Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nikolinka

Paszporty brytyjskie dla Polskich dzieci urodzonych w UK

Polecane posty

Anna, jest to na podstawie EU Treaty, settlements rights. Zadzwon na infolinie i tam ci wszystko wytlumacza (sa nawet bardzo mili) co i jak :)

Gość tak to prawda
Teraz bardzo czesto odmawiaja powolujac sie na to ze Polska wstapila do Uni 1/05/2004 i kazde dziecko z matki Polki i ojca Polaka urodzone wczesniej niz 1/05/2009 nie dostanie paszportu jesli nie jest znaturalizowane,info od prawnika imigracyjnego oraz infolini paszportowej...same dokumenty nie wystarcza,jedno z rodzicow musi byc Anglikiem badz musi miec IRL ,rezydentura nie wystarczy...oni chca tej kasy(oczywiscie non refundable jak nie przyznaja) za naturalizacje cwaniaki...niewazne ile lat sie tu mieszka,po prostu paranoja.Jesli dziecko urodzilo sie po 1/05/2009 to juz inna para kaloszy..jak ktos dostal wczesniej to niech sie cieszy,prawa sie ciagle zmieniaja.

Gość Anna L.
chciałam się dowiedzieć,czy bez problemu bedę mogła wyrobić Brytyjski paszport mojemu synkowi,obydwoje jestesmy Polakami i od trzech lat mieszkamy i pracujemy w uk.Nasz synek urodził się 4 miesięce temu, czytalismy ze jeżeli pobiera się benefity to jest znikoma szansa na otrzymanie takowego paszportu,my pobieramy Housing benefit,child benefit i working tax czy to jest jakas przeszkoda? skąd należy pobrac wniosek ,aplikacje?

AnnaL, 3 lata to niewystarczajaco dlugie zamieszkanie w Uk zeby dziecko kwalifikowalo sie do Brytyjskiego paszportu. 5 lat przed narodzeniem dziecka to minimum.

Gość ghghjghjg
moja corka ma 5.5 ja jestem w uk od 6 lat i dziecko ma brytyjski paszport!!! rodzice sa polakami. mamy rezydenta satelego. wiec mozna miec!!!

Gość ale glupoty
przeciez wlasnie przez to, ze wstapila Polska do EU mozna te paszporty dla dzieci ur w UK dostac bez naturalizacji. ale ktos wyzej nieco glupoty pisze. Moj synek ma, dzieci moich znajomych tez. Rodzice sa Polakami i nie sa naturalizowani. Nikt problemow nie mial, jesli 5 lat przed urodzeniem dziecka pracowal i mieszkal w UK. Trzeba udowodnic przedkladajac swoje lub ojca dziecka P60 za 5 lat przed narodzinami dziecka i paszport jest.

Gość do anna 1980
kto zapytal Cie o naturalizacje? Poszlas na spotkanie w sprawie paszportu i Cie o to poprosili? Ja bylam na spotkaniu i nikt mnie o to nie pytal. Dalam moje P60 i paszport moj i poslki dziecka i tyle.

Gość Duris
No to jak to wkoncu jest dokladnie bo jak ja dzwonilem to powiedzieli mi ze musze miec naturalisation itd...mimo iz jestem tutaj od 2004 roku bez wczesniejszych jakis tam benefitow...dzidzia urodzila sie w tym roku w kwietniu i co? paszport sie nalezy uk czy nie?:) gdzie trzeba podjechac wkoncu albo mozna to online? kazdy prawie pisze co innego:) niezle...dajcie znac co jest dokladnie grane:) ja znalazlem stronke online gdzie mozna wypelnic formularz i przysylaja go w ciagu dwoch ponoc dni do domu ...

Gość tez Polka.......
nie trzeba naturlaizacji. noj synek ma - urodzony w zeszlym roku w kwietniu. Bylam na spotkaniu w tej sprawie w biurze paszportow na Victorii. Znajoma wlasnie dostala (wypelniala wniosek online) dla swojej 3 miesiecznej corki.

to niemozliwe ze corka majac 5 i pol roku,wy w uk 6 lat i macie brytyjski paszport dla dziecka.tak jak pisalam na poczatku to niesprawiedliwe by dziecko obojga obcokrajowcow( nie tylko polakow ale wszystkich obcokrajowcow, obojetnie ile tu siedza ) mialo brytyjski paszport.juz pisalam czemu.mam nadzieje ze prawo sie zmieni.

Gość WILLIAM BUCKINGHAMSHIRE
POLES GO HOME!!! PO CO SIE TU NAWPYCHALISCIE GREAT BRITAN NIE POTRZEBUJE JUZ WAS TAK PORA JUZ DO DOMU JECHAC I TU NIE WRACAC JUZ NIGDY.

Gość OBYWATEL UK OD 1974
WITAM MASZYNKI ROZPLODOWE MADE IN POLAND OBLEGACIE WYSPY I ZALEWACIE TYMI SWOIMI POTOMNYMI JAK BYSCIE BYLI U SIEBIE.ALE JUZ ZOBACZYMY NIEBAWEM JAK UK ZROBI OUT Z EU TO TE WASZE DZIECIECE PASZPORTY BEDZIE MOZNA UZYC W TOALECIE JUZ NIE POWIEM W JAKIM CELU A NIE POWIEM BRZYDKO BO JAK NA ANGLIKA PRZYSTALO KULTURA NIE POZWALA.TAKZE RADZE JUZ PAKOWAC PODRECZNY I BUKOWAC EASYJET PUKI BILETY TANIE BO POZNIEJ CENY WAS ZADUSZA. TO TYLE PAPA

Gość Jan Tomasz
Witam.Jestem synem bylego zolnieza z grupy Andersa ktory osiedlil sie na stale w United Kingdom z przyczyn politycznych. Dalej nie rozumiem w jakim celu wam potrzebne te paszporty na sile ze swoich dzieci nie zrobicie Anglikow oczywiscie beda sie komunikowac biegle w jezyku ang. beda znaly kulture i historie Angli ale to nic nie zmienia dalej beda POLAKAMI bo ich rodzice byli. urodzilem sie tutaj i mieszkam tutaj znam biegle obydwa jezyki i jestem dumny z POLSKI ze byla posiadaniu takich ludzi jak chociaz by moj ojciec ktory pomimo tylu kilometrow od domu bronil swojej ojczyzny i dodam ze mam dwuczlonowe imie w stu procentach POLSKIE.dziekuje za uwage i pozdrawiam.

Gość OBYWATEL UK OD 1974
yes she is . what about ur mother polish? can u read english?

Gość a ja zaluje
ze moj syn ma brytyjski paszport. same problemy na granicy w pl. chodzilo glownie o to ze ja i dziecko mamy rozne nazwiska ja ob polskie on brytyjskie. kilkanascie dni temu przy powrocie do uk zapowiedziano mi ze nast razem dziecko na tym paszporcie nie wjedzie do pl i ze musze miec inny dok potwierdzajacy jego osobowosc plus ze to Ja jestem matka !!! bez komentarza

Gość a ja zaluje
i cos jeszcze-pokazalam im jego ksiazeczke zdrowia-powiedziano mi-ze to do kosza sie nadaje bo takie cos to kazdy moze sobie zrobic, bo nie ma pieczatek!!

do a ja zaluje mam to samo.rozne nazwiska i rozne paszporty.zawsze woze akt urodzenia corki i jest ok.chce rowniez wyrobic polski paszport dla corki by miala zawsze 2.

Gość a ja zaluje
to widze nie jestem sama , zeby bylo smieszniej za 1 razem probowano mi wmowic ze moj dowod osob nie jest moj ze to nie ja i sto pytan odn tego co w dowodzie i w paszporcie synka, fakt maly sie troche zmienil mial robiony paszport jak mial 6 tyg a wracalam z pl za 2 razem jak skonczyl 7 mies. to nie moja wina ze jego paszport ma waznosc 5 lat i co moze mam znowu placic za wymiane paszportu bo jakiemus glupkowi zdjecie synka nie odpowiada!!dodam ze przy wylotach z uk nikt mi nawet do wozka nie spojrzal kogo ja tam mam. smiechu warte

mnie pytaja przy wylocie z uk i wlocie do uk kiedy sie urodzila i gdzie.mowie tez zawsze ze woze akt urodzenia.tez ma zdjecie w paszporcie kiedy miala 2 lub 3 tygodnie

Gość milka1251
mam pytanie czy jako matka samotnie wychowujaca dzieci ,mieszkajaca od pieciu lat w uk moge wyrobic angielski paszport bez pszeszkud ?

Gość milka1251
chcialam dodac ze dzieci urodzone sa w Polsce

Gość magdalena z zagranicy
do Elif48-ty jestes chory psychicznie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość po pierwsze i drugie
milka, nie mozesz wyrobic paszportow dla dzieci z dwoch powodow: 1. po pierwsze urodzily sie w PL a nie w UK 2. Warunkiem jest pobyt w UK najmniej 5 lat PRZED urodzeniem sie dziecka. ale zawsze mozesz sie starac o naturalizacje, cena jakies 1000 f od osoby chyba ....