Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co robic mam

znam miejsce ukrywania sie przestepcy co robic.

Polecane posty

Gość cukierasekk
sucre tak słodko R wymawia - jak mówił np. Marrrrrri Crrrrrrruz :)

Gość dzej zi
Wydrukuj list, wkladajac kartke do drukarki wloz rekawiczki chirurgiczne(chociaz nikt nie bedzie pobieral odciskow od calego wojewodztwa, aby dowiedziec sie kto wyslal list) i wyslij list z miasta, najlepiej priorytetem. Dobrze by bylo, aby zaadresowala koperte do konkretnej osoby, najlepiej do "szefa" komisariatu.

Gość wrrrrrrrrrr
wiesz jak wyslesz ten list tak anonimowo to raczej im sie tego sprawdzac nawet nie bedzie chcialo :O sama mowisz ze juz go tak nie poszukuja....jak dojdzie do jakiegos wykroczenia to sami go zlapia ja na twoim miejscu bym sie w to nie bawila...

a wezma to na powaznie? a musze zdjecie zalaczyc? chyba nie, co? oni juz beda mieli tam? a jak on jest zameldowany w jednym miescie a sie ukrywa w innym wojewodztwie?

no wlasnie on jest cwany i ludzie sie go boja i na niego nie doniosa. a wie jak i gdzie uciekac zeby go nie schwytali w razie co

Gość grosze grosze
A ja tamuwielbiam T-baga cukierkowa no nie mow ze Toba nie jaral jak sie usmiechal albo chodzil albo robil tym jezyczkiem swoim i wogole jak sexownie sie usmiecha

tak rozmowy są nagrywane i oficer dyżurny wysyła radiowóz jeżeli znajdzie kogoś na tym miejscu to go musi wylegitymować ewentualnie w razie braku dowodu tożsamości musi go spisać (wtedy wychodzą kryminalne zaszłości z kartoteki i czy jest poszukiwany) jeżeli nikogo nie znajda to po prostu odnotowuje sie to a telefon jest ignorowany... i na głupie pytania ze strony tego delikwenta ,, panie władzo a kto wezwał policję'' to niebieski odpowiada ,, przepraszam ale telefon był anonimowy'' powie tak nawet jabys sie przedstawiła...

no ale sa rozne przypadki pewnie, ze policjant zostal przekupiony albo cos i wygadal sie. a jakbym list wyslala to wtedy zignoruja go tez?

Ja tam się boję tej naszej policji, może rzeczywiście wyślij list z miasta, wątpię, żeby sprawdzali każdego anonima i odciski palców, pewnie pełno takich dostają. W końcy to nie Ty jesteś przestępcą, żeby sprawdzali Twój list. I po co by niby mieli dociekać od kogo mają info? Sprawdzą je i tyle. Mój chłopak kiedyś zakablował na takiego faceta, który prowadził po pijaku i mu zabrali prawko. I dobrze. NIe powiedzieli mu nic, on sam mu powiedział :D

nie ma najmniejszego znaczenia gdzie jest zameldowany i gdzie mieszka istnieje cos takiego jak ogólnopolska baza danych osób... tym bardziej ze byl juz karany to maja jego dane wszelakiego typu :)

Gość cukierasekk
ja już to daaaawno oglądałam, pomylił mi się T-bag z tym murzynem C-notem :) w takim razie to t-bagiem nie pogardze- fakt tym jęzorkiem jak kręcił .... ehhhh :) a swoja drogą sucre, świrus, t-bag , abrucci - moi faworyci :) niestety majki i lincoln tylko na początku mi sie podobali w drugim sezonie taka para nudziarzy się z nich zrobiła :/

hehe ale po co list? listy nie są nagrywane:) i często są podobno tuszowane tzn. nigdy do nas cos takiego nie doszło... dziewczyno jak się boisz to idź na pocztę gdzie przewijająsię setki osób dzinnie i wykonaj anonima z budki... i jeszcze dla bezpieczeństwa mozesz chusteczką słuchawke i klawiaturę wytrzeć:)

Gość dzej zi
Jesli poda dokladny adres, napisze za co zostal skazany, od ilu lat poszukuje go policja, to nie potraktuja tego jako zart i na pewno sprawdza. Napisz na koniec, ze piszesz anonimowo, bo po prostu boisz sie, ze on jakos sie o tym dowie.

no ale mówisz, ze oni wtedy przyjada na miejsce i spisza kogos a jak nikogo nie bedzie to zignoruja :(

Gość milimilu
Lalka,wystarczy napisać list.Oni MAJA obowiązek zareagować na każde zgłoszenie.A słowo anonimowy znaczy,ze nie masz się czego bac

a jakbym zadzwonila ze startera a potem go wyrzucila? beda wiedziec z ktorego miejsca dzwonilam?

no ale po co ma pisać list jak może to załatwić od ręki... uwierz mi na słowo policjant nie ma prawa powiedziec kto ich poinformował... sam byłem w takiej sytuacji i uslyszalem krótką odpowiedz ,,telefonujący się nie przedstawił'' albo ,,ta osoba zastrzegła sobie anonimowość'' i można było różnymi sposobami próbować ale nic... jeszcze suka i komisariatem postraszyli... skurywsyny:)

ale jak nie trafi sie taki policjant tylko jakis glupek co da sie przekupic? a moze podac inne dane? zastanawiam sei czy to jest dobry pomysl :(

Gość kkkkkkkkkkkkkkk
daj ty sobie spokój,bo nawet na kabla sie nie nadajesz:o i po co w ogóle ta dykusja:o

no nie bardzo zawsze jeździ ich dwóch (wiesz dlaczego jeden umie pisać a drugi czytać) ale poważnie nie ma takiej opcji oni maja setki takich przypadków i od tego są oni żeby w takim przypadku zrobic co do nich nalezy nie narazajac osób postronnych na ewnetualne represje:) od tego oni są od tego są oni:)

o co ci chodzi? to chyba normalne, ze sie boje, co? ty jakbys zrobil/a? poszlabys tam i zaryzykowala? a jakby ci potem on glowe odjebal to fajnie by bylo, co?

a lepiej zebym powiedziala policji tam gdzie on przebywa czytam gdzie go znaja gdzie go szukali? tam gdzie przebywa, nie?

i właśnie policja ma w obowiązku ochronę ciebie (co nie jest konieczne po anonimie) zeby ci nikt łba nie odjebał:)

Gość kkkkkkkkkkkkkkk
człowieku zadzwoń pod 9997 i powiedz gdzie jest ten człowiek.Ja pierdzielę,myślisz,że wszystkie gliny w kraju zrobią dochodzenie kto to dzwonił???????????????/pies z kulawą noga nie zapyta kto ty jesteś:o

ale gliny nie muszą i nigdy nie robią dochodzenia kto to dzwonił:) wręcz im nie wolno:)

no ok, ale to chodzi tez o to czy potraktuja powaznie moje zgloszenie

Gość kkkkkkkkkkkkkkk
jak powiesz to sensownie,jak człowiek,to dlaczego nie mają wziąść tego poważnie.Już ty sie nie bój,oni żyją z takich anonimów

muszą bo są nagrywane i muszą notke z tego napisać:)

Gość mendrika
ale ty kombinujesz. Siedzisz w necie więc masz dostęp. Pojedź do miasta, do kafejki jakiejś i wyślij im maila. Adres znajdziesz na stronach policyjnych napewno. A z kafejki to może każdy wysłać i ani odcisków ani sladu żadnego nie będzie, bo kto będzie cię pamietał, ani po czcionce twojego pisma nie rozpoznają. A wogóle, to możesz zadzwonić i powiedzieć o tym gościu na inny numer niż 997, znaleźć jakiś na stronach, zadzwonić do oficera, powiedzieć co i jak i się wyłączyć. On nie będzie miał telefonu na nasłuchu a przekaże tym co trzeba wiadomość o tym typie.

no ale pisales, ze sa ignorowane jak dojada na miejsce i nikogo nie bedzie tam