Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o ja pierdziele

ksiadz nie dal mi rozgrzeszenia/

Polecane posty

Gość zalineczka
moim skromnym zdaniem, jesli ksiadz nie dal rozgrzeszenia to machnij na to reka, podobno Bóg jest wazniejszy niz ludzie, a skoro jeden kaplan mowi inaczej, a stary doswiadczony proboszcz inaczej to niech lepiej sie panowie w sultannach staranniej sprecyzuja. poza tym ten nasz Stworca i tak niby widzi nasze serca mysli i uczynki, wiec czy sie z tego spowiadasz czy nie to jeden... ejhm... to nie ma znaczenia;)

Gość cos mi sie nie wydaje
no więc właśnie, kurde ktoś tu wspominał o "twardych " regułach Papieża Polaka, który jakby nie było wybaczył swojemu niedoszłemu zabójcy..

Gość knsoif
nie spowiadaj sie z sexu...huj to obchodzi zboka jednego z drugim....

Gość pinczoszki w groszki
"ale jak zwykli nie wszechmocni ludzie slysza o wybrykach kleru to jak maja 100% dostosowac swoje potzrby sexualne do odgornych wymogow..skoro nawet ksieza nie potrafia futkow na wodzy utrzymac....." a czy zwykli ludzie będą odpowiadać później za wybryki kleru? wyobraź sobie że 3 złodziei rozkrada jakieś sklep, ty przechodzisz własnie obok tego sklepu. Co robisz? przyłaczasz sie do złodziei i też kradniesz? Bo co? bo oni moga a ty nie? Tyle że każdy z was będzie osobno odpowiadał za to co nakradł. Rozumiesz?

Gość o ja pierdziele
pinczoszki, chyba chodzilo o brak autorytetu tych, ktorzy rzekomo decydują o Tobie w imieniu Boga

Gość pinczoszki w groszki
z tego co wiem dla katolików to Jezus/Bóg ma być przykładem a nie jakiś koleś w kiecy który sam błądzi mówię wam ludzie: nie podobaja wam się zasady KK to go olejcie, nie chodźcie do kościoła, nie przyjmujcie sakramentów. Wierzcie sobie w Boga na własną rękę. Tylko prosze nie przyjmować postawy pt" w to wierze, w to też a to mi się nie podoba to to oleję" bo przez to psujecie tylko opinię prawdziwym katolikom którzy wierzą we wszystko co im ksiądz powie.

Gość z radością wytykam błędy
Zalineczka...co to do diaska jest SUŁTANNA???????

Gość knsoif
jak to co ---->spodnica sultana....

Ale masz problem autorko..:) Jestem wierzaca,do kosciola nie chodze,modlic sie mozna wszedzie,uznaje zasady i prawa podyktowane przez boga czyli 10przykazan,reszta mnie nie interesi,jakies przykazania koscielne i inne bzdety,trzeba byc uczciwym czlowiekie,przynajmniej sie starac zyc tak zeby nikogo nie krzywdzic,tyle w tym temacie pozdrawiam

Gość bluta
Wiecie co?Dzis w kosciele "moim", w malym angielskim miasteczku ksiadz zostal aresztowany za 90tys £ kradziezy z kosciola... normalnie upadek...

Proponuję chodzić do księży którzy zawsze dają rozgrzeszenie i nie przejmowac się niewyżytymi pederastami. W końcu to nie osi nas będą sądzić tam u góry. Ewangelicy sami się spowiadają i jest ok. Te ich zasady są tylko po to żeby ludzi trzymać w ryzach i żeby ślepo wierzyli w to co ONi nam mówią i żebyśmy przynosili im kaskę na ich wybryki i bryki. .

""Wiecie co?Dzis w kosciele "moim", w malym angielskim miasteczku ksiadz zostal aresztowany za 90tys £ kradziezy z kosciola... normalnie upadek..."" w innym za molestowanie, w innym za spowodowanie wypadku ze skutkiem śmiertelnym po pijaku - i jakim prawem ONi nas wpędzają w stresy nie dając rozgrzeszenia za sex przed ślubem .

Gość o ja pierdziele
Diarra, widze ze rozumiesz dokładnie o co mi biega:P

Gość O w mordę
Ta nasza wiara katolicka jest rąbnięta. W ogóle to jaki jest sens spowiadać jakiemuś obcemu facetowi? Przecież Bóg wszystko widzi i to inn zdecyduje czy dać mi rozgrzeszenie czy nie, nie jakiś pajac w sutannie.

Przecież Bóg wszystko widzi i to inn zdecyduje czy dać mi rozgrzeszenie i jak ci to przekaze list napisze czy sms napisze a moze telepatycznie ci to przekaże

Gość rozbawiła mnie autorka szczerz
"Widzę, że się na tej obowiązkowej religii w szkole nie uważało 02:08 [zgłoś do usunięcia] o ja pierdziele religia w szkole nie jest obowiązkowa na szczescie" Oczywiście że religia w szkole nie jest obowiązkowa. I chodzenie do spowiedzi też nie jest obowiązkowe. Jak się nie zgadzasz z nauką kościoła to po co idziesz do spowiedzi w ogóle ? Przecież zakaz seksu przedmałżeński jest jedną z najbardziej oczywistych i najczęściej wałkowanych spraw w nauce kościoła. A wy nagle jakbyście się z choinki urwali. To nie kościół ma się dostosowywać do waszego widzimisie. Sprawa jest prosta albo uznajecie przykazania i naukę kościoła albo szkoda waszej fatygi i czasu. Dziecinni jesteście i tyle z autorką na czele.

Gość nikladdda
KK tkwi w sredniowiczu- nakazuje miec jak najwiecej dzieci nawet s skrajnej biedzie, nawet ateista moze podzielac opinie KK ze aborcja to zlo-ale kazdy rozsadny czlowiek widzi ze antykoncepcja i sterylizacja to smao dobro-chyba kazdy znal w szkole kogos z biednej wielodzietnej rodziny-a na przykladzie 3 swiata widac - ze nadmiern e rozmnazanie to samo zlo, powoduje -bied e, glod, bezrobocie , ciemnote- i tylko totalni skurwiele nakazuja i prppaguja wielodzietnosc i zwalczja kontrole urodzen, w sredniowiczu KK przesladował leworęcznych , chorych psychicznie , osoby z fizycznymi anomaliami - i co nadal wierzycie w jego nieomylność?

Gość gość
Ja chodzę do kościoła bo lubię. Do spowiedzi chodzę żeby mi moja narzeczona nie marudziła. No i poszedłem kolejny raz ale tym razem nie dostałem rozgrzeszenia bo chciałem być szczery i powiedziałem o seksie z narzeczoną, ksiądz się zapytał ile w związku, ja mówię 6 lat na to on mi przykro mi ale mógł pan już dawno zawrzeć związek małżeński, nie dam panu rozgrzeszenia. No cóż, grzeszę, widać zasługuję na to aby smażyć się w piekle. Małżeństwa i tak pewnie nie zawrę bo nie jestem pewien tej kobiety a nie chcę innej szukać bo teraz większość kobiet nie chce się wiązać a ja nie chcę zostać na lodzie. Wyrywanie na jedną noc też mnie nie kręci.

Gość gość
średniowiecze i ciemnota. tyle mam do powiedzenia.

Gość gość
polska katolicyzmem stoi!!!!!!!!!!!!!! jaki kosciol tacy wierni,wesole to juz niedlugo nie beda mieli kogo spowiadac i dobrze im tak, kosciol jest zaklamany i jego wierni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
Acha i jeszcze jedno, moja narzeczona chwilami robiła się bezczelna próbując mi sugerować, że może mnie odstawić od łóżka jeśli nie zawrę z nią związku małżeńskiego a co za tym idzie ona nie będzie mogła jak to ona mówi "żyć czysto". Na szczęście byłem twardy i stwierdziła że chyba nie bardzo by było tylko z tego powodu rozwalać związku. Czasami jeszcze próbuje ale coraz rzadziej.

Gość gość
do spowiedzi chodziłem będąc dzieckiem, i dopiero potem jak brałem ślub w wieku 31 lat. Było to paskudne przeżycie, może jak facet ma jakieś gejowskie tendencje to może z facetowi szeptać na uszko jakieś wymyślone grzeszki, j4eszcze do dziś obrzydzenie mnie bierze na samo wspomienie

Gość gość
sex przedślubny sprowadza cierpienie i nie da się go odzucic dopadnie cie w każdej chwili nawet po latach a dziewictwo do slubu jest sitem odrzuca mężczyzn którzy chcą tylko wykorzystać