Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamakama

co myslicie o tym rysunku? ocencie

Polecane posty

zbiegi perspektywiczne nie grają i cień wygląda jak siano Poza tym jest strasznie ciężki i nie widać konstrukcji poszczególnych przedmiotów, kubek i flaszka się nie "kręcą" No ale podstawy jakieś są:)

niezły. dopracowany. ale wydaje mi się, że zbyt... sztywny. tak jakbyś za mocno trzymała się reguł i bała oderwać ręki i dać \'pofrunąć\' linią.

Gość kamakama
czyli co mam nie cieniowac co zrobic by byl lzejszy?znacie jakies triki wiem ze nie jest doskonaly ale musze sie uczyc.i te zabiegi pespektywiczne o co chodzi?

Gość xyz.....
poza spadającą z pudełka butelką to może być. Zmień ołówek.

jest niedokonczony. I moim zdaniem slaby. Po prostu. Cwicz

Gość kamakama
tutaj rysowalam 8B

Gość ko-ziczka
Mistrz dobrze powiedział Zbiegi nie grają (równolegle linie muszą dążyc do tego samego punktu, poczytaj o zasadach perspektywy). Poza tym popracuj nad elipsami, bo wszędzie tam, gdzie podstawą jest koło, jest albo krzywo, albo za płasko, albo niekonsekwentnie. Poczytaj tez o cieniowaniu - cień jest nie tylko wlasny, ale też wzajemny i przede wszystkim rzucony. no ale widać, że sie starasz i jak poćwiczysz, to bedzie lepiej

krawędzie pudełka powinny trafiać w jeden punkt zbiegu-a nie trafiają:) Cień powinien być rysowany końcówka ołówka długimi pociągnięciami we wszystkie strony-efektem powinna być siateczka z tysięcy kresek. Dobry rysunek powinien składać się z 8 kolorów od białego do czarnego. I popracowałbym nad konstrukcją elips----więcej matematyki :) Lekkości dodaja jakies linie pomocnicze wyprowadzone poza przedmiot i własnie ten transparentny cień rysowany technika która opisałem powyżej :)Powodzenia

Gość ko-ziczka
2b powinien ci wystarczyć nie chodzi o to, zeby nasypać siana i zasmarować wszystko, tylko przede wszystkim o wykonstruowanie kazdego elementu

Gość jestem komleptnym laikiem
nie znam nawet terminów ,którymi operujecie ,ale coś takiego narysowałabym w 15 minut o wiele lepiej . To na oko widać ,że jest wszytko krzywe niedokończone a ta butelko jest straszna .

Gość ko-ziczka
nie pierdol, nie narysowałabyś w 15 minut ja bym powiedziała, że ona nad tym ze 2 godziny siedziała

Gość kamakama
orany czyli rysujac np kubek powinnam robic takie kolka splaszczone?wtedy wygladaloby to lepiej?i nie wiedzialam ze nalezaloby aby jakies pojedyncze ciagniecia olowkiem dawaly lekkosci teraz wiem ale tu chodzi aby dodac takiej troche niedokladnosci?

Gość kamakama
siedzialam nad tym to nie jest latwo narysowac ot tak w 15 min styaram sie jak moge ale nie zawsze wychodzi nie uczesczam do zadnj plastycznej szkoly jestem samoukiem rodzicow nawet nie stac zeby minie zapisali do na jakies kursy rysunkowe ale krytyki nigdy nie balam sie przyjac mam 16 lat i mam czas aby czegokolwiek sie nauczyc

Gość jestem zajebistaaaaaaaa
zapisz sie moze na kurs co? bo jedyne czego ci brakuje to TECHNIKI.

Gość jestem zajebistaaaaaaaa
kup sobei dobra ksiazke, albo popros zanjomych ktorzy potrafia rysowac o lekcje.. skad jestes?

Gość kamakama
lublin

Gość ko-ziczka
Nie, nie dodac niedokładności. konstruuj przedmioty Może spróbuj na poczatek z linijką. Wyznacz punkt zbiegu na kartce i ciagnij kreche od punktu zbiegu do wierzchołka pudelka. potem to samo do drugiego wierzcholka. i masz równolegle krawedzie. Potem poziome 2 pozostałe krawędzie góry pudełka. i te inie to nie zaden pic, żeby wygladało nonszalancko, tylko linie konstrukcyjne

Gość ko-ziczka
też uważam, ze zadatki masz dobre, tylko musisz poznac pare zasad Widac, ze masz z tego przyjemność, wiec wystarczy ci parę lekcji, gdzie poznasz zasady perspektywy i cieniowania.

Gość kamakama
dziekuje bede cwiczyc a chcialam sie jeszcze zapytac o te linie (równolegle linie muszą dążyc do tego samego punktu) tu chodzi ze one maja sie tak jakby zwezac w miare odleglosci?

Gość ko-ziczka
no własnie tak zobacz sobie fotogranie budynków (tylko najlepiej takie robione z oddali) - jak przedłużysz linie, które w rzeczywisości są rownolegle, to na fotografii beda one leziec do jednego pubktu

Gość luizjannnaa
wydaje mi sie ze ta pokrywke musialabys bardziej zwezyc a butelka mi sie nawet podoba

Gość luizjannnaa
splaszczyc mialam na mysli

Gość ko-ziczka
http://fluid.itcmp.pwr.wroc.pl/~eichler/elipsa/elipsa_temat01.html tu masz jak rysowac elipsę, pocwicz sobie najpierw z linijką, zeby nabrać wyczucia, jak to ma wygladac

Gość kamakama
dziekuje ide cos narysowac ale znow pewnie zle chcialabym miec tu jakas zywa osobe co by mi dokladnie wytlumaczyla potem wkleje i ocenicie moze tym razem cos lepszego wyjdzie

Gość luizjannnaa
najlepiej jakbyc narysowala ta sama kompozycje wtedy ocenimy czy sa poprawy