Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nikolinka

Paszporty brytyjskie dla Polskich dzieci urodzonych w UK

Polecane posty

Gość zebrprectazis1977fnvfb
No przeciez pisalam powyzej, ze doczytalam, iz dziecko moze dostac paszport dopiero po 10 latach, poza tym co szkodzi sprobowac wczesniej, skoro w Anglii sami urzednicy czesto malo wiedza. i nie mow mi, ze nie umiem czytac, bo to chyba Ty nie potrafisz skoro nie przeczytalas informacji powyzej a zasugerowalas sie moja ostatnia opinia. Jak masz sie tak wywyzszac i blyskac wiedza w taki sposob, to lepiej sie wcale nie wypowiadaj na ten temat, bo jedyne co potrawisz na pisac, to, " oj glupoty" Jasne http://bindti.es/x

Gość haymuthandback1977gghzf
Poza tym jak wysle ta aplikacje, ktora juz dostalam to na wlasnej skorze sie przekonam jak to jest naprawde Jasne http://minihttp.com/eHUV

Gość karola110
Witam moze ktos mi pomoze bo juz mam dosyc tych aplikacji wiec dziecko urodzone w uk ma 3.5mca rodzice w uk od 2007 wyslala aplikacje o paszport uk i okazalo sie ze nie bylam zarejestrowana w home office przez pierwsze 12mcy pracy w uk, na poczatku jak zaczelam prace zarejestrowalam sie w ho i dostalam list ktory wyslalam do paszportu ale okazalo sie ze za kazdym razem jak zm7enialam prace w ciagu tych 12mcy powinnam rejestrowac to w ho wiec aplikacje odrzycono i mam zrobic dziecku naturalizacje ktora kosztuje 600 f ,pani w ho powiedziala ze jesli nie bylam rejestrowana do 30 kwietnia 2011 to data kiedy zniesli rejestracje to usze czekac do 30 lipca 2016 kiedy minie 5 lat i zrobic naturalizacje a pozniej paszport czy ja czegos tu nie rozumie cxy oni mi cos wciskaja na innych gorach ludzie jakos distaja ez pro lemy paszpotry uk dla dzieci o matko ,najlepsze ze w liscie wyjasniajacym ich decyzje pisza ze obywatelstwo dostaje osoba urodzona w uk jrodzice tez w uk i zebym slrawdzila w ambasadzie polski czy jelsi uzyskam obywatelstwo uk nie bedzie to kolidowac z o ywTelstwem pl co za sciema i zebym zadzwonila do ho e office czy sie kwalifikuje na paszpodt nic o naturalizacji i tym co mi przez tel powiedziala pomocy

Gość gość
karola - pani w ho dobrze mowi. mam znajomych, ktorzy wlasnie przez te rejestracje w ho, ktorej nie zrobili badz zrobili blednie, musza czekac 5 lat od czasu jej zniesienia, aby zrobic naturalizacje. ja z mezem i dzieckiem mamy obywatelstwo, my sie naturalizowalismy, natomiast synowi przyslugiwalo. Takze niestety ta rejestracja w ho jest wazna i przed wyslaniem papaierow urzednik z conucilu, ktory nam je sprawdzal, pierwsze co zapytal o WRS wlasnie.

Gość gość
Tak, to prawda. Ja nie mialam tego problemu, bo moi pracodawcy zglaszali mnie do Wrs. Pierwsze dziecko mialam po 3 latach pobytu, wiec dostala najpierw naturalizacje (po 5 latach mojego pobytu), a potem paszport. Drugie po 6 latach, wiec od razu dostala brytyjski paszport. Ja w tym czasie nie mialam jeszcze obywatelstwa.

Gość gość
Witam mam pytanie odnośnie mojej corki jutro muszę zadzwonić do wydziału paszportów bo dzisaj padł im serwer pech hehehe wracając do sprawy moja córka ma 8 lat urodziła sie tutaj w Anglii a ja mój maź i córka od pół roku mamy książeczki stałego rezydenta czyli settlers mieszkamy tutaj prawie 9 lat i chcemy starać sie o paszport brytyjski dla corki i teraz niewiem czy trzeba tutaj miec stala rezytenture przed narodzinami dziecka zeby dostać obywatelstwo dla corki ?.czy wystarczy poprószy posiadać stala rezydenture ??bo dla młodszej już dostałam paszport brytyjski tylko ze ona urodziła sie 5 miesięcy temu

Gość gość
Mam pytanie: Czy forme WRS wysylaliscie ja jako dwie kartki czy jedna? Bo ja mam tylka jedna ta bez zjecia, a tej drugiej niestety nie moge znalezc :(.

Gość gość
WRS musi miec dwie kartki, inaczej duza szansa, ze odrzuca.

Gość gość
Rezydentura nie jest do niczego potrzebna. Dziecko dostanie bez problemu naturalizacje. Będzie tylko musieli przedstawić p60 za ostatnie 5 lat.

Gość gość
WRS musi miec dwie kartki, inaczej duza szansa, ze odrzuca. X X Powaznie? Skad takie info?

Gość gość
Wlasnie tydzien temu dostalem paszport brt. dla 1,5 rocznej corki. Czekalem 7 tygodni (zapewne by bylo 6 gdyby nie pomylili adresu, oczywiscie ciezko im bylo sprawdzic na payslipach czy innych dokumentach). Forme WRS wyslalem tylko pierwsza strone, wlasnie ta bez zdjecia bo innej nie mialem. Wszystko poszlo, latwo i gladko.

Do gosc. Mam ten sam problem.moje mlodsze dziecko ma juz paszport,syn,starszy ma juz 8 lat a ja przed jego urodzeniem 4 lata pracy.Rowniez maz.M amy WRS ,ksiazeczki rezydenta ,te niebieskie.wydane w 2007 ,styczen.Nie wiem co mam zrobic zeby wyrobic synowi paszport.Czy probowac normalna aplikacja czy druga opcja,froma MN1 ale NIE WIEM CO JESZCZE i jak..oczywiscie na passport help line nie wiedza dokladnie poza opcja pierwsza..czy ktos wyrabial paszport dziecku nie majac tych pelnych 5 lat pracy przed urodzeniem dziecka?Mieszkamy w Anglii 11 lat. Z gory dziekuje za pomoc :) EDIT;udalo sie zrobic :-) Paszport juz mamy .Nawet nie trwalo to dlugo :-)

Gość Isi
Witam ktos moze nam podowiedziec c zrobic - maz byl ponad 5 lat w UK przed narodzinami dziecka. Maz zmienial prace w czasie pierwszgo roku pobytu w UK i mial jakas przerwe w WRS z teg powodu w 1 roku pobytu - chyba 2 miesiace, w kazdym razie pomimo tego ze moze udokumentowac ze byl caly czas w tym okresie w UK oni wciaz sie czepiaja tej przerwy w WRS co zrobic?

Gość Helena kalina
Witam jestem na incomm support juz4rok priest em pracowalam potem zasilek incomm support ale urodzilam dziecko czy moge static sie o brytijski paszport dla dziecka a jestem w UK od 2006roku pracowalam do2010roku potem macierzynskie bo ur pierwsze dziecko I dla pierwszego dziecka dostalam paszport ale od 2011pobieram incomm support a teraz mam drugie dziecko jak myslicie dostanie paszport jesli nie pracowalam te 5lat?prosze odpowiedzcie mi.

Gość kwiateczek1
Hellena mysle ze skoro pierwsze ma to drugie powinno dostac.Fakt 5 lat przed urodzenie dziecka liczy sie co do pierwszego.Teraz juz jestes wiecej niz piec lat.Nie liczy sie chyba sama praca juz a pobyt ogolnie.Nie jestem pewna w 100% ale sprobuj.Peniadze oddadza jak cos nic nie stracisz tylko wyslanie dokumento pamietaj by wyslac secure w obie strony.Dostaniesz taka foliowa koperte ktora musisz wlozyc razem z aplikacja a wtedy odesla ci dokumenty poleconym.Sama nie dawno robilam synowi .TRoche sie zmienilo przez kilka lat kiedy wyrabialam paszport corce.Pobierasz zasilek dla samotnej matki wiec musisz miesc zgode ojca tylko.