Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość luna-luluna

KWIECIEŃ 2009

Polecane posty

Ja dostałam od szwagierki trzy wielkiie siaty ciuszków, z tym że sporo było jeszcze po moim synu które mi oddala. Aż serducho ściska bo niby 9 lat temu, ale jakby wczoraj. Dostałam masę sukieneczek (bo teraz córa będzie) , więc w sumie nie muszę robic wielkich zakupów Chodziaż w tesco byłam tydzień temu zakupiłam kilka pajacyków i body w rozm 56. I żałuje - bo malutkie są. To bedą ciuszki na chwilę, akurat do szpitala. Narazie nie kupuję bo nie ma sensu. Nie wiadomo jak duże dziecko się urodzi , jak bedzie przybierac na wadze........itd Tylko, że łatwo mówić, a jak przychodzi co do czego to ciężko się opanować :) :) ;)

ależ mieszam, przepraszam dziewczyny, moje roztargnienie zwalę sobie na hormony, ok? ;)

:-) ano ja sie na razie powstrzymuje, chodze i ogladam. Podobaja mi sie ciuszki takie jak sama bym nosila, a te wszystkie aplikacje w zajaczki i kaczuszki jakos okrutnie mnie draznia. Malo jest ciuchow dla dziewczynek ktore wygladaja jak na czlowieka a nie lale i do tego nie sa rozowe.

Dokładnie. Ja - choc od zawsze mialam wstręt do rózu - własnie z tego powodu, ze cięzko było kupic cos córce w innym kolorze, przemoglam sie. Dziś ma sporo rózów, juz mnie to nie razi. Dziś mielismy z mężem ubaw, gdy oglądalismy te małe koszule i kamizelki, takie męskie w rozmiarze 62. Własnie męża poinformowałam, że jutro z rana ruszamy na łowy do tesco.Ups, zakupów to on nie lubi... ;) ale wiezie, cóz począc ;) Wcześniej jeszcze po ten nieszczęsny fotelik. Moze nam sie w końcu uda go kupic.

Cała już zdrętwialam i przyjmuje z kompem takie pozycje, że aż trudno to sobie wyobrazic. Kośc ogonowa poważnie się odgraża, a do tego kręgosłup i brzusdo swoje dodają, więc nie chce ich drażnic i uciekam do łozeczka, chocby tylko polezec wygodnie, bo na leki musze czekac... trzymajcie się brzuchatki. Zyczę spokojnej i przespanej nocki. :*

Izabart, współczuję remontu, ale dobrze, że już tylko łazienka została a reszta gotowa:) Zachęciłaś mnie do odwiedzenia tesco, ja mam bardzo blisko, niecałe 10 minut samochodem. Może we wtorek się wybiorę jeśli plecy pozwolą.

ja jestem własnie po zakupie kompletu poscielki i rożka http://www.allegro.pl/item518896825_6_cz_oryginalna_posciel_mamo_tato_90_x_120.html http://www.allegro.pl/item518897127_rozek_rozki_80x80_mamo_tato_duzo_wzorow.html Dumny tatus wybierał wzór i padło na MISIE Z PODUSIAMI NA BŁEKITNYM TLE.... ja nie jestem do konca przekonana ale niech ma...zawsze ja wszytsko wybieram:) Kupiłam tez dwie butelki AVENT 125ml:) Któras z was pisała o BIEDRONCE....żałuje ze nie posłuchałam wczesniej...byłam dzis kupiłam skarpeteczki po 0.99 za pare fajne...niezły gatunek:)Kupiłam ostatnie 10 par:(:(szkoda ze nie pojechałam wczesniej bo juz nic nie było prawie:(:(:( Ale jutro znow do Krakowa wyprawa wiec do tescko wstapie...:)duzo mam z tesco rzeczy dla malucha bardzo fajny materiał:):):)i wałsnie dwupaki kupuje czesto...:)i tam są te pyszne cieplutnkie francuskie ciasteczka MMMMmmmmMMMmmmNIAMMMMM:):):):Pznow sie objem:) DOBRANOC BRZUSIEEEEE:)

hej tyle naskrobalyscie, ze juz nie wiem co i jak. wybaczcie... ja dzisiaj na 12 do lekarza ide. troche sie juz denerwuje. nie wiem czemu ale delikatnie boli mnie glowa. w sobote mialam migdal powiekszony i juz nawet ropka na nim byla, ale cale szczescie w niedziele zeszlo. tylko dalej mam takie dziwne uczucie w gardle, niby nie boli ale wiem ze nie do konca tam sie wyleczylo. w aptece babeczka powiedziala ze moge holsy ssac. mam nadzieje, ze to nie zaszkodzi dziecku. o i jeszcze troche kaszle, takji suchy ten kaszel :O teraz mykam do wanny, musze sie do porzadku doprowadzic :P buziaki na dzien dobry 👄

Gość
Hej ka :) Wesolutka ja mam to samo od 2 dni migdał powiekszony.. i gardlo czerwonawe niby tez nie boli..ale tez sie nie zastanawiam,czy nie odwiedzic lekarza? napisz po wizycie jak tam:) Ja mam i ciuszki rozm 56 i 62 i 68 tez duzo dostałam;)

Legally ja tez sie zastanawiam czy przypadkiem do rodzinnej nie podskoczyc. boje sie, ze to moze sie dalej rozwinac. a tak sie cieszylam, ze nie choruje a tu benc :P wykrakalam hehe ale znajac zycie jesli sie nie umowie telefonicznie to dwie godziny bede gnic w poczekalni :O ja tez mam sporo ciuszkow na 56-62-68 i nawet wieksze. kolezanka ktora w norwegii z mezem i dwoma synkami jest mowila, abym do jej mamy pojechala po ciuszki, jej juz nie potrzebne a mi sie przydadza :) a fajne ubranka ;) a po wizycie oczywiscie zdam relacje ;)

Dzień dobry bulinki okrąglinki :D Dzisiaj tata przywitał mnie takim pieszczotliwą ksywką ;D Dzień rozpoczęłam dziś wcześnie, a jaki poniedziałek taki cały tydzień... Nie mam planów na dzisiaj... hm... Zakupy? Tyle chciałabym robić, co związane z maleństwem ale to jeszcze nadal za wcześnie... hmm....

hej :) mój M mówi na mnie ostanio pieszczotliwie "kuleczka"... :) ja idę dzisiaj do lekarza rodzinnego, bo miesiąc kataru i czasem kaszlu to jednak przesada... i choć oskrzela mam juz czyste to zdrowa do końca nie jestem... a czuję się dziwnie, bo raz wydaje mi się, że jest już wszystko ok a za chwilę zaczyna mnie skrobać w gardle i mam atak kaszlu... a katar głównie noca mnie zatyka... a w środę idę na wizytę i też się boję czy to moje długie chorowanie nie wpłynęło jakoś negatywnie na małą... dobra to teraz nadrabiam zaległości weekendowe, bo trochę naskrobałyście :) mniłego dnia :)

baderko - mi na katar pomogła woda morska w sprey'u ... wcześniej już pisałam o tym... Jest w pełni bezpieczna dla maluszka i naprawdę pomaga... I po katarze ani sladu... i dzięki Bogu niech nie wraca.. ;] ogólnie podczas przeziębienia pozwoliłam sobie na babcine sposoby zamiast leków który wcześniej przy nawet niewielkim przeziębieniu brałam. Teraz już wiem że: po powrocie z zimnego dworu herbatka z malinami... jest baaardzo wspaniałym trunkiem :D Że w czasie dnia picie soków wieloowocowych również. A przed snem : mleko z miodem. doskonale rozgrzewa. No i oczywiscie ciepłe ciuszki i kapciuchy ;) Pomaga :D

Cześć dziewczynki! Wesolutka czekamy na relację z wizyty u gina. Witam nową kwietniówkę Kasię. Idę jeszcze się położyć potem wejdę i znowu pół godziny będę czytać.

dzięki za dobre rady zasmarkana mamusiu... w końcu jesteś od tego ekspertem... ja już wypróbowałam wszystko... i nie daje to zbyt oszałamiających efektów... ja po nocy wydalam z nosa całe takie złogi zółto-zielonej wydzieliny i obawiam się, że to z zatok... dlatego idę dzisiaj znowu do lekarza... :(

witka dla reszty kobitek 👄 wyszlam z wanny ale ile musialam sie nameczyc aby ogolic nogi, a jak sie pozacinalam na piczce :O cholera za miesiac juz nic nie zrobie a nie pojde do szpitala taka zarosnieta ;/ wrrrrrr wcinam teraz platki z mlekiem, tylko cieplym ze wzgledu na to moje gardlo i powiem szczerze OCHYDA :O bleaaah bleaaah bleaaah ale zjem, jakos przezyje. dopcham sie pozniej kanapkami i bedzie gites bo owoce juz mi sie skonczyly :( sorka za to narzekanie tak z samego rana. baderka z zatokami nie ma zartow. wiem bo wiele razy chorowalam na to paskudztwo i nawet oparlam sie w szpitalu na prawie 3 tygodnie. nic przyjemnego a juz najmniej zastrzyki domiesniowe, po jednym przez tydzien nie moglam chodzic :( nie zwlekaj z wizyta! moj maluch znowu zaczyna szalec, jak ja to kocham ;) tylko jak wczoraj w kolejce stalismy nie wiem chyba w watrobe przycisnaj myslalam, ze zwatpie, auć.

ja na zatoki nigdy nie chorowałam, więc nie mam porównania... powiedz mi wesolutka czy oprócz kataru znaczy takiej ropnej wydzieliny sa jeszcze jakieś inne objawy? bo mi poza tym nic wiecej nie dolega...

mnie zawsze bolala glowa, zazwyczaj czolo. po przeswietleniu okazalo sie ze mam rope na czole i przy nosie z lewej strony. ale czy mialam wydzieline ropna z nosa nie pamietam juz tego. zdarzaly sie goraczki. zawsze warto przejsc sie i wybadac, chorowalas kiedys na jakies alergie??

nie... właśnie to wszystko u mnie już za długo trwa, dlatego idę znowu do lekarza... dzięki :)

Cześć dziewczynki:D Piękne słoneczko u mnie dziś:) Maju, ja myślę że ładne wybrał:) Widzę, że pomalutku już każda z nas zaczyna kupować wyprawkę:) Baderko, ja też tak miałam z tą wydzieliną i to właśnie zatoki były. Trzeba było je nagrzewać - wg mnie naprawdę pomaga. Mamy taką żarówę wielką, nazywa się lampa grzewcza, kosztowała coś około 15zł. Można ją wkręcić do normalnej lampki. Zatoki miałam nagrzewać wieczorem, żeby potem od razu położyć się do łożka. I tylko w czasie nagrzewania trzeba oczy zasłonić czymś. Mi pomogło. Wesolutka, ja też ostatnio podejmowałam próby golenia nóg i też był to nie lada wysiłek:)

wesolutka cos wspominałaś o problemach z goleniem, hehe mam to samo ;/ wczoraj ostatni raz ogoliłam się na piczce samodzielnie widząc co nieco jeszcze... Ale zastanawiam się jak to będzie kiedy będę goliła sie na ślepo :D zatnę sobie całą. Mój m wraca dopiero2 lutego wiec miałabym tyle czekac?? Musze cos wykombinowac... jakies manewry z lusterkiem czy cos... ;] A jak on mnie pozacina?? AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! my to sie mamy... ;] ja zastanawiam sie co by zjesc... ;] Moj mały dzisiaj jakies akrobacje od rana cwiczy ;]

I ja sie witam. Dzis mam spokojniejszy dzien mlody w szkole , starszy w pracy, obiadek z wczoraj jest porzadek tez jeszcze po weekendzie tak ze postanowilam sie pobyczyc caly dzien. Fajna perspektywa po kolejnej nieprzespanej nocce. A wiecie ze moj maz sie wczoraj przyznal ze podczytuje nasze forum i dzieki temu bardziej mnie rozumie?? heh

ja juz dawno nie widze pipki i gole sie na wyczucie. Dopiero potem ogladam w lusterku i ewentualnie poprawiam. Ostatnio moj mi golil nogi i juz mialam stresa a co dopiero jak "tam" bedzie musial brrrrrrr

izo - Widzę że twój m też sie interesuje naszym forum ;D Moj też lubi czytać i czasami jak sobie siedzę i pisze to on siedzi obok i patrzy ;] No i jak coś istotnego jest tu napisane jakas porada czy coś to on to zapamiętuje... i kiedy ja zapomnę to mi przypomina ;D słodkie to takie ;]

Cześc dziewczynki:) Jeśli chodzi o golenie to szczerze polecam depilator-ja mam spokój na conajmniej miesiac.Oczywiscie jesli chodzi o inne czesci ciała to nie ma wyjscia-nie wynależli jeszcze nic lepszego niż jednorazówka.Ja sie nie przejmuje,ze jestem nie ogolona,bo i tak nie ma seksu:(obydwoje nie mamy na to ochoty-mam nadzieje,ze to jakos wróci kiedys do normy:)Czuje sie niestety mało atrakcyjna w chwili obecnej,po za tym brzuch mnie póżniej boli. Byłam dzis na morfologi i znowu kłuła mnie ta paskudna baba,która robi siniaki giganty-oczywiscie nie omieszkałam jej o tym powiedziec,ale ze mnie zołza.Po ostatnim razie ręka bolała mnie 2 tygodnie. Maja w Krakowie w Tesco nie ma kompletnie nic.Ja mieszkam dosłownie pieć minut na nogach od Tesco(tego na kapelance)więc jeśli jednak zdecydujesz sie wybrac to zapraszam na kawke:).Jest pare ubranek na krzyż,ceny bez rewelacji-nie ma z czego wybierać. Iza dobrze,ze wszystko ok:)Przyszło mi na myśl,ze po tym ostatnim wydarzeniu jakies problemy masz.Na szczęcie nie:)

Legally, Bardzo Ci dziękuję za wszystkie informacje odnośnie szpitala Orłowskiego. Zapisałam się już do szkoły rodzenia pierwsze zajęcia mam już w ten czwartek. W sobotę moja przyjaciółka rodziła w tym szpitalu przez cc, opiekę ma naprawdę super, co chwilę przychodzą do niej żeby sprawdzić czy wszystko jest w porzątku, może oddać dziecko na oddział noworodków na noc, ponieważ ona nie doszła jeszcze do siebie na tyle żeby robić wszystko przy małej sama. Ciekawe czy jak my będziemy rodzić to czy będą wolne miejsca, bo ostatnio coś się tłok zrobił na porodówkach. Ostatnio do szpitala na Kasprzaka nie przyjęli mojej znajomej której odeszły już wody, bo nie było miejsc w szpitalu, jedyne wolne miejsca były w szpitalu Praskim i na Inflanckiej. Legally termin mam na 5 kwietnia, więc istnieje możliwość że się spotkamy :) Buziaki

Moj maż raz tylko zerknął na nasze forum(chyba,ze robi to po kryjomu...he...he...)i stwierdził,ze jesteśmy niespełna rozumu.Niech sie w nos pocałuje:) Ja tez zaliczyłam nieprzespaną nocke-mały tak mnie boksuje,ze zadem sen nie wchodzi w rachube.Czy Wy mamy drugich dzieci też macie wrażenie,ze mocniej odczuwacie kopniaki niz za pierwszym razem?Chyba,ze tylko mój jest wyjątkowo nerwowy....