Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

piąte koło

sufit

Polecane posty

- Co tu się dzieję ? - co Ty najlepszego narobiłaś ! Ze skwaszoną miną patrzył na swój dom odwrócony do góry piwnicą czyli na dachu a Ona cała okopcona drapię się po głowie patrzy na Niego i tym swoim głosikiem co jak zmaluje jakieś głupstwo to wyciąga go z repertuaru sztuczek i lekko głupkowaty uśmiech co oznacza że desperacją zawiewa skoro i uśmiech wyciągnęła - znalazłam niezłą laskę -że co ? Łapie się za głowę bo licząc na jakąś konkretną odpowiedź dostał ni to stwierdzenie ni to niewiadomo co - co znalazłaś -NIEZŁĄ LASKĘ DYNAMITU ! I znowu wyciąga tym razem foszka tylko co to wszystko ma znaczyć ten dom na dachu i dynamit po co to wszystko - chciałam sprawdzić czy zadziała Nie no Ona chyba żartuje chciała sprawdzić czy zadziała przecież to dynamit no jasne że zadziała i to bardzo gwałtownie - czy ty rozum postradałaś mogłaś zginąć ! -no właśnie chciałam ale coś nie wyszło bo podpalając lont przypaliłam sobie palca i mi ten dynamit wyleciał prosto pod nasz dom wybuchło i nie wiem to był moment i kupa kurzu a jak już się uspokoiło to zobaczyłam że dom jest na dachu czyli podłoga jest na dachu …. Przerwał Jej wydzierając się na Nią bo nie wierzył w to co usłyszał - CO TY CHCIAŁAŚ ZROBIĆ ? ZABIĆ SIĘ ? Ty się dobrze czujesz co Ty w ogóle wygadujesz - no nie chciałam Ci zawracać głowy bo i tak byś nie zrozumiał , no zabić się chciałam , czuję że to życie to nie to może tam będzie lepiej Zdębiał patrzył na nią i zastanawiał się to sen czy nie sen żar nieśpieszny czy co - Ty poważnie mówisz czy sobie żartujesz i uszczypnij mnie to wykluczę od razu że to sen Złapała dwoma palcami jego przedramię i zaciskając zęby ścisnęła najmocniej jak umiała Mrużąc oczy wykrzyczała - no mówiłam że nie zrozumiesz co Ci będę tłumaczyć to nie żart chcę się zabić i nie próbuj mnie powstrzymywać bo i tak to zrobię - AAAAAAAAAAAAAAA przestań już wiesz jak to boli czy ty nie możesz tego zrobić delikatnie - sam chciałeś Milczeli tak chwilę On zakłopotany bo już Jej uwierzył i nie bardzo wiedział co powiedzieć a Ona bo Niechciała Mu tłumaczyć i wolała strzelać fochy - a co ze mną ? z naszym domkiem ? - oj nie marudź poradzisz sobie też przecież nie do końca jesteś szczęśliwy lepiej żebym teraz umarła i znajdziesz sobie kogoś innego niż bym umarła za 5 lat a domek no jakoś go odwrócisz tym czasem śpij na suficie .

Usiadł na ziemi by sobie to jakoś ułożyć dynamit , zabić się i to wszystko tak nagle , i tak to zrobię z kąt ta desperacja u niej - no ale jak to tak nagle Wstał złapał się za głowę i chodząc w około domu zbierał porozrzucane rzeczy - no przestań już wiesz że jak mi coś do głowy strzeli to nie da się nic zrobić i nie ze to tak nagle już wcześniej o tym myślałam raz nawet próbowałam pamiętasz jak wszedłeś i gazem śmierdziało , za szybko po prostu wtedy wróciłeś do domu Dalej chodził jak otumaniony próbując sobie to wszystko wyjaśnić - to z tym gazem to nie było wcale roztargnienie - no nie było wiec widzisz że to wcale nie żarty i tak to zrobię Spojrzał na nią patrząc prosto w oczy jakby miało to coś zmienić zmiękczyć ja - no ale czemu ? - no przecież już mówiłam że czuję że to nie to i chcę spróbować czegoś innego może po śmierci będzie lepiej fajniej i tam zaznam spokoju - a jak tam nic nie ma , zabijesz się i będzie takie pstryk i koniec nic więcej żadnego życia pozagrobowego żadnych duchów rai i chój wie czego jeszcze , o jak jest to i tak do piekła pójdziesz bo się zabijesz - a Ty zawsze wiesz wszystko i najlepiej a wcale może tak nie jest , widzisz i znowu się kłócimy jak zawsze Ze wściekłością w oczach cisną czymś co miał w reku wybijając przy okazji okno i wazon który po wybuchu cudem ocalawszy właśnie skończył swoje istnienie w jednym kawałku - BO CHCESZ SIĘ ZABIC I MNIE ZOSTAWIĆ SAMEGO ! - ale to nie powód by się od razu kłócić Oddychając głęboko i próbując się choć trochę opanować łagodnym głosem oczywiście na tyle łagodnym na jaki mógł w danej chwili i okolicznościach się skupić - czy Ty pewna jesteś tego ? zastanów się dobrze może jak się postaram …. - PPZESTAŃ JUŻ ! Przerwała mu tylko po to żeby nie rozmyślić się samej i dlatego właśnie nie chciała mu mówić - no ale zmieńmy temat może skoczysz do sklepu po chipsy o smaku bekonowym te co tak lubię - zmieńmy temat chipsy , po pierwsze nie zmienimy tematu bo to poważna sprawa a po drugie nie mogę iść do sklepu bo jak byś zapomniała kochanie mieszkamy na wyspie na której jesteśmy tylko my i nikogo więcej i slepu też nie ma

złośnico nie wiem czy nie zauważyłaś ale to ma być dramat dramatyczny oczywiście :( co ma do tego słodycz ?

- to ja zadzwonię do niego bo ma wpaść z piwem to niech weźmie chipsy od razu - to On wpada kurwa co tu się dzieje czemu ja niczego nie wiem - no miał Cię pocieszyć po mojej śmierci - TO ON WIE ! - no wie powiedziałam mu po to żeby Cię pocieszył no ale mieliśmy zmienić temat . a jak tam ten twój statek co go ciągle dłubiesz z tych bali ? Patrzył na Nią jak na idiotkę i nie wierzył że w takiej chwili zadaje tak durne pytanie ale nerwy by mu nie pozwoliły zadać pytania a jedynie wykrzyczeć a chcąc uniknąć za wszelką cenę kłótni powstrzymał się Zaciskając zęby wymamrotał - idę się przejść A Ona przechylając lekko głowę w lewą stronę i wzrok podnosząc ku niebu jednocześnie kiwając lekko głową i rozszerzając dziurki w nosie - no ale jesteś gościnny On przyjeżdża specjalnie po to żeby Cię pocieszyć a Ty znikasz - chyba jeszcze kurwa żyjesz i nie musi mnie pocieszać więc się nim zajmij Złość w nim była tak ogromna że chciał Jej ………. No właśnie co chciał nic bo Ją kochał jedyne co mógł to iść i iść

no i mi się mózg zlasował to pewnie od tego wińska :O co prawie całą butelkę niechcący wypiłem :(

Jeszcze było ciemno kiedy zmarznięty obudził się na plaży w rajskim ogrodzie jak nazywał ową wyspę gdzie żyli razem od dłuższego czasu , gdzie wiatr i szum fal był im muzyka gdzie może i las było stołówką Spojrzał na horyzont , słońce właśnie budziło się ze snu i powoli rozjaśniając wszystko dookoła i spoglądając na Niego promieniami szepnęło do ucha - niczego nie jesteś w stanie zmienić pogódź się z tym i tak już jest po wszystkim Zerwał się na równe nogi i biegnąc ile sil w nogach przewracając się dobiegał do miejsca w którym stał ich dom w nadziei że to nie prawda łzy cisnęły się do oczu bo świadomość że odeszła była nierealnie potworna W odległości 100 metrów zauważył go - gdzie Ona jest ? Krzyczał z przerażenia - witaj kopę lat jak się nie widzieliśmy stary - gdzie Ona jest ? Pytał dalej nie zważając na nic - odeszła bo tak chciała - co Ty pieprzysz jak to odeszła jak gdzie ? - no umarła zabiła się Usiadł na ziemię a łzy same napłynęły mu do oczu i płakał jak dziecko zanosząc się i łkając bo bul był tak wielki że tylko płacz mógł choć trochę rozładować cierpienie Kiwając głową siedział i powtarzał - nie to nie możliwe nie ja się nie zgadzam NIE On popatrzył na niego i wiedząc że mało co może mu pomóc i ulżyć położył mu rękę na ramię - Ona Cię kochała na swój , byłeś dla niej kimś najważniejszym ale nie była do końca szczęśliwa powiedziała mi o tym , trochę Ją rozumiem ale wiesz jaka była jak czegoś chciała to nie dało się jej wytłumaczyć że robi źle , i ten wasz wyjazd na wyspę przecież to też był jej szalony pomysł a Ty jak zwykle nie umiałeś jej niczego odmówić - gdzie Ona jest ? - daj już spokój nie ma już jej ale jesteś Ty zabieram Cię z tej durnej wyspy zobaczysz czas zrobi swoje jakoś Ci przejdzie Wstał z ziemi i z pustką w oczach ……… - ciebie pojebało tak jak Ją i co to koniec tyle lat i koniec a ty wiedziałeś i nic kurwa nie mówiłeś , może Ona była chora jakieś załamanie , może można było ja uratować a ty nic nie powiedziałeś i ty jesteś moim przyjacielem - a co miałem zrobić powiedzieć Ci i co by było leczył byś Ją jeździł po doktorach ile by to trwało rok dwa może trochę dłużej zamęczył byś się i tyle a i tak by się zabiła bo tego właśnie chciała widziałem to w Jej oczach dlatego lepiej teraz niż później zanim by z Ciebie został cień , dla Twojego dobra nic nie mówiłem Łzy dalej Mu leciały z pustki ciekły po policzkach by przystanąć chwilę na brodzie spadały w rozżarzony piasek na plaży by po chwili z lekkością wyparować i stać się częścią burzy zostawiając w ziarnach piasku jego bul Odepchną go gwałtownie - spierdalaj i zostaw mnie - stary pomogę Ci jakoś to razem przetrwamy zabiorę Cię na ląd zobaczysz tam dalej życie się toczy - spieprzaj nie chcę cię więcej widzieć - no jedź ze mną zobaczysz będzie dobrze będziemy łazić na imprezki i podrywać panienki fajnie będzie - SPIERDALAJ MÓWIĘ ! Echo jeszcze przez dłuższą chwilę powtarzało te słowa Rybak zarzucający sieć przystaną na chwilę i spoglądając na kolegę z zamyśloną mina -słyszałeś to ? - no słyszałem to pewnie ta para z tej wyspy , już mają się dosyć , zdaje się że to On Zaczął się śmiać i poprawiając swoje czarne wąsiska dodał - i tak go podziwiałem wytrzymać sam na sam z baba na wyspie to trzeba mieć silny charakter - pewnie ma już dosyć i tak długo wytrzymał - hahaha one wszystkie wredne są aż dziw że dopiero teraz się połapał - no hahaha

Gość rozowe_wspomnienie
a bedzie cos jeszcze? :( czy to juz koniec?

no ja a kto miał by pisać i tak nie wiem czy mi się będzie chciało jutro dalej to ciągnąć więc nie wiadomo jak się skończy ta historia

Gość rybeńka*
niezłe...napisz cos jeszcze

- stary wiem że cierpisz zostawię Cię tylko nie rób głupstw a za tydzień zobaczymy Kładąc torbę z kilkoma piwami na ziemi odwrócił się i odchodząc jeszcze odchylił głowę by coś powiedzieć ale powstrzymał się „ za mocno by Go bolało” pomyślał „ i nie wyciągną bym już go z tego „ odszedł w ciszy - nie wracaj tu słyszysz nigdzie z tobą nie jadę Chwycił torbę z browarem i jak dzikus znikł w gęstym lesie Obudził się zmarznięty leżąc na trawie obok cuchnącego wspomnienia poprzedniego wieczoru . było bardzo rano nie bardzo wiedział która jest godzina , dookoła było słychać śpiew ptaków Posusze jakie go obudziło zmusiło pomimo bólu głowy aby wstać i poszukać jakiegoś źródełka wody , nie bardzo wiedział gdzie jest więc udał się przed siebie w nadziei że dobry wybrał kierunek - KURWA UWAŻAJ JAK ŁAZISZ PALANCIE Staną rozejrzał się dookoła i pod nogi ze zdumieniem stwierdził że nikogo nie ma - :O jest tu ktoś ? Zapytał nie bardzo wiedząc czy mu się to przesłyszało czy nie - no nic dziwnego że mi na nogę nadepnąłeś jak taki ślepy jesteś idioto Zaczął patrzeć pod nogi bo nie były to omamy słuchowe spowodowane dniem poprzednim i zobaczył rzabę przyglądał się jej uważnie bo nie bardzo wierzył że to ona do niego mówi - no co się tak gapisz palancie rzaby nie widziałeś Rzaba pokracznie wskoczyła na liść tropikalnej rośliny i wydymając podgardle przyglądała się Mu , była zielona z białym brzuchem i białymi kropkami po lewej i prawej stronie tułowia kiwając głową na lewo i prawo mrugała raz po raz rzabimi oczami wielkości ziarna grochu trzeba powiedzieć że duże miała oczy jak na rzabę , pyszczek miała dziwnie zbudowany nie taki płaski jak u przeciętnej ropuchy co jak siedzi w wodzie to tylko nozdrza i oczy wystają ponad taflę wody tylko wyglądała trochę jak zwykła żaba której ktoś młotkiem przywalił w nos może dlatego że to był jakiś gatunek nadrzewny tak czy siak śmiesznie wyglądał no i te łapki w wielkimi końcówkami palców wyglądało to trochę jak piłeczki pingpongowe powtykane na nie oczywiście w żabiej skali ułożone pod tułowiem jak by miała zaraz skoczyć i zniknąć gdzieś w gęstwinie - o cholera mam jakieś omamy gadam z rzabą - jak na razie to nie gadasz frajerze tylko jak mówię a Ty słuchasz , po pierwsze to przeproś bo mi na łapkę nadepnąłeś a po drugie to . nie masz jakieś muchy ? bo głodna jestem a nie chciało mi się iść nad bagno jak ta cała reszta idiotek a tu to badziewie nie lata - przepraszam nie chciałem Ci nadepnąć na łapkę …………….. - tak , tak kitować to my a nie nas Przerwała mu rzaba Zawsze tak mówicie kogo Ty chcesz nabrać ćwoku ? - rzaby nie mówią więc ja to jest możliwe że Ty umiesz Rzaba pokiwała głową i wskoczyła po gałęziach by być na wysokości Jego wzroku - a kto Ci takich głupot nawciskał że nie mówią a jak mamy się porozumiewać rechocząc może , dureń jeden , to że większość nas nie rozumie nie znaczy że nie gadamy - no ale pierwszy raz się spotykam z gadającą] rzabą jesteś wyjątkowa - a Ty palant Dodała rzaba z ironią To normalne że nie wszyscy nas rozumieją założę się że nie znasz oprócz swojego żadnego innego języka ludzi a co dopiero jakiegoś zwierzęcia - no ale jak to możliwe że nagle Cię rozumiem Dziwił się - nie wiem i gówno mnie to obchodzi jak to się stało że mnie rozumiesz

Gość żaba nie rzaba

Gość dobry dzień
czemu tego nikt nie komentuje dmuchawcu? może to przydługie i nikt nie czyta......?

Gość dobry dzień
wielkooka żaba drzewna nie jest piękna jak królewna........

za długie ? długie to chyba dopiero będzie bo się zaczynam rozkręcać :D i historia mi się spodobała