Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamakama

co myslicie o tym rysunku? ocencie

Polecane posty

może najpierw się zajmij konstrukcja brył, nauczysz sie rysowac w perspektywie, potem przyjdzie pora na światlocienie :) oczywiscie nie neguje rady szanownego kolegi po fachu.Ale pamietam,ze ja sie tak uczylam i bylo mi latwiej

Gość zaklinacz dusz
rysujesz ładnie,ale to cos za przedmiotami ala tlo niewiem co to mialo byc ale totalnie nie pasuje

Można ćwiczyć najpierw konstrukcję a potem dorzucić zabawę światłem ale można i kompleksowo:) Tak czy siak najpierw polecam dwa rodzaje ćwiczeń: Zestaw nr 1. U góry kartki rysujesz linię na całą szerokość starając się by była równoległa do brzegu arkusza, a następnie po nia rysujesz w odległości około 0,5 cm następną i tak dalej aż na sam dół arkusza, potem starasz się umieścic linię między narysowanymi i tak dalej na dół arkusza. Potem powtarzasz na tym samy arkuszu czynnośći z liniami pionowymi a potem z ukośnymi w jedna i drugą stronę:) Zestaw nr 2. zamykasz oczy i stawiasz dwie kropki w dowolnym miejscu arkusza i po otworzeniu oczu próbujesz narysowac linię między nimi. Powodzenia i połamania ołówków-automatów bądź strugańców:)

Gość kamakama
dzieki co do rysunkow zostawilam w domu chwilowo przebywam u ciotki i tu sobie cwicze i chcialabym nadal tu wklejac rysunki do oceny naprawde duzo mi pomogliscie co do temperowki kiedys od taty dostalam taki maly nozyk i nim sobie ostrze on troche wyglada jak skalpel a na koncu jest tasma papierowa obklejony:) a i mialabym taka mala prosbe moze i ona za duza ale jestem bardzo ciekawa panie mistrzu cietej riposty widac ze jestes specjalista i poprostu chcialabym popsrosic czy moze pan tu wkleic jakis swoj stary rysunek?chociaz jeden?

Gość kamakama
wow zaszylo mnie ale ja podziwiam rysunki a przede wszystkim obrazy olejne schischkina to moj ideal

Gość nacraisa
kubek nie jest 3d :P njest plaski. pudelko (choc troche krzywe) i ksiazka najlepsze. cien zbyt ''agresywny''. ogolne podsumowanie - przecietny talent

Gość kociołek itd
żaden talent, ot, zdolności jako takie i nic więcej

Gość nacraisa
że co popatrz na to, wygląda jak zdjęcie http://www.magafabler.pl/images/szkice/sepia /big/big_kulistosci.jpg a tu cień http://republika.pl/blog_xw_3704506/4606093/ tr/emma_watson___gof_by_leiaskywalker83_1_.jpg BEZ PRZESADY! zacznijmy od tego, ze nie mozna porownywac, bo w 1 linku jest zupelnie inny papier, a poza tym autor tej pracy dodal tez tam troche farby. i widac, ze ktos ma talent juz troche wiecej niz przecietny..albo po prostu wycwiczony. no nic, cwicz

Gość ciezko powiedziec
a w lublinie nie macie kursu rysunku na polibudzie?? zawsze dostaniesz troche teorii. wazne zebys choc ze 3 meisiace pochodzila na kurs - potem bedzie ci latwiej samej cwiczyc. moze sprobuj cos odlozyc na wakacjach im wczesniej pojdizesz na kurs tym lepiej - bo zakladam ze ten rysunek ci do egzaminu potrzebny.

Gość ciezko powiedziec
co do samego rysunku - na pierwszy rzut ok widac ze nie chodzilas na kurs :). a wiec nie dalas zarobic zadnemu adiunktowi -> czyli w kategoriach egzaminu wstepnu wstepnego na architekure "nie umiesz rysowac". :)

Gość kmmmm
byłabym daleka od oceniania talentu na podstawie jednego czy dwóch rysunków,tymbardziej młodej osoby i do tego stawiającej pierwsze kroki i nie o to chyba chodzi ale zawsze można wylać kubeł zimnej wody,no nie? właśnie tak się zabija pasje i zainteresowania ale dla równowagi: wspaniale,że są ludzie chcący bezstresowo i na luzie podpowiedzieć jak lepiej rysować

Gość kociołek itd
Naprawdę nie umie rysować i niech lepiej na architekturę się nie wybiera

Gość kmmmm
p.s. nie jesteśmy na żadnym egzaminie

Gość ciezko powiedziec
jeszcze o rysunku troche powazniej. ten rysunek nie jest wstanie powiedziec czy masz talent bo jedyne co mowi to to ze nie masz techniki (czyli ze nie chodzilas na kurs). mistrz cientej riposty cie dobrze nakierowal, i ko-ziczka tez miala dobre uwagi. jak cie nie stac na kurs (nie wiem czy w lublinei jest drogi - w krakowie tak, podobno w lodzi jest w miare korzystny fiannsowo kurs rys. na uczelni - ale nie wiem bo tam nie chodzilem) to poszukaj kogos znajomego po architukturze lub na architekturze kto ci poswieci troche czas na wskazowki. w sensie ze raz na 2 tygodnie przynosisz mu rysunki a on ci daje wskazowki. i wytyczne co rysowac. Na poczatek rysuj stołki i szesciany bo na tym najlepiej sie nauczysz perspektywy. ile masz czasu do egzaminu? w której jestes klasie?

Gość kociołek itd
nie jesteśmy, ale chodzi o UCZCIWE postawienie sprawy, a nie rozpalaniu płonnych nadziei, a potem będzie szok i ból.

Gość ciezko powiedziec
kmmm, ja jej nie mowie ze nie ma talentu tylko ze takim rysunkiem nei ma szans na egzaminie. lepiej zeby wiedziala to ode mnei na rok przed egz. niz miala sie rozczarowac na egz. teraz ma wystarczajaco duzo czasu by zmienic sposob przygotowania.

Gość kmmmm
kociołek itd ----nie dramatyzuj i nie martw się tak o nią wiadomo,że pracą można nadrobić wiele

Gość ciezko powiedziec
guzik mozna nadrobic - egzamin sprawdza glownie czy masz technike a nie talent. No moze jeszcze w warszawie poziom jest zbyt zawyzony wiec trzeba miec jeszcze szczesceie lub duzy talent. technike ktos ci musi pokazac bo samemu to droga przez meke.

Gość kmmmm
a kiedy chce zdawać na studia?

kociołek itd ---------- nie chrzań,dobra? Żebyś widziała jak niektórzy na kursie rysowali (w tym JA) to naprawde bys sie zdziwila. I dostałam sie na studia i je skonczylam i NAUCZYŁAM sie rysowac! Wiec nie pier...,że kobita nie ma szans bo MA! Tylko musi pracowac jak wszyscy!

Gość ciezko powiedziec
to jest strona dobrego ale drogiego kursu http://www.archistudio.net.pl/ - zobacz rysunki - - te prezentowane to z pewnoscia te bardziej udane rysunki kursantówwiec nei panikuj - za rok sama mozesz tak rysowac. nie musi chodzic na drogi kurs. ale wazne bys miala kontakt z kims kto zdał egzamin. choc pelecalbym poszukanie jakeigos kursu na uczelni - chocby tylko kilka miesiecy na poczatku. a na dzis - rysuj stolki i sklej sobie szesciany z kartonu i je tez rysuj razem ze stolkami. cokolwiek narysujesz pytaj o opinie kogos kto przeszedl egzamin.

Gość kmmmm
malowane włosy -zgadzam się z Tobą kurcze,zawsze musi polecieć jakaś nutka negatywizmu i ocena z pozycji niedoszłego egzaminatora i znawcy talentu

Gość kmmmm
Ten topick urzekł mnie tym,jak pięknie i bezinteresownie można podpowiedzieć coś drugiej osobie.

Gość ciezko powiedziec
kamakama, twoj drugi rysunek wyraznie lepszy od pierwszego. cwicz i szukaj "fachowej pomocy" za rok na pewno bedziesz gotowa do egz. :)

Nie:) nie Wojtek:) Myślę że nie zdradzę wielkiej tajemnicy jak powiem że Krzysiek:) Mam w domu 3 rysunki ale ze względów technicznych mogę je umieścić dopiero koło niedzieli -portal Collegium Maius w Krakowie -martwa natura z czereśniami -wariacje na temat kolumny jońskiej :) Nie siedzieć mi tu na forum ino ćwiczyc ćwiczyć po trzykroć ćwiczyć;)

eee, co ja bede ćwiczyc skoro żem juz skuncyła studio :) a może bydem se rysowac dla przyjemnosci........... :) Dawno nie uprzyjemnialam se mojego marnego zywota :)