Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Francuska Jeaklina

karmienie mieszane u noworodków

Polecane posty

Gość Francuska Jeaklina

Dziewczyny zapytam szybko. Jest możliwe aby dziecko było karmione naturalnym mlekiem mamy, w razie nieobecności mamy- odciagnietym mlekiem w butelce, i czy jest mozliwe również karmienie butelką ,ale mieszanką. Czy dziecko nie dozna szoku?czy nie zaszkodzi to noworodkowi kilku miesięcznemu? Ile muszą trwac przygotowania i próby zanim dziecko zje z butelki odciagniete mleko czy tez mieszankę. prosze o dokładne odpowiedzi poniewaz wiele rzeczy w tym temacie mnie nurtuje odnośnie karmienia. Planuję karmić piersią do końca macieżyńskiego.W między czasie będę w domu nie zawsze obecna i chciałabym powierzyc opiekunce bądz babci dziecka karmienie butlą moim mlekiem lub modyfikowanym. Czy czekają mnie kłopoty?

Gość anliwong
karmiłam piersią a gdy mnie nie było synek dostawał mieszanki ale mu nie smakowaly, jak miał ok 3, 4 mce podawałam kaszki hipp i to załatwiało sprawę.lekarka mówiła, że to nie jest najlepsze rozwiązanie ale co byłoorobi dziecko jest zdrowe i szczęśliwe teraz ma 10 miesięcy.

Pierwszą butelkę z mieszanka podałam dziecku jak miało 1,5 miesiąca i obyło sie bez problemów. Ale wiadomo, że może być różnie, bo każde dziecko jest inne. Zaleca się podawanie w małych ilościach i obserwowanie reakcji i z czasem zwiększanie ilości, ale ja poszłam na żywioł i mały dostał od razu całą porcję.

mialam za malo pokarmu, okazalo sie to juz po 3 tygodniach po urodzeniu-synek ledwie co odzyskiwał wtedy wage urodzinową. Lekarka kazala dokarmiac, wiec od tamtej pory karmie sposobem mieszanym, moje mleko + enfamil, wychodzi to gdzies tak pół na pół, teraz moze juz wiecej mieszanki ( konczy 4 miesiąc) Jest wszystko w porzadku. Malo tego, ja juz w szpitalu musialam podawac z butelki bo synek mial ogromne prblemy z uchwyceniem sutka, wtedy odciagalam laktatorem i podawałam z butelki. Dlugo bo az do tej pory synek akceptował zarówno piers jak i butlę. Teraz natomiast karmienie piersia udaje mi sie tylko w nocy- ak jest uspiony i cierpliwszy. W dzien sciągam,okolo 3 razy dziennie i podaje moje mleko butelką, odwidziało mu sie ssanie piersi. ALe jest wszystko okej poze tym. Rosnie teraz szybiutko, ja mam komfort jak musze wyjsc z domu, nie raz zostawał juz sam z babcią na ponad pól dnia...

Jest możliwe. Ja karmilam przez pierwsze 2 mieisące tylko piersiąpotem i piersią i butelką nie bylo problemów tak bylo az do 10 miesiaca:)