Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość na wspak

Dlaczego decydujecie za wasze dzieci?

Polecane posty

Julii, chciałam Ci ubarwić wasze obrzędy, jestem ateistką, nie obchodzę żadnych świąt a rozdawanie prezentów i obrzeranie się nie jest celebracją żadnego obrzędu, chyba, że któryś ma w swoich zasadach właśnie takie atrybuty :

Gość cytryjka
na wspak, nie ma sensu się starać w normalny, racjonalny sposób wyłuścić swój punkt widzenia na tym forum. Siedzą tu ludzie, dla których punktem honoru jest płynąć z nurtem i wzajemnie się przekonywać co do słuszności swojego wyboru i którzy zakrzyczą Cię za to, że myślisz inaczej. Pozdrawiam, wyrazy uznania.

Gość och Julii niby cos wiesz
a w sumie to nic Jahwe to Bóg chrześcijan czyli też katolików

Gość naprawdę nie masz większych
odpowiesz mi w końcu na moje pytania? czy nie bardzo?:O w czym tak zaszkodził ci ten chrzest? i niby dlaczego tak jest trudno wystąpić z kościoła katolickiego????

To po co w takim razie przebywasz z osobami , które je obchodzą i wogóle w tym uczestniczysz?? Robisz tylkodla swego dziecka mętlik w głowie.

Gość o co pretensje-
wyrazy uznania - za co? Za nieumiejętność jasnego i logicznego wytłumaczenia o co jej właściwie chodzi , choćby z tym wypisywanie się z Kościoła?

autorka ma racje to narzucanie na siłę czegos a Ty Julii naucz się ortografii i poprawnej pisowni

widzisz i dla tego my tez mozemy napisac ze popelniasz radtykalne bledy w wychowywaniu wlasnego dziecka :-0

Gość cytryjka
Za umiejętność i odwagę posiadania własnego, racjonalnego zdania, odmiennego od narzucanego i konformistycznie przyjmowanego przez wszystkich.

ale autorka tez narzuca zdanie swojemu dziecku!!! chociazby przez to ze prowadza je do kosciola!!!

Julii Boze Narodzenie nie jest tradycja chrzescijan tylko katolików a to duża różnica

Wy cały czas pytacie o moje ralacje z bogiem a ja wam odpowiadam nie posiadam takowych, nie uczestniczę w bożym narodzeniu jako święcie celebrującym narodziny syna bożego, uczęszczam w kolacji rodzinnej, mam sama jak snob siedzieć? ;)

chodziło mi o Jehowe czyli używanie określenia boga przez świadków jehowy

Julii ----> Jahwe to Bóg z Biblii ten sam co świadków Jahowy -- niewiele lub nic nie wiesz o innych religiach a zabierasz znaczący głos w dyskusji

a niby dlaczego nie miałabyś siedzieć sama?;)

Gość o co pretensje-
"Za umiejętność i odwagę posiadania własnego, racjonalnego zdania, odmiennego od narzucanego i konformistycznie przyjmowanego przez wszystkich." - co do własnego to się zgodzę, bo ma je każdy- ale czy racjonalne??? Co jest racjonalne w mówieniu, że popełniamy karygodne błędy chrzcząc swoje dzieci i narzucając im wiarę i jednocześnie robienie swojemu dziecku wody z mózgu prowadzając je do Kościoła, na święta do rodziny i pewnie mówienie jednocześnie, że się samemu nie wierzy...

co? kolacja i rozdawanie prezentów? to bardziej pod hipokryzję podchodzi, bo 90% społeczności wierzącej obchodzi owe święto tylko dla tych aspektów a gdzie aspekt narodzin chrystusa? ;)

I weś usuń mój nik ze swojego bo sobie nie życze to po pierwsze a po drugie to twoją opinie mam gdzieś...

i dlaczego moje pytania cały czas pomijasz milczeniem?

a niby dlaczego miałabym? :) jadę w odwiedziny do rodziny, na kolację, nic dziwnego i złego...

odpowiedziałam na wszystkie pytania... :) nie odpowiadam na tematy, które już poruszyłam, jeżeli czytać ze zrozumieniem przekazów pisemnych nie umiecie, nie mój błąd. a i tak uważam, że dbacie tylko o swoją dupę a nie dziecka dobro :)

no tak typowe zachowanie katolików nie mających pojęcia o swojej i innych religiach och Julii czas zacząc edukacje a nie mądrowac się nie wiedząc nic ...

to o czym my tutaj dywagujemy o prawdziwym wychowaniu w wierze katolickiej czy o hipokrytach, którzy zasidają do kolacji wigilijnej celem napełnienia żołądka do granic możliwości?:O może sprecyzuj:O

Ja jestem katoliczka, nnie biegam do kościoła, obchodzę święta, ale nie jetem fanatyczką. Tylko szkoda mi tych ludzi, którzy chca udowodnić wszystkim jakies bzdurne tezy. Oki ide do synka (ochrzczonego), bo oprócz durnawych topików mam jeszcze dziecko w porównaniu do niektórych chce sie nim zająć

no wybacz, ale na moje pytania nie odpowiedziałaś a skoro twierdzisz, że jest inaczej to proszę skopiuj odpowiedź i wklej ją tutaj to chyba nie problem? a ja cały czas czytam uważnie co piszesz, bądź spokojna;)

zgadzam sie z autorką nie wiecie podstawy własnej religii ważne sa dla was prezenty Bożonarodzeniowe a nie najważniejsze " wydarzenie " chrzest jest dla was imprezą i robicie to wbrew waszym dzieciom a w Biblii pisze by człowiek przyjmujący chrzest był " rozumny " 🖐️