iskra_boża 0 Napisano Grudzień 19, 2010 Ja nie wiem, jak to jest do końca z tą rejestracją po LM. Wydaje mi się, że trzeba wykazać 7 lat pracy w ciągu ostatnich 10. Do Izb trzeba dać świadectwa pracy i one wówczas to sprawdzą i wydadzą zaświadczenie o przebiegu i latach pracy. Dyplom Medyka skopiować u notariusza, zrobić tłumaczenie. Tłumaczenie lat pracy, i reszty dokumentów z Izb- świadectwo o dobrym zdrowiu i charakterze. Świadectwo o niekaralności z sądu, przetłumaczone, akt urodzenia i małżeństwa- przetłumaczone. Ja wszystko na miejscu w UK robiłam, wyszło taniej, bo kopie robiłam tu na poczcie, a nie u notariusza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majka1307 0 Napisano Grudzień 19, 2010 Witam dziewczyny chylę czoła przed panią malarką 58,mało kto podjął by decyzję o wyjeździe jak już osiągnął pewien status w życiu,młodzi patrzą inaczej,ciut starsi nie lubią zmian ale jestem godna podziwu i tak trzymać wydaję mi się,że po liceum będzie dało się zarejestrować ale trzeba się wykazać odpowiednim stażem pracy jak pisze iskra chyba 7 lat w ciągu ostatnich 10 należy mieć przepracowane w zawodzie,po studium musiałam mieć w ciągu ostatnich 7 lat 5 lat przepracowane,po licencjacie bodajże jest 3 lata w ciągu ostatnich 5,a magistra uznają automatycznie,komplet dokumentów,które ja miałam zebrane to polskie prawo wykonywania zawodu,świadectwo maturalne,świadectwo ukończenia szkoły medycznej,akt ślubu,bo zmieniałam nazwisko w międzyczasie,2 zaświadczenia z polskich izb pielęgniarskich:o przebiegu pracy zawodowej i o kwalifikacjach do wykonywania zawodu pielęgniarki zgodne z wymogami art.33 ust. 2 pkt dyrektywy 2005/36/WE,zaświadczenie z sądu o niekaralności,załatwiać na końcu bo jest ważne 3 miesiące,żeby nie przepadła ważność zanim nas zarejestrują w NMC,xero dowodu osobistego albo paszportu,każdy dokument wymaga przetłumaczenia przez tłumacza i potwierdzenia u notariusza aczkolwiek kopii paszportu nie tłumaczyłam bo posiada on przypisy po angielsku tak jak i paszport ale potwierdzałam ten dokument notarualnie,to wszystko i aplikację z NMC wypełnioną wysyłamy do NMC i ładnie czekamy na ich odpowiedź...pozytywną bądź o dosłanie jakichś dokumentów ale życzę powodzenia z całego serca,w razie pytań służę pomocą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość malarka58_58 Napisano Grudzień 19, 2010 do iskry_bozej dziękuję za informacje, w izbach dostane zaświadczenie, rozumiem,że trzeba zrobić kopię dokumentów- org polskich z potwierdzeniem notariusza,tłumaczenia tych dokumentów na angielski, wypełnioną aplikację(EU request for NMC application forms) i wysłać na adres 23 PRTLAND PLACE LONDON W1B 1PZ) I czekać na druk, który musi częściowo uzupełnić nasza izba. Czy dobrze zrozumiałam?pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kfpotsjfvd Napisano Grudzień 19, 2010 http://darmowe-doladowanie.aq.pl/?id=d4cuy1w1bo8teca kliknijcie na to - działa powaga :) poleccie swoim znajomym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość malarka58_58 Napisano Grudzień 19, 2010 Do Majki 1307 Dziękuję za uznanie i za pełną informację na moje pytania, Bardzo jestem wdzięczna tobie Maju i pozostałym koleżankom za pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majka1307 0 Napisano Grudzień 19, 2010 nie ma za co jak coś proszę pisać na maila albo tutaj zaglądam dziennie serdecznie pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
iskra_boża 0 Napisano Grudzień 19, 2010 Malarka, nie. Najpierw wysyłasz maila do NMC (o ile tego już nie zrobiłaś) z wypełnioną aplikacją, która jest dostępna gdzieś na stronie NMC. Dostajesz od nich druki do wypełnienia przez Izby (zaświadczenie o dobrym zdrowiu i charakterze). Dokumenty załączasz do tego druku wypełnionego już przez nasze Izby i wysyłasz wszystko razem już. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majka1307 0 Napisano Grudzień 19, 2010 ja wysyłałam aplikację wypełnioną razem z wszystkimi dokumentami w jednej kopercie i wszystko uznano bez problemu każdy przypadek jednak jest inny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość malarka58_58 Napisano Grudzień 19, 2010 Na stronie NMC pobrałam aplikację , wypełniłam ją i odesłałam na adres e-mailowy podany na aplikacji. Jak długo będę czekała na odzew z NMC?,ponieważ podałam adres londyński, a będziemy ( jak loty wrócą do normy) po 6-tym stycznia.POZDRAWIAM Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majka1307 0 Napisano Grudzień 19, 2010 Pani Malarko ja czekałam około chyba 2 tygodni na formularz po wysłaniu danych z ich stronki a różnie to bywa czasami dziewczyny pisały,że odzewu długo nie było i ponawiały to jeszcze raz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość monikanna Napisano Grudzień 23, 2010 WItam Ja zrobilam rejestracje w UK bez problemu. Jednak nie wyjechalam do pracy.Poznalam holendra i obecnie jestem w Nl. Tutaj rejestracja w BIG - te juz posiadam. Czy ktos z Was moze slyszal o rejestracji w CZO - ja jestem w trakcie tej procedury.Jestem instrumentariszka i chce kontynuowac te prace. W Nl jednak jets to odrebny zawod i z pielegniarstwem nie ma nic wspolnego , dlatego BIG prawie wcale nie jest mi potrzebny.Jesli ktos z forum ma doswiadczenia w tym temacie prosze napisac. M Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość malarka58_58 Napisano Grudzień 23, 2010 Życzę Wszystkim koleżankom Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majka1307 0 Napisano Grudzień 23, 2010 Wzajemnie życzę Wszystkim dziewczynom na forum pięknych,rodzinnych świąt,szampańskiego Sylwestra i spełnienia marzeń na gruncie prywatnym i zawodowm,aby każda z nas była zadowolona z pracy i szczęsliwa w życiu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość monikanna Napisano Grudzień 23, 2010 Ja rowniez zycze Wesolych Swiat i Szczesliwego Nowego Roku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość masz pytanie, zadaj je Napisano Grudzień 24, 2010 zapraszamy na nowa strone http://zapytaj.co.uk/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_ladybird_ 0 Napisano Grudzień 25, 2010 witajcie ja wysłałam maila do NMC z request for an application ale aplikacji nie dostałam - po 3 tyg zadzwoniłam, nie dostali mojego maila po tym telefonie aplikacje dostałam po ok.10 dniach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ddori Napisano Grudzień 30, 2010 Witam wszystkich jestem pielęgniarką z 14-letnim doświadczeniem, obecnie kończę studia magisterskie, po ukończeniu chciała bym wyjechać do pracy za granicę czy może mi ktoś podpowiedzieć od czego powinnam zacząć i jakie są perspektywy pracy na wyspach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość renata 35 Napisano Styczeń 1, 2011 Witam w nowym 2011. Ja mam rejestracjie w Anglii i Irlandii, gdzie pracowalam dwa lata, teraz jestem od roku w Polsce i juz nie daje rady, wlasnie jestem na etapie szukania pracy w Anglii, bo Irlandia juz tak nie rozpieszcza pielegniarek-nie ma paracy wcale. Mysle, ze nalezy wybrac miejsce gdzie sie chce pracowac a potem zlozyc papiery o rejestracjie, bo bez tego ani rusz. Czy ktos zna jakas agencje pracy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
iskra_boża 0 Napisano Styczeń 2, 2011 Renata, spróbuj się zarejestrować na stronie www.staffnurse.com. Bardzo dużo ofert pracy z UK. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ttm Napisano Styczeń 2, 2011 TTM jest irlandzką firmą z długoletnim doświadczeniem, specjalizującą się rekrutacji i relokacji personelu medycznego na terenie Irlandii, Wielkiej Brytanii, Australii, Niemiec. Zostań naszym kandydatem aby doświadczyć unikalnego, bezpłatnego serwisu oraz pełnego wsparcia w zaplanowaniu twojej kariery. Aktualne posiadamy szeroką gamę ofert pracy dla specjalistów oraz absolwentów . Junior Doctor ( młody lekarz po stażu) w prywatnych szpitalach w Irlandii z możliwością wybrania specjalizacji. Lekarze specjaliści na kontrakty o różnej długości w szpitalach Wielkiej Brytanii oraz Irlandii, również stanowiska typu locum. Pielęgniarki różnych specjalności np. instrumentariuszki, OIOM, anestezjologiczne, chirurgiczne, ortopedyczne w prywatnych szpitalach w Wielkiej Brytanii. Pielęgniarki ogólne zainteresowane pracą w wysokiej klasy domach opieki na terenie Wielkiej Brytanii, również oferty dla tegorocznych absolwentów pielęgniarstwa. Technicy radiologii w szpitalach na terenie Wielkiej Brytanii. Pielęgniarki oraz lekarze zainteresowani pracą w Niemczech w wysokiej klasy klinikach. TTM oferuje pełne bezpłatne wsparcie dla kandydatów w procesie rekrutacji, przygotowania do rozmów kwalifikacyjnych, rejestracji zawodowej, relokacji, zakwaterowaniu. Pracujemy dla najlepszych pracodawców sektora medycznego w Irlandii, Wielkiej Brytanii oraz Niemczech. Wyślij CV w jęz. angielskim z nazwą stanowiska i kraju w tytule na: ewelina.malko@ttm.ie lub zarejestruj się na: www.ttmi.pl TTM International Główne Biuro Polska - Warsaw Financial Center ,Warszawa ul. Emilii Plater 53, XI piętro (biurowiec w pobliżu dworca centralnego). Zapraszamy kandydatów w dni powszednie w godzinach 9.00 14.00, prosimy o umawianie się na spotkania, tel. 22528 67 16 mobile: 692 51 00 19 fax.: + 22 528 67 01 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a co to pyszota ? Napisano Styczeń 4, 2011 nie wierze wlasnym oczaaaaaaaaaa. PIELEGNIARKI W POLSCE MALO ZARABIAJA BUHAAAAAAAAAAAAAAA. ZA TO , ZE NIC NIE ROBIA TYLKO KAWE PIJA I CIASTKA WPIERDALAJA . DO PACJENTOW PODCHODZAC GORZEJ NIZ DO ZWIERZAT , JAK NIE DASZ W LAPE TO CI Nawet do kibla nie pomoze sie dostac . A tu do uk chca przyjezdzac . boze bron nas od tego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość O Magdalenoooo Napisano Styczeń 4, 2011 Do a co to pyszota ? W Anglii tez popijamy kawke z lekarzami. A co zal ci? Trzeba bylo sie uczyc i szukac pracy jako pielegniarka/pielegniarz. I tak jestes na nas skazany/skazana. To my cie bedziemy myc, jak bedziesz umierac, niezaleznie czy w Polsce, czy w UK. To my bedziemy podcierac twoja zasrana dupe przed i po smierci, wiec miej troche szacunku! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nie wy bedziecie myc Napisano Styczeń 5, 2011 i podcierać dupe tylko tacy care assistanci jak ja:0 więc nie dodawaj sobie tego szacunku.Wielkie mi panie wpadną z wielką łaską aby zmienić komuś opatrunek i jeszcze obrażone że muszą przyjść w niedzielę i nie maja wszystkiego podanego na tacy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość O Magdalenoooo Napisano Styczeń 5, 2011 Jak się nie chodzilo do szkolki to dzis sie jest dupomyjca- care assistant. Zycze owocnej kariery w smierdzacym siurami nursing home za 6 funtow na godzine! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość monikanna Napisano Styczeń 5, 2011 Jestem zszokowana ta konwersacja. Te wyzwiska pod adresem pielegniarek czy asystentek.Uwazam , ze kazda z nich jest potrzebna. Studia... no coz nie swiadcza o inteligencji i pewnie nie nauczyly niektorch Pan szacunku dla drugiego czlowieka.Obrazajac jedna druga , obrazacie osoby potrzebujace pomocy. Oczywiscie nie twierdze , aby kazda pielegniarka czy pomoc pielegniarska , opiekunka itd., byla druga Matka Teresa.. ale czasami warto sie zastanowc czy zawod ktory wykonujecie jest dla WAS odpowiedni.Panno "po studiach" - uwierz mi Twoje wypowiedzi swiadcza tylko o zlej lub braku odpowiedniej edukacji.CO sie zas tyczy Pani pielegniarki w Uk .. rowniez nie widze powodu , aby gardzic osoba ,ktora jest pomocna w pracy.Daleka jestem od krytykowania kogokolwiek , zwlaszcza , ze nie wiem jakimi pracownikami jestescie .. Byc moze ta "rozmowa" obu Pan na forum to tylko wynik waszych frustracji.(łac. frustratio )-odsylam di Wiki.. Z powazaniem Monika Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a co to pyszota ? Napisano Styczeń 5, 2011 o magdaleno kochana ja studia mam skonczone i nie musze pracowac swaitek piatek . co do podcierania dupy . tobie tez bedzie kiedys ktos pocieral i mam nadzije , ze to zrobi tak , ze nie bedziesz mogla na dupie polezec 5 minut . ja nie zazdroszcze picia ka wy z lekarzami jak juz cos bo mam z kim kawe pic . wiec daruj sobie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nie wy bedziecie myc Napisano Styczeń 5, 2011 do monikanana zanim zaczęłaś najeżdżać na mnie radziłabym przeczytać wcześniejsze wypowiedzi Magdaleny bo włos sie jeży na głowie że taka osoba może udzielać komuś pomocy.Niestety znam takie i stąd moja reakcja. Jak się patrzy z taka pogardą na inne zawody (bardzo potrzebne moim zdaniem) to wybacz ale nie zasługuje się na nic lepszego. "dupomyjca"?? no sorry... I "panną" nie jestem już dawno:o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majka1307 0 Napisano Styczeń 9, 2011 hej dziewczyny troszkę się nieprzyjemnie zrobiło na forum ale co zrobić...ja czekam na ostatni etap CRB i lecę do pracy ...wszystkim życzę powodzenia i sukcesów i nie poddawajcie się dziewczyny byle do przodu i nie przejmujcie się Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bea1971 Napisano Styczeń 15, 2011 Witam Wszystkich Serdecznie. Jest to mój pierwszy post na tym forum, jestem w trakcie robienia licencjatu, nosimy się z zamiarem wyprowadzki do UK, mąż który już ma zapewnioną pracę wyjedzie wcześniej ja z resztą rodziny dojadę po jakimś czasie.Mam pytanie odnośnie rejestracji w NMC, czy mogę już teraz mieszkając w Polsce rozpocząć proces rejestracji, czy lepiej zaczekać do momentu kiedy będę już miała licencjat ?.Nadmieniam że mam w UK adres do ewentualnej korespondencji.Za odpowiedzi z góry Dziękuję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pamelallala Napisano Styczeń 15, 2011 najlepiej idz do okregowej izby pielegniarskiej i tam sie dowiesz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach