Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamakama

co myslicie o tym rysunku? ocencie

Polecane posty

Gość ko-ziczka
poczytaj sobie o perspektywie, bo to jest w rysunku naprawde najwazniejsze i na pewno bedzie lepiej

Gość napewno pocwicz nad
perspektywa, rombami, elipsami. butelka jest przyzwoita, kubek fatalny. gubisz poziomy, cien strasznie sztuczny. moja ocena 3-

Gość malowane włosy
ojojojjjjjjjjjjjjj, zbiegi są straszne!!!! :D

Gość malowane włosy
i nie martw się-żebyś widziała jak ja kiedyś rysowałam :D:D:D ćwiczenie i ćwiczenie do zrzygania :) Ale daje efekty

Gość kamakama
malowane wlosy te rysunk z twojej strony sa piekne ja nigdy takn ie bede rysowac zazdroszcze tym ludziom talentu :(

widzisz, juz lepiej :) tylko piony jeszcze i nieszczęsne zbiegi :) Starasz się na jakiś kierunek studiów? Jeśli tak to przyda sie kurs rysunku :) Sama chodziłam az mi sie rzygac chciało od rysowania

a Ty myslisz,ze wszyscy tak od razu sami z siebie potrafia rysować? Dużo rzeczy się można i trzeba nauczyc nawet jak masz talent :) Jesli bedziesz cwiczyć i najlepiej pod okiem kogoś,kto cie pokieruje to tez takie rysunki bedziesz trzaskać, uwierz :D

Gość kamakama
piony to ja chyba bez liniki nie postawie nigdy prosto a te zbiegi jakos robilam z pudelkiem glownie a z ksiazka troche tam gdzie strony widac ale na zdjeciu wszystko zanika

Gość autorytet666666666666
to ćwicz te piony- kup duzy format b1, b2, najlepiej zamocuj kartke na sztaludze i cwicz- nie zastanawiaj sie tylko jednym szybkim ruchem reki rysuj

kamakama-> ten 2 rysunej juz zdecydowanie lepszy tylko teraz ta ksiazka nie trzyma poziomu

Gość kamakama
wiem widze to ale ja juz nie mam sil mam ochote to rzucic w cholere czlek sie stara i meczy a rezultat i tam marny a chialabym isc na architekture

"Nie od razu Kraków zbudowano " cwicz i jeszcze raz cwicz nic samo nie przychodzi

Gość wszyscy albo nikt
O ranyyy zbiegi zbiegi :D pudełko jest krzywe i tyle a kubeczek narysowany płasko książka i dzbanek ok. Porozmazuj trochę palcem albo wacikiem te krechy w tle i będzie znacznie lepiej.

Gość ko-ziczka
Z umiejętnoscią rusowania wg zasad perspektywy i w ogóle innych zasad nikt sie nie urodził. Co ty bys chciała - 2 rysunki i juz byc mistrzem ? To jest praca, praca, praca do wyrzygania. na poczatku jest słabiej, potem coraz lepiej. Poszukaj w swoim miescie w domu kultury - na pewno sa jakieś kursy i to wcale niedrogie. Takie przygotowawcze na architekturę to juz trochę wiecej kosztuja, więc na poczatek mozesz pochodzić na jakikolwiek kurs, zeby pod okiem kogoś, kto sie na tym zna, nauczyc sie najwazniejszych rzeczy

uważam ze chodzenie na kurs do domu kultury jest tylko strata czasu-niczego sie tam nie nauczysz, chodza tam tylko male dzieci a panie ktore to prowadza nie maja pojecia rysunku, malarstwie

Gość kamakama
a co robic z krawedziami pudelka zaznaczac je bardziej czy nie?w tym moim 2 rysunki pudelko strona jasniejsza tam sa krawedzie od przykrywki czy one powinny byc mocniej zaznaczone?

Gość ko-ziczka
nie mówię o kursie, gdzie chodzą małe dzieci i maluje sie laurki dla babci, tylko o kursie dla dorosłych trzeba sie rozejrzeć, bo po prostu różne rzeczy mozna znaleźć w moim miescie był tani a dobry kurs w biurze wystaw artystycznych; i nie obawiaj się - nie był to kurs, gdzie pani mówiła, zeby rysować łodyzki zieloną kredką, tylko chłop, co sie znał na rzeczy - i chodzili tam tez tacy, co kiedys chciali zdawac na architekturę pewnie, ze można jeździc do profesora do krakowa i płacić po 2 setki za posiedzenie, tylko kogo na to stać

kamakama-jesli chcesz to za 2 tyg jade do mamy,a tam mam rysunki z kursu rysowania,gdzie sa jasno wytłumaczone zasady,więc jak chcesz to Ci je zeskanuje i przesle na mejla. :) Niestety nie moge wczesniej,bo mama 100km ode mnie mieszka. Tak tylko przypomnialam sobie ze mam jeszcze te rysunki :)

Gość ROKI
Masz talent,widać,że umiesz rysować

Gość A_N_N_A
Nie znam się więc fachowo się nie wypowiem,ale podoba mi się ogólnie,może wolałabym kolor,ale jest ok:-)

co do pionów to napisze ci jak sie je "robi" rysujesz na sklejce 100x70cm (u stolarza sobie zamów) najlepiej taki format papieru tez kup-B2 I jedziesz trzema palcami po krawedzi deski trzymajac w dwóch palcach ołówek ;) Piony jak złoto! Ołówki sobie kup automatyczne 0,5 0,7 i 0,9 i do dzieła! I kurs koniecznie-nie wiem jak w twoim miescie, bo ja w Krakowie koło 10 lat temu dosyć drogo płaciłam,ale sie opłaciło.Może w mniejszych miastach tak nie zdzieraja.

Nie wiem, jak możecie po tym rysunku oceniać, czy dziewczyna umie rysować, czy nie :) To raz ;) A dwa- do autorki, może po prostu spróbuj ułożyć przed sobą to co chcesz narysować, zobaczysz wtedy co nie gra w twoim \'odwzorowaniu\'.

Drugi zdecydowanie lepszy:) Sprawa pierwsza -jestes leworęczna:) no ale to akurat nie ma znaczenia:) Sprawa druga: podstawa kubka jest za płaska jak na poziom horyzontu-skoro górna elipsa jest widoczna to skoro \"zaglądasz\" do kubka to dolna jest jeszcze bardziej widoczna Sprawa trzecia: butelka znów leci--musisz ustawić sobie jej oś Sprawa trzecia: Cień znów jest zbyt płaski----nie słuchaj rad i pod żadnym pozorem nie rozmazuj ołówka palcem albo jakimś wacikiem----to daje rysunkowi infantylnośći i nie jest dobrze oceniane na wydziałach architektury Sprawa czwrta: Znów nie widać konstrukcji przedmiotów--rysuj tak: najpierw oś, potem rysujesz butelkę w widoku prostopadłym korygując odległości charakterystycznych punktów od osi-gdy juz jestes pewna utrzymania proporcji-bawisz się w tworzenie elips w kluczowych miejscach butelki czyli tam gdzie butelka zmienia kształty--uważając na poziom horyzontu który determinuje linie elipsy- w miedzy czasie nakładasz lekko szara barwę na całą butelkę dbając cały czas o wykonstruowane linie tak aby nie zniknęły. Gdy juz butla ma kolor załóżmy 3 zakładasz kierunek światła starasz się jej nadac kolor nr 4 a linię butelki kolorem nr 5. Aby butelka się kręciła musisz zadbac o płynne połaczenie między kolorami 2,3,4,5 i ugnieść gumkę w dzióbek i od strony światła przemazać do jaśniejszego koloru a potem gdzieś w ciapnąć gumką nadając refleks:) Done:)

Rekwizyty potrzebne do nauki rysunku: Dwa krzesła lub stół i krzesło Sklejka gr 4mm lub 3 mm o wymiarach 52x72 cm Bristol w formacie B2 czyli 50x70 cm 20 ołówków 2B lub 3B lub miększych Nóż do tapet do temperowania ww ołówków Gumka chlebowa---najlepsza firmy Staedtler 2 małe żabki do przypięcia rysunku Na jednym krześle siadamy, deskę opieramy na oparciu drugiego i działamy!:) Na egzaminie nikt Ci sztalugi nie da więc nie ma sobie nia co zaprzatać głowy. Ołówek trzymamy nie jak długopis ale trzymając za końcówkę w siodełku które tworzą: kciuk, palec wskazujący i środkowy. Wtedy cały nadgarstek jest do dyspozycji. Ćwicz ćwicz ćwicz!!! Życzę udanych rysunków. :)

Gość musztarda
Mistrzu... no no.. :D

Temperuje sie przed rysowaniem-20 w moim wypadku30:) lubiłem sobie postrugać patrząc na obiekt i go analizować:) a potem w trakcie rysowania tylko wymieniać :) Najlepsza metoda na egzamin--byli tacy co płakali bo im sie automaty zepsuli:)