Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ajajaka

NIECHCE MIEC DZIECKA MAM 26 LAT

Polecane posty

Gość musisz liczyć się z tym
a co do unieważnienia małżeństwa to są specjalne , ścliśle okreslone wytyczne i oni się nie łapią , a wy tak :)

Gość przesadzacie
z tych wywodów jasno wynika że byłabym "wzorową żona i katoliczką" gdybym podstęem wrobiła przyszłego meża w dziecko a potem w białej sukience w Kośicel złożyła przysięgę.... w końcu bylibyśmy " wzorcowym" małżeństwem bo bylibyśmy po ślubie kościelnym i mieli potomstwo

Gość musisz liczyć się z tym
jeśli naprawdę to Twoim zdaniem wynika "z tych wywodów" i szczerze takie masz przemyślenia i wnioski to gratuluję Tobie, mężowi i dziękuję za rozmowę powodzenia idę popracować :)

Gość przesadzacie
nigdy nie ukrywałam że nie lubię dzieci i że nie są ziszczeniem moich marzeń, więc mąż nie może mi zarzucac że przed ślubem obiecywałam mu własną drużynę piłkarską

moim zdanie rozwijacie ta dyskusję w niepotrzebnym kierunku. Ciekawe czy wszyscy tak przemuja się wyznacznikami kościoła etc, ile jest małżeństw biorących tylko ślub cywilny.... Uważam że ślub nie jest wyznacznikiem posiadania dzieci- można je mieć po slubie a można nie miec, tak samo przed ślubem mozna mieć lub nie i nie widze w tym nic złego... Życie ma sie jedno i każdy może je przeżyć jak chce aby być w pełni szczęśliwym- jedni potrzebują do szczęścia dzieci, inni przeciwnie i nikt nie może zmusić kobiety na siłe do zajścia w ciąże. Ja naprzykład kiedyś nie chciałam dziecka ale wszystko przychodzi z wiekiem i teraz chciałabym bardzo, to jest instynkt macierzyński i każda kobieta wie czy che czy nie i ani ślub ani kościół nie ma tunic do tego!!!!

Gość duell
ja właśnie mam swoje zdanie i nie robię tak jak ''każdy''...nie chce dzieci a praktycznie ''każdy''chce...wyszłam za mąż w wieku 20 lat a praktycznie ''każdy'' wychodzi dużo później...zaręczyłam się po 5 miesiącach chodzenia a inni dopiero po kilku latach...więc jak widzisz nie robię wszystkiegi ''jak każdy'' i mam zupełnie inne zdanie niż oni...nie znasz mnie więc nie oceniaj po kilku napisanych przeze mnie zdaniach

Gość duell
moja wypowiedz była skierowana do---> musisz liczyć się z tym

Gość wkurzona ona
a kogo to obchodzi?!? nie chcesz to nie miej, jednego małego ciołka mniej (od takiej mamusi)!!!

Gość rafaello pieprzysz jak pogięty
tyle tylko powiem :O. Jesli ktoś robi dzieci tylko po to, zeby sie nimi wyslugiwac, to jest dupkiem i egoista. Nie wyobrazam sobie, zeby na stare lata zwalac sie moim dzieciom na glowe i wymagac, zeby mnie obslugiwaly. NIE PO TO powoluje sie na swiat drugiego czlowieka.

Gość duell
Rafaello---> ale maminsynuś z ciebie :O...jakby mój mąż chciał mieszkać blisko mamusi to nie był by moim mężem :O...co z tego ze małe dziecko wychowasz dobrze..pójdzie do szkoły pozna inne srodowisko i może się zmienić o 360 stopni...może przeżywać bunt młodzieńczy...nie wiesz jak będzie...może być super ale nie musi

Gość duell
rafaello---> wspaniałe to to może być dla kogoś kto chce i lubi dzieci...ja nie widzę w tym nic wspaniałego :O...i jak już wczesniej napisałam wiem na 100% ze mój mąż by mi pomagał i zajmował się dzieckiem....nawet teraz więcej robi w domu niż ja...nie lubię gotować czy sprzątać :P

rafaello-dokładnie o to mi chodzi,nie krytykuję cię-masz prawo mieć swoje zdanie,ale mówienie"nigdy" nie jest potrzebne.Mam nadzieję,że zycie nie zweryfikuje twoich planów i marzeń,a niestety często tak bywa.

Gość ja nie chce mieć dzieci
moj facet tez raczej nie, chociaż wiem, ze gdyby pojawiły sie, pomagalby mi w wychowaniu. tak samo jak wiem, ze nie rzuciłby mnie z powodu 5kg wiecej po ciąży. nie mozna zrozumiec, ze mimo kochajacego faceta i braku lęku o figure mozna nie znajdowac zadnej przyjemnosci w zajmowaniu się małym, czesto wrzeszczacym i brudzacym wszystko człowieczkiem? To śmiertelnie nudne :O

rafaello, dziecko wcale nie musi chciec przez 20 lat sie toba opiekowac... a nie wiadomo moze ci sasiad pomoze.. nie zakladaj z gory tyle ;)

nie ma pewności,że twoje dziecko będzie chciało się toba zajmować w chorobie...może nawet nie chceić mieć kontaktu z tobą w normalnych warunkach...tego sobie nie zaplanujesz....

Gość estetyk
wszystkie po ciazy stajecie sie pasztetami, macie obwisle zady i rzygac sie chce patrzac na wasze rozstepy grube swinie!

Gość duell
rafaello taaa już to widze jak twoje dziecko codziennie przychodzi do ciebie i myje ci osraną dupę i zmienia pampersy :O...myślisz ze to ''dziecko'' nie miało by swojej rodziny z ktorą chciało by spędzać czas przychodząc z pracy a nie gnać do osranego ojca....ty zyjesz w jakim s wyimaginowanym świecie :o

Gość tak tak rafaello wymienimy
facetów na takich maminsynków jak ty:O Już biegniemy szukać takiego, co do śmierci będzie mieszkał z mama albo przynajmniej blisko:O🖐️ Powiem co tylko tyle,. że normalny człowiek potrzebuje wolności- nawet rodzic. Moi starzy mają mnie dość i tylko czekają, kiedy się wyprowadzę i będą sami, bo nie są zdziadziałymi emerytami. Mają po 47 lat. W tym wieku ludzie pracują, podróżują, wydają pieniądze, a nie siedzą z przerośniętymi dzieciakami na głowie:O

Gość duell
rafaello co pampersiki cię przerosły? :P...jak jesteś takim skorym do pomocy maminsynkiem to jak mama albo taka zrobią kupkę pod siebie to nie wymienisz im pampresiczka i nie umyjesz pupki?...oj nie ładnie :O zastanów się co piszesz ofermo :o...najpierw piszesz o 20 letniej pomocy gdy rodzice będą starzy a teraz wyjeżdzasz z wykupieniem recepty? :O

Gość przesadzacie
taaa mój partner właśnie jest takim Maminsynkiem, tak się zapalił do pomocy Mamusi że o żonie i własnym domu zapomina lub już mu się nie chce....i też blisko jego Mamusi mieszkamy....

Gość wzr Bogini Seksu
przegrałaś zycie 🖐️

Do autorki na pewno jesteś za młoda jak martwisz się jedynie tym, że po ciąży będziesz za gruba i tak dalej i ty masz 26 lat dziwne ja mam mniej i jakoś tak samolubnie i dziecinnie nie myślę

Jeśli kiedykolwiek zdecydowałabym się na taki desperacki krok i wzięła ślub (jedynie cywilny) to właśnie po to, żeby mojemu wybrankowi parzyć ziółka na wzdęcia na starość i pampersy wymieniać. Jednak i bez ślubu na pewno zajęłabym się kimś, kogo bym kochała, lubiła, szanowała. W zasadzie nie potrafiłabym zostawić w potrzebie nawet przyjaciół. Nie muszę płodzić dzieci, żeby kogoś podcierały, sama wolę zająć się brudną robotą:classic_cool: Wiem, że zaraz powiesz, że mnie nikt nie podetrze. Dlatego staram się robić wszystko, żeby móc jak najdłużej podcierac innych.

Gość duell
boże nie dość że maminsynek to jeszcze świętoszek :o:O:O:O ...idz już idz się pomódl albo zobacz czy mamusia nie potrzebuje twojej pomocy :O:O

Rafaello, jesteś śmieszny:O I tak podobny do boga:classic_cool: