Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o ja pierdziele

ksiadz nie dal mi rozgrzeszenia/

Polecane posty

Gość ło matko i córko
a jestem ciekawa ilu z was psioczących na KK zastosowało apostazje? i nie wciskajcie i kitów że wierzycie w Boga i dlatego nie "wypiszecie się" z KK. Możecie wierzyć i bez niego

Gość o ja pierdziele
raczej chodzi o dostosowanie wiary do panujących realiów, świat się zmienia, wszystko się trochę modyfikuje

Gość 3regułki katolicyzmu-idealizmu
wiecie co,mialam paru partnerow w tym roku...moje zycie to generalnie nie najlepszy pomysl,ale oni,ci ksieza maja rację,tylko,ze są niedoskonali jako ludzie,Bóg by to pewnie lepiej rozegral,bo jest o wiele doskonalszy niz ksiąz-czlowiek.

Gość ło matko i córko
to nie wiara ma się do ciebie dostosowywać tylko ty DO wiary

Gość ja myślę że zupełnie
Może powiedzcie muzułmanom, żeby dostosowali swoja wiarę do panujących realiów:)

Gość o ja pierdziele
nie chodzi o dostosowywanie wiary ale o małe ustępstwa, jak w każdym związku.

Bylam na pielgrzymce,szłam po generalnie najgorszym roku w moim zyciu.Ciagle zmiany partnerow,zmiany mieszkan.Totalne dno... i nie chodzilam wogole dlugo do kosciola.Przed sama jasną góra zobaczylam rodzine: On Ona i dziecko na reku.Nigdy nie widzialam czegos tak pieknego.Mieli koszulki z napisem"Dlatego ze cie kocham,to poczekam do ślubu". Przewinelam sie przez paru facetów.I nagle zdalam sobie sprawę,ze oto mi tego tylko brakuje.Szacunku,milosci i opieki.Ja wampirzyca z imprez pragnelam opieki!W koncu seksu,po ktorym sie nie bede bala,ze jak wpadne,to mam usunąć(jak uslyszalam wiele razy). Chcialabym spokojnej chrzescijanskiej rodziny,to ma sens.

Gość noooo ciekawe
czekali do slubu a dziecko mieli?

Gość Mason na rowerze
czy to dyskusja o mnie ? :D

Gość o ja pierdziele
3 regułki, ja mam taką sytuację. wiem, że będziemy już zawsze razem, żaden papier tego nie zmieni, dziecko- moglibymy miec nawet teraz, gdyby nie kwestie finansowe, zanim sie zupelnie nie usamodzielnimy nie chcemy obciazac rodziców dodatkową istotą, przy ktorej beda nam musieli pomagac. a co do partnerow.... mam 25 lat i mialam w zyciu 2-ch facetow, zadnego przygodnego seksu, zadnej zdrady.. cos, chyba nie jestem az taka grzesznica;)

Gość o ja pierdziele
*cóż Mason, taaa może być ale z rowera złaź, kościół nie lubi pedałów;)

Gość tyur
jestes;))

Gość ja myślę że zupełnie
wg wiary katolickiej, niestety jesteś;)

:> mieli dziecko jełopie,bo juz byli po slubie dlugo.tyle ze nosili koszulke propagujaca czystosc malzenska.

Gość arbajtmachtfraj
a ja po slubie cywilnym czekalam na kopscielny rok....bo slub cywilny bralamzagranica, aslub koscielny bylbardziej dla mamy niz dla nas:)!!!no i gdy poszlam na spowiedz przedslubna tez nie otrzymalam rozgrzeszenie bo zyje z moim mezem w grzechu i jak sie od niego nie wyprowadze do momentu zawarcia malzenstwa koscielnego to rozgrzeszenia brak.....i tym sposobem niechodze juz do spowiedzi wogole...nie bede sie spowiadala przed zadnym pedofilo-gejem wiecej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ale co tu sie klocic.takie są zasady i tyle.nie zmienisz ich.i koniec dyskusji.ja do kosciola nie chodze,dzieki katolikom...

Gość noooo ciekawe
a to zmienia postać rzeczy/ może to było dziecko z wypożyczalni;)

Gość arbajtmachtfraj
kosciol nie lubi pealow..on ich UWIELBIA RUCHAC....najzyczajniej w swiecie;d

moze ciebie wypozyczyli z ZOO:>

Gość o ja pierdziele
arbajtmachtfraj, no tu to jestem w szoku...

Gość noooo ciekawe
Ty.. no mozilwe, w sumie zawsze sie zastanawialem po kim mam taki długi ogon:D

Ja jestem ciekawa jak ONI wszyscy dostaja rozgrzeszenia skoro też nie powinni ciupciać , a ciupciają aż się kurzy ...

religia wymagająca,co zrobic?my wierzymy w komfort-to jest religia XXI wieku,a tu trzeba czegos od siebie wymagac.Pokory,czystosci i w dodatku ubóstwa:>

Gość ło matko i córko
tak jasne jeszcze dojdzie do tego że jak złamiesz przykazanie "nie zabijaj" to będziesz chciała rozgrzeszenia i wynajdziesz 1500 wymówek dlaczego zabiłaś

zobacz na moj nik. katolicyzm-idealizm

Gość o ja pierdziele
Diarra, no mnie to właśnie nurtuje.. ło matko i córko, nie widzisz różnicy?? powiedz komu robię krzywdę korzystając z uroków miłości:D??

Gość pinczoszki w groszki
Bogu? robisz krzywde? grzesząc? poza tym już mówiłam. po co robicie coś czego nie chcecie robić? nikt was do tego nie zmusza KK ma swoje zasady(prawo) które obowiązuje, tak jak w każdym innym państwie obowiązauje prawo. ja nie wiem co w tym jest trudnego i dlaczego nie możesz tego pojąć?

Gość cos mi sie nie wydaje
zeby boga bolało szczescie ludzi:0

Gość knsoif
oki prawo kk prawem... ale jak zwykli nie wszechmocni ludzie slysza o wybrykach kleru to jak maja 100% dostosowac swoje potzrby sexualne do odgornych wymogow..skoro nawet ksieza nie potrafia futkow na wodzy utrzymac.....

Gość pinczoszki w groszki
dobra, może z tym Bogiem przesadziłam ale to nie zmienia faktu że bzykając się przed ślubem łamiesz zasady KK, tym samym popełniasz grzech. Jeśli nie obiecujesz poprawy i nie żałujesz (tak jak autorka) w dodatku zatajasz grzech przy spowiedzi co jest dodatkowym grzechem nie dostajesz rozgrzeszenia. Proste jak drut kolczasty. Plumkać sobie możesz ile chcesz. Takie są zasady i koniec kropka.