrzymujac brzuchalek. Artigiana ja tez mam porządny bębenek jak na 30 tc, ale to przez to że ja mam wszystko z przodu, wąskie biodra, zero wejścia tłuszczyku w pupe, boki itp. Takze moje dziecie okupuje całe brzusio. Mamani, to prawda, ceny w sklepach sa przerażające, jak komplet pościeli na allegro kupiła taniej niz w hurtowni o całe 40zł!! takze w cenie jednego z hurtu miałam dwa na allegro. A tak poza tym, to mam doła, kurcze, w poniedziałek mam wizyte u gina, a we wtorek mam obrone pracy dyplomowej!!! W Warszawie do tego, a sa objazdy, ja nie znam innej trasy no i z tymi bólami boję sie jechac samochodem za kierownica. Musze ubłagac mojego chłopa żeby wziął wolne, bo ja z tego samego stresu urodze!! Pozdrawiam Was serdecznie, trzymajcie sie cieplutko. Do jutra pewnie :) 👄

Częśc słodkie. Pogoda znowu pod psem :) Ale chłodno przynajmniej. Bubba z tym brzuchem to ja mam tak że sprzed ciązy mam sporą nadwage. Ku mojemu zdziwieniu w ciązy nie przytyłam jeszcze nic. Bęben mi rośnie przed soba duży a z boków ubywa. Rewelacyjny układ :) Mamani to prawda że na allegro mozna wszystko praktycznie kupić taniej. Ja bedę trochę rzeczy własnie na allegro kupowac, bo róznice są znaczne. A mnie za godzinę czeka wycieczka krajoznawcza do Tarnowa. Bardzo mnie to cieszy bo mi się z nudów już wyć chce. Moja córcia wczoraj rozrabiała do samej nocy, a dziś się bawi w małego leniwca. To się przekręci to lekko kopnie, ale tak jej się nie chce że szok :D A jak pojadę to nie bedę czuła ruchów :( Buziaki

hej lale artigiana ja tez mam zapasy z przed ciązy a w ciazy przytylam 5 kg po czym teraz systematycznie chudnę... a lekarz sie wscieka ze sie odchudzam... ide sobie zrobic morfologie w przyszlym tyg... Zazdroszcze Ci podróży do Tarnowa. też bym chętnie gdzies pojechala... a jedyny wyjazd jaki mam dziś w planach to dwie ulice dalej do mojej babci :D:D:D bubba bo z tą pościelą zalezy tez od firmy. oglądałam wczoraj w sklepie dwa zestawy jeden za 40 zl a inny za 70... ten za 40 moim zdaniem byl ladniejszy i z lepszego materialu... jakiś solidniejszy, ale za to firma mniej znana... Wygralam tygryska :D http://www.allegro.pl/show_item.php?item=397968914 wstrzymuje sie z praniem narazie aż mi go przyślą... nie mam dużo ciuszków. kocyków polarowych nie piore bo sie poniszczą odrazu, a pościeli na początku i tak nie będę uzywać tylko przescieradlo i ochraniacz na szczebelki, więc bez sensu nastawiąc pustą pralke... Pozdrawiam :) i życze milego dnia :D

Hej dziewczyny 🌻 Mamani o jaaaaa, ale fajny tygrysek, kurcze, że ja nie szperam tak po allegro, moze i ja bym sobie cos takiego sprezentowała dla Maciusia, extra jest!! Co do pościeli masz racje, ja kupiłam firmy chyba, firmy MAMO-TATO, tylko jak dotąd to cisza, przelew we wtorek zrobiony a oni nie piszą ze kase dostali. czekam do konca tyg i pisze maila. Jak ja nienawidze poczty!!!! Co do ciazy i brzusia... Artigiana, ja przed ciązą byłam szczupła, tzn normalna, jak narazie mam 8 kilogramów do przodu, ale lekarz mówi ze to norma. Nie powinnam natomiast przekroczyc 16 kg w całej ciązy. a co do osób z nadwaga przed ciązą, to podobno tak jest, ze powinny jak najmniej przytyc, i podobno natura wie co robi, takze trzeba myślec tylko o tym, ze my coraz piekniejsze dzieki tym hormonom i wogóle. Hee, zazdroszcze wycieczki Arti do Tarnowa, przynajmniej z nudów nie padniesz. Jedyna wycieczka jaka mnie czeka to z domu do garazu po auto, potem do biblioteki a potem spowrotem. Jutro musze jechac cos na obrone kupic, chociaz w tyłku to mam, powinni wiedziec ze jak sie jest w ciązy to trudno sie ubrac idealnie, jak nic nie znajde to załoze moje jeansy ciązowe, pantofle i białą bluzke, i koniec. Nie bede sie wygłupiac. Mam nadzieję że zrozumieja, że z piłką plażową z przodu nie wyglada sie jak modelka. Pozdrawiam. Trzymajcie sie cieplutko, głaski dla brzusiów. :) 👄 🌻

Cześc dziewczynki. Juz jestesmy to znaczy ja i corcia bo mąż dalej do pracy ;/ Fajnie był, przy okazji zakupy zrobiliśmy. Dzień szybko zleciał. Idę się teraz wyciągnąc na godzinkę. Całusy

hej ja mialam przygode z nocnikiem... :D:D kupilam malej grający nocnik i zacząl sam grac i nie chcial sie wylaczyć... musialam jechac do huty oddac a przy okazji wyciagnęlam mame na zakupki :d mania dostala dresik i czapeczke- mama jej kupila bo ja powiedzialam ze nic jej nie kupie bo wszystko zniszczy w 2 minuty i szkoda na nią kasy wydawac... mama sie uparla kupila dresik zalozyla bluze bo deszcze zaczal kropic a mania odrazu ją uciapala chrupkami... nawet 2 minuty to nie trwalo :P:D:D:D ale juz jej wypralam i jest cacy... po tym lazeniu zakupowym sie zmeczylam i sobie troszke polezalam, a zaraz musze jechac do kauflanda po pieluchy bo sie skonczyly a kupujemy te marjki kaufland bo tylko one malej nie uczulają i nie odparzają... moze przy okzaji kupie kornelowi to przescieradlo... strasznie jestem wymęczona... bubba niektore ciuszki na allegro fajne ale powiem ci ze jak dzis poogladalam ubranka na placu to jeju... szkoda ze nie moge wszystkiego kuipic bo maly by nie zdązyl ponosic :d ja tez mam pościel z mamo tato :D trzymam kciuki za jutrzehjszą obrone i daj znac jak poszlo :D oki wracam do lozka :D:D:D

Hej Mamani, nie dziękuje za kciuki, żeby nie zapeszac, ale ta obrona dopiero we wtorek :) Hehe, pewnie cos namotałam w postach i tak wyszło ze jutro. Jutro jade sobie kupic cos na obrone jak cos znajde, chociaz watpie bo to letni sezon, no i brzuszek duzy. Fajnie że Twoja córcia ma nowy dresik, hehe. To i Kornelkowi Tygryska sprawiłas i jest po równo :) Co do ciuszków, to ja w wyprawce zrobiłam bład, i teraz juz go czuje, mam duuuzo ciuszków na rozmiar 56, troche mniej na 62 a na 68 nie mam praktycznie nic. A mały pewnie moment urośnie. Także troche żaluje, ale w sumie bedzie mozna dokupowac w trakcie... Aaa, i jak ta pościel MAMO- TATO, w porządku jest? Bo jeszcze paczki nie dostałam? A skoro Ty uzywasz to znasz produkt i masz opinię wyrobioną. A własnie, jakie kosmetyki dla maluszka polecasz? Ja kupiłam wedle zaleceń znajomych wszystko z nivea plus maści z linomagu.

czesc laseczki :) bubba no widzisz coś pokrecilam :) tożycze udanych zakupów a kciuki bede trzymalą we wtorek :D ta posciel jest fajna. ja mialam dla maniulki niebieską a teraz dostalam jeszcze od pewnej sympatycznej osóbki taką ladną w misie ( dziekujemy Aniu 🌼) co do wyprawki ja mam wszystko na 56. dla mani mialam rozne rozmiary w efekcie musialam dokupic ciuszki na 50 bo byla taka malutka ze w 56 plywala. Nie spodziewam się żeby Kornel był większy. pozatym ciuszki na 62 i 68 to musze już zimowe kupowac a takich jeszcze nie ma w sklepach. a jeśli chodzi o kosmetyki to mam caly wybór kremów do pupy po Maniuli. kupilam też do mycia Oilatum. Przy malej się super sprawdzil na początku bo nie trzeba po nim ani namydlać ani oliwkowac. wlewa sie do wanienki i spokój. drogi co prawda jest ale jak dla mnie fajny :) mam też jakiś krem na każda pogode- bambino. i tyle mi w zasadzie wystarczy. ale uwazam ze kosmetyki niwea są fajniutkie. maniula wygrala w konkursie niwea caly kosz kosmetyków i wszystkie ( moze procz spreyu do noska) sa bez zarzutu :D ja nie kupilam wczoraj prezescieradla. znalazlam ladne ale na polce napisano ze 19 zl a przy kasie 26... nie chcialo mi sie już ich opierdzielac bo specjalnie to robią... poprostu odlozylam. artigiana a ty gdzies się podziała? Pozdrawiam i życze milego dnia :)

Witam dziewczynki. Jestem Mamani kochana, jestem. właśnie wróciłam z przychodni od mjej gin, bo byłysmy na kontroli. Wszystko ok, badania super tylko....bakterie w moczu. dostałam furagin ;/ no i mam powtórzyć glukozę 50 g w poniedziałek :( :( :( :( :(:( Ale za to za godzinkę mąz mnie znowu na wycieczkę porywa tym razem do Nowego sącza :D w ogóle jak mnie w przychodni zaskoczyli. Dostałam prezent dla małej. Butelkę próbki kosmetyków smoczek gazetki :) Bubba je też będę mocno kciuki trzymać :)

Hej Kochane 🌻 Có tam u Was, u mnie lipa. Rozłożyło mnie ostre zapalenie ucha, nie obeszło się bez antybiotyku, musze go brac do wtorku, kurcze az sie przestraszyłam, pierwszy raz biore jakiekolwiek leki, boje sie o maluszka, choc lekarz uspokaja. Dzięki za kciuki, na pewno sie przydadzą we wtorek. Przez to ucho nie mam siły sie uczyć. :( A tak ogólnie to pozdrawiam wszystkie serdecznie. Trzymajcie sie i walczymy z nuda dalej. Aha, Mamani, sa juz ciuszki na zime,zreszta ja tez te wieksze musze kupowac ja tez wrześniówka, tzn u mnie sa w hurtowni, kupiłam juz nawet dwa dresiki cudne. We wrześniu jeszcze musze kombinezonik spiworek kupic taki, co ma na nózki jeden woreczek a nie oddzielnie na każda nózke, kumacie o co chodzi. Buziaki papap. 👄

i do góry :) widze ze weekendowo u nas bylo i nic nie pisalyscie. co porabialyscie przez ten czas? ja dzis mam caly czas jakies mini skurcze takie troche bolesne ale nieregularne... musze poprac dzidziusiowe ciuszki a pogoda pod psem... :( my w sobote wybyliśmy do Ustronia odwiedzic dziadkó :) bylo super. Czuląm sie nadzwyczajnie dobrze, chyba górskie powietrze tak na mnie dziala :) Za to wczoraj czulam sie koszmarnie mialam jakieś lokalne doly i prawie caly dzien przeplakalam w poduszkę. Pogoda śliczna mielismy jechac do dolinki pospacerowac a ja nie mialam nastroju... Top sa pewnie te "ciązowe huśtawki nastrojów" :d pozatym dopada mnie bezsennosc. dzis w nocy niewiedzialam co z sobą zrobić. Nie moglam spac. Na szczeście córcia postanowila dotrzymac mi towarzystwa i też sie obudzila :D:D:D Na nią to można zawsze liczyc :D Pozdrawiam i zycze milego dnia mimo okropnej pogody :)

bubba a dla Ciebie duzo dużo zdrówka. jak sie czujesz? Przeszlo Ci troszkę?

Hej dziewczynki. Bubba mam nadzieje że masz się lepiej? mamani - ja mam czasami dokladnie tak samo z tym plakainem :( My mieliśmy weekend pod kątem obserwacji naszego szkraba, bo jej się godziny kopania całkowicie poprzestawiały. Do tego kopała tak jakby jej się nie chcialo zupełnie. Dopiero wieczorami djae mocno popalić. No ale w końcu to 29 tydzień i może mieć już mało miejsca zwłaszcza że mąż mi mowi że mi brzuszek z dnia na dziń rośnie :) Buziaki

A wogole dziewczyny to musze Wam się pochwalić, że będę ciocią. Moja przyjaciółka która nota bene mieszka dwa domy dalej spodziewa się bobasa.To dopiero 3-4 tydzień ale jaka radość :)

Artigiana to gratulacje :) Ja tez bedę ciocią :D:D:D Moja kuzynka w pazdzierniku urodzi synusia :D

Przepraszam, wtrącę się na chwilę ;). Artigiano, kobitki na temacie Październik 2008 się dopytują o Ciebie bo coś Cię tam ostatnio nie widać :). Ja w sumie też bardziej czytam niż piszę, ale napisz choć parę słów, bo się martwią :D. Pozdrowienia dla mam nudzących się w domu... Ja mam to samo :D.

Hej Kochane moje ciężarówki :) 🌻 Jestem nareszcie, hehe, Mamani , Artigiana dzięki za zyczenia zdrówka, pomogły!!! No to skoro Wy takie skuteczne, to prosze o kciuki na jutro. Wtorek godz, 11.50 moje wypociny na egzaminie dyplomowym. Mam wrażenie że pustka w głowie, zreszta wiele sie nie nauczyłam z tym uchem bolacym :D Noo, ale juz jest duuużo lepiej, tzn antybiotyk plus krople do ucha z antybiotykiem poskutkowały na tyle, że praktycznie juz zapomniałam o tym uszku, no czasem jeszcze zaboli, ale rzadko. A wczesniej, szok, az płakałam z bólu, powaznie. A teraz z innej beczki. Byłam dziś u gina na kontroli, no i co sie dowiaduje, że mam nadcisnienie ciązowe!!!!! Ja to mam pecha, nie dośc że niunia mało co nie straciłam, przez cały pierwszy trymestr leki na podtrzymanie i leżenie w łozku, potem spokó, potem ucho , a teraz nadcisnienie. tylko kurcze z czego to sie bierze no!! Przytyłam jak narazie 10 kiloramow, To juz 31 tc, i teraz musze codziennie trzy razzy dziennie mierzyć cisnienie, za dwa tyg kontrola plus usg i wtedy powiedział "ewentualnie będziemy działac". tylko co to znaczy?? Bo juz mi nagadali, ze mi ciąze wczesniej rozwiązą jak cisnienie lekami czy ogólnie sie nie obnizy, będę wyć!!! A tak poza tym to u mnie spoko. :) :D Zazdroszczę Wam kochane tych wypadów w góry, wycieczek, ja nie mam gdzie sie wybrac, no chyba że jutro Warszawa to atrakacja, ale w sumie żadna, mam to na co dzień prawie. Mamani, płaczki ciązowe to ja znam od podszewik, więc "Rycz mała rycz, płacz maleńka płacz" a ulzy na pewno Ci :) 🌻 To ja smigam juz sobie i mówie pieknie papa.

witam z rana :D U nas nareszcie pogoda w sam raz na pranie wiec czekam az sie skonczy prac :D:D:D nareszcie sie spakuje bo mnie to bardzo martwilo :D:D:D bubba ciesze sie ze lepiej się juz czujesz i oczywiwcie trzymam kciuki :d Napisz jak poszlo 🌼 Mialam koszmarna noc. bolal mnie kregoslup nie moglam się nijak ulozyć... Do tego maly tak się wiercil... a teraz śpi :D Pozdrawiam i życze miłego dnia :D

Cześć dziewczynki kochane. Bubba zaczne od tego Twojego "nadciśnienia". Po pierwsze ile miałaś? I czy to Ci pierwszy raz wyszło podwyższone? Ja Ci już mowię jak było ze mną. W 3 miesiacu od razu mi na wizycie wyskoczyło 150/100. też mierzenie 3 razy dziennie i wiesz co? Wszystko w normie do dzisiejszego dnia mimo że na wizycie z reguły wychodzilo mi wyższe. W gabinecie zawsze jest podwyższone, choćby przez mały stresik który każda z nas przeżywa na każdej wizycie. Ważne jest też byś w domu miala dobry aparat nie jakiś nadgarstkowy szmelc za 50 złotych, bo ja w ciązy 2 takie odesłałam sprzedawcom bo o dupę były rozbić i bzdury a nie cisnienie pokazywały. Najlepszy stary dobry na pompkę :) Z tym działaniem w razie czego to tez się nie martw bo nie ciążę Ci przed terminem rozwiążą tylko dadzą leki :) Mamani wiesz co że mnie też coś w nocy pobolewało ale mnie w dole brzucha po lewej stronie. Z kręgosłupem to mam tak, że mnie od czasu do czasu zakłuje. Byłam dziś na powtórce z rozrywki czyli na drugim obciążeniu 50 g glukozy...Zaraz chyba pawia puszczę bo normalnie czuje się po tym koszmarnie :( Całuski

ja mialam z mania problemy z cisnieniem mialam za wysokie... a teraz na poczatku na dzien dobry wykryli mi arytmie serca i w zwiazku z tym dosyc ciezko mi zmierzyc cisnienie. Podobno to moze byc nerwicą spowodowane... narazie nic nie lykam po ciazy mam isc do kardiologa. kupilam sobie cisnieniomierz za kupe kasy... bo tylko takim moge sobie zmierzyc... inne mi sie wylanczają bo wariują jak moje serce raz bije tak a raz siak... o nadgarstkowych slyszalam ze sa dobre ale... trzeba mierzyc cisnienie doklądnie o tej samej godz i trzymac reke dokladnie na tym samym pozmioimie i w tej samej odleglosci od serca... to wyzsza szkola jazdy i dlatego sie ich nie poleca bo ludzie nie potrafią z nich korzystać... najlepsze takie naramienne... ja polecam automacik :D nic nie robisz wciskasz guziczek i masz wynik :D Pólautomaty tez sa fajne. na tych zwyklych nie umiem sobie sama zmierzyc bo nie slysze tego szumu ktory powinnam uslyszec... wogole samemu ciezko sobie zmierzyc cisnienie na zwyklym lepiej sie komus mierzy. wzielam sie dzis za pranie i jestem przerazona... mam cala sterte ciuszków... jest tego tak duzo ze stalismy nad tym z filipem z otwartymi ustami... a nie kupilismy duzo naprawde 3 pary spiochów i kilka body... a po malej mam taką ilosc ze jeju... jak do tego dochodza pieluchy kocyki beciki itd to wyszly mi 4 kupy prania... no i w zwiazku z tym ze ilosc ciuszków przeraza ... a to niestety dopiero poczatek bo juz mi siostra wczoraj pokazywala co dla siostrzenca nakupial... tak wiec jedziemy do ikei upolowac jakąs komode... pospalam sobie i czuje sie rozbita.... wszystko mnie boli i mam mdlosci... bleee.... wcale mi sie nie chce z domu wychodzic... a tu jeszcze 6 tygodni... no wlasciwie 5... :) a do 38 tyg to juz w sumie 3 :P:D:D móglby sie Neluś pospieszyc troszkę... :D:D:D

artigiana kiedy masz wyniki tej glukozy? nie wzielas sobie cytrynki?

Mamani ja tez mam ubranek od groma i troche. Z szafki się wysypują. Jutro mam wynik po 14;00, cytrynka u mnie nie zmienia nic :( Spałam w ciagu dnia ze 3 godziny i chyba zaraz znowu pójde . Do jutra słoneczka

Hej dziewczyny 👄 No i .. udało się,dzięki za kciuki, zdałam egzamin na 4 co prawda, ale wazne że do przodu, zestresowałam sie strasznie, jak słyszałam jak panienki reccytuja wykute formułki i ledwo zauważyłam jak mnie wywołali do obrony, hehe. A z tego stresu to mi sie wszystko pomieszało, ale komisja to widziała i sie tylko usmiechała. No a moje dziecie cudowne Mackowe razem z mamą zdawało, szalało, brykało, kopało, rozciągało rączki i nózki że tylko sie kuleczki po brzuchu przesuwały. Mam nadzieje, że on nie pojdzie w moje slady, jeden pedagog resocjalizacji w domu wystarczy hehe ;) Co do cisnienia, to ARTIGIANA kochanie, masz racje w zupełności, ja przez całą ciąze nie miałam problemów, wczoraj mi wyszło 140/90 i ten moj lekarz odrazu w panike, więc kupiłam cisnieniomierz ramienny elektroniczny, tak jak Mamani napisała, naciskam guzik i z głowy. Najlepsze że ani razu nie wyszło mi złe ciśnienie, cały czas w granicach 120/80. Wkurzyłam sie, bo kupe kasy kosztował. I teraz jak za dwa tyg bede u lekarza to mu powiem żeby sie odczepił. Zresztą do wagi też sie czepia, że za duzo przytyłam. Kurna, jak ja przez całą ciązę z 16 kilo przytyje to bedzie dobrze, a moja bratowa 33 przytyła. Ale to chyba juz taka mentalnośc lekarzy z Karowej w Warszawie, zreszta on od początku huha dmucha na mnie, bo od początku były problemy. No ale mysle że dobrze będzie. Juz sie nie moge usg doczekac za dwa tyg, ciekawe jak duzy ten mój brzdąc. Mamani, ale ja Ci zazdroszcze że masz tak blisko juz :) Artigiana, a Tobie zazdroszcze że Cie kręgosłup nie boli, ja to chodzić czasem nie moge, pomaga jedynie leżenie na podłodze przez jakis czas. Co do ubranek, nie mam ogromu, ale mam dośc dużo. Kupionych mam tak po 7 kompletów z rozmiarów 56 i 62, 68 jeszcze nie mam, ale mam troche ubranek po moim chrzesniaku. Takie do powycierania po domu, także mysleże starczy, a jak nie to moja druga połowka będzie smigac po sklepach :) Pozdrawiam Was kochane moje. I jeszcze raz dzięki za kciuki. Jestescie koffane :) 👄 ❤️