Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MaMani

Nowy temat dla mam z Krakowa i okolic

Polecane posty

zielone szkielko... ja skąds cię kojarze :P 100 lat dla Mikiego 🌼

a kupilam kupilam... 17 plastikowych pudeleczek z przykrywkami :D za jedyne 15 zl w ikei :D:D bede miala w czym pietruszke pomrozic :D:D:D a pozatym nic nie kupilam bo nic mi sie nie podobalo... zamówilam tylko przescieradla na allegro dla mlodych do lożeczek :D

edusia83; Mnie tez bo to juz któryś z kolei topik z Krakowa. No i zawsze nam jakoś padał. My powoli zabieramy sie za pakowanie bo popołudniu jedziemy na wies do rodziców. Natalkę juz tam wysłałam a my dopiero teraz bo Julka miała niezbyt dobre wyniki i musieliśmy jej zrobić dodatkowe badania. Na szczęście wszytko wyszło dobrze i możemy jechać. Zawsze to lepiej niż w blokach siedzieć.

kika to życze milego wypoczynku :D ja zasypiam na siedzaco... jak tylko obiad sie skonczy gotowac to uciekam do lózka :D:D

Gość ubrania ciążowe kraków
Wczoraj pytałam o wózki dziś i ubrania:) Chodzi mi o sklepy gdzie moge kupić jakies podnie i swetry juz na taka zaawansowaną ciąże. tylko dziewczyny bardziej chodzi mi a jakieś centra handlowe albo sklepy gdzie nie wydam majątku:) W h&m ponoć sa ciuchy ciążowe tak? i gdzie są te sklepy?

ja polecam h&m sklepy sa w galerii krakowskiej (przy dworcu) i w centrum m1

ja jestem... mam zszarpane nerwy. nie mam juz sily do Mańki. Lazi i ryczy wszystko jej nie pasuje wszystko na siebie rozlewa wywala chodzi to sie przewraca, wszystko rozrzuca... zaraz dostane kurwicy. wsadzilam ja do lozeczka i moze zaśnie. Pewnie na tą pieprzoną pogode taka małpa z niej. MIalysmy jechac do mojej babci ale nigdzie nie jedziemy bo nie bedę sie z nią użerala. Moze popoludniu bedzie miala lepszy humor...

Oj mamani bidulko. Malutka ma gorszy dzień to pewne. Ale moze teraz pośpi i bedziesz miała chwilkę spokoju...

Gość toraja
witam mamuski i chetnie sie przylaczam do was mieszkma w krakowie a dokladnie w Nowej Hucie i chodze do lekarza do dr.Skotnickiego i powiem wam ze jak narazie jestem zadowolona potrafi mi doradzic odpowiada spokojnie na moje pytania i jest dostepny pod telefonem gdyby cos sie dzialo albo gdybym miala jakies pytania..jestem w 16tygodniu ciazy i narazie nie narzekam;-)))\

Cześć dziewuchu... Jak tam dziś samopoczucie? U mnie pada jak z cebra... paskudna pogoda, nawet z domu nie chce sie wyjsc :( Witam nową forumowiczkę 🌼

Gość toraja
podgoda fatalna ale ja lepiej znosze taka pogode niz jakies okropne upaly chociaz ten deszcz mnie juz nudzi;-)

u nas jeszcze nie leje ale wieje i paskudnie ejst. Mala przechodzi samą siebie. lezalysmy w lozku ale zaczela wariowac i skakac po mnie. znów lezy w lozeczku i oglada bajke mam nadzieje ze zaśnie bo mi tak brzuch zgniotla ze mnie teraz boli :(:(:( równiez witam nową kolezanke na topicu :D

Gość toraja
gratuluje pieknej corci MaMani kiedy moje bedzie takie hehehe...najpierw musze szcesliwie urodzic....ale powiem wam ze juz nie moge sie doczekac malenstwa na swiecie a moj ukochany rowniez...fajna sprawa takie malenstwo...

Cześć dziewczyny. Ja mieszkam koło Kryspinowa czyli rzut beretem od Krakowa. Park Jordana co jakiś czas odwiedzam bo Tomek uwielbia zjeżdżalnie. Dzisiaj pogoda okropna, zimno, deszczowo i jeszcze wieje. młody wstał mi o 8 i poszedł spać o 11 czyli nienormalnie wcześnie. Dzisiaj właśnie idę do gina na kontrolę bo niedawno skończyłam karmić i potrzebuję jakieś tabletki bo na razie jeden łobuz mi wystarczy. :-P MaMani u mnie synek wponiedziałek tak miał od rana krzyczał, płakał nawet próbował mnie gryźć (czego niegdy nie robi) a jak się przespał to inne dziecko, uśmiechnięte i wesołe. mam nadzieję, że Mania pośpi i da ci odpocząć.

toraja ani sie spostrzezesz jak ci tak wyrośnie :D:D:D ja też juz sie nie mogę doczekac kiedy maly się urodzi :D coraz bardziej bym go chciala miec obok siebie a nie w sobie to raz a dwa to strasznie mi już ta ciąza zaczyna ciązyć :D agunia witaj :) z kryspinowa to rzevczywiscie niedaleko. jezdzilam tam na rowerze jak bylam mlodsza :D:D:D Mam nadzieje ze zolzka pośpi i jej zlość przejdzie. narazie strasznie pyskuje. troche po naszemu a troche po "elficku" :D:D:D:D

Gość toraja
MaMani a na kiedy masz termin???ja na styczen i gdzie bedziesz rodzic ktroy szpital polecasz???bo masz juz doswiadczenie... witam kolezanke z kryspinowa tez nowa tak jak ja;-)

toraja termin mam na poczatek września... ale mam cihca nadzieje ze po polowie sierpnia już urodze :D:D:D Bedę rodzila w Narutowicza. Tam tez rodzilam malą. nie bylam do końca zadowolona z opieki na oddziale ale sam porod i polozne na porodówce sa ok. nie ma znieczulenia niestety ale się na nie nie nastawiam więc mi to nie przeszkadza. Zobaczymy jak będzie. wszystko zalezy na jakich ludzi się trafi i jaki akurat mają dzień.

A wy dziewczyny gdzie chcecie rodzic? Gdzie rodzilyście?

Gość zabcik
Cześć dziewczyny, mieszkam w Krakowie od 8 lat, Termin mam na 11 września, ale chyba ur prędzej. To moja 3 ciąza, a obenie chodzę prywatnie do lekarza z Ujastka ( Leszczyński ) - bo tam chcę rodzić i mieć pewność że zostanę przyjęta. Poprzednim razem rodziłam w Zeromskim, a lekarza miałam z Kopernika i cudem przyjęli mnie na pordówkę ... Powiem tak, do rodzenia Żeromski jest super, ale potem - katastrofa. Mam nadzieje , że potwierdzi sie dobra opinia o Ujstku. Wizyta u doktora nie należy on do tanich : 100 + USG 50. Jedank plusem jest L4 - bez problemu... Jestem z Bieżanowa i pozdrawiam wszyskie dziewczyny :))

Witam wszystkie nowe dziewczynki. Żabcik słyszałam właśnie ze sa problemy jak się chce rodzić w Żeromskim nie mając stamtad lekarza. dlatego ja zdecydowałam się na Rydgiera

mam pytanie. jak wam lekarze liczyli termin porodu to brali pod uwage dlugosc cykli czy liczyli dla 28 dniowych?

Mnie nie bardzo bylo jak wiaść długosć cykli bo ja miałam miesiaczkę 2 grudnia. Powinnam była następną dostać w okolicy Sylwestra - nie dostałam. A zaszłam w ciążę w pierwszym tygodniu stycznia. Termin mam liczony z USG.

Gość toraja
a ja mam liczone od ostatniego okresu ale na usg okazalo sie ze to bedzie tydzien poznije i lekarz stwierdzil ze musielismy poczac nasze malenstwo tuz po okresie i dlatego mialam tydzien roznicy ale i tak ostateczna decyzja nalezy do dzidzi jak rodzimy normalnie kiedy sie ma pojawic na swiecie....

Gość toraja
a wlasnie dziewczyny jakie wozki polecacie takie w miare w rozsadnej cenie???ja myslalam o X-landerze czterokolowym ma go ktoras z was???prosze o opinie pozdrawaim