Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdzie ida no gdzie

gdzie ida zmarli...???

Polecane posty

Gość nina blue
co do buddystow np. maja swoich przewodnikow duchowych a wg. tej religii kazdy jest bogie z tego wzgledu ze jest jego czescia wiec np. czego uczen moze sie nauczyc od przewodnika skoro kazdy jest bogiem???

Gość nina blue
buddysci wierza w boga ale rozbitego na wiele istnien i Boga ktory zapomnial o swej swiadomosci tylko jak BOG DOSKONALY ABSOLUT MOZE ZAPOMNIEC O SWEJ SWIADOMOSCI??

Gość nina blue
ja tez wierze w reinkarnacje!

Gość nina blue
buddysci to roche tacy ateisci - moje zdanie

Gość nina blue
jego wytwor jest doskonalu tylko ludzka swiadomosc- umysl sama siebie niszczy

Gość a mozeby tak...
gdzie idą no gdzie - szukasz odpowiedzi na pytania, które zadajesz - a nie słuchasz gdy ktoś ci ich udziela :-)

Gość nina blue
moim zdaniem jest to myslenie ,,od srodka,, bez poczatku cos na tej zasadzie

Gość nina blue
ale BOG sam siebie nie niszczy to ludzie niszcza siebie

Gość nina blue
oczywisie ja tez bardzo lubie rozmawiac na te tematy ale nie z fanatycznymi katolikami he

Gość moje myśli...
Ja jestem wierząca. Sama nigdy nie widziałam ducha ani nic z tych rzeczy ale znam historie bliskich mi ludzi, którzy tego doświadczyli. Tak samo sytuacje kiedy umiera dziadek, a godzine pozniej rodzi się jego wnuczka.... sytuacji jest wiele. Nie wiem gdzie idą zmarli ale gdzies istnieją, tak czuję... Pytanie może z innej beczki ale - EGZORCYZM. Skoro nie ma nieba i piekła to jak to wytłumaczyć? Dlaczego ksiądź egzorcyzsta potrafi wygonić diabła z ciała człowieka? A ten mówi róznymi językami, walczy itd. co myslicie?

Gość nina blue
aj to juz inna kwesia sa ludzie ktorzy ze wzgledu na swa karme sa podatni na np. przyjecie demona do swego ciala to przypadki rozdwojenia jazni lub jak by dwoch dusz w jednym ciele na tej zasadzie

Gość nina blue
bo na tym swiecie sa tez demony bbbbbbbbbbuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

mysle tez ze relilgie i Bog to wytwor czlowieka, bo tak jest latwiej, bo trzeba to wszystko czyms tlumaczyc, musi byc jakies stworzyciel, a jesli go nie ma? jesli to wszystko istnieje bez stworzyciela, moze to wszystko jest o wiele bardziej zlozone niz myslimy o wiele bardzieje niz jestesmy w stanie to sobie wyobrazic...

Gość nina blue
och nie BOG istneiej nie przekonam cie ale ON istenieje ach nawet jak pomysle to mi cieplo w sercu - nie jestem fanatyczka hehehhe zyjemy teraz w takim wieku to bylo przepowiedzane ze ludzie nie wierza ze panuje pogon za pieniadzem ale ON istnieje!!!!;-)

tak, zgadzam sie, lek tez, takze kontrola masami zawsze latwiej maniuplowac + chec wytlumaczenia swiata. ale czy tak naprawde mozemy wytlumaczyc cos co wykracza zrozumienie przez nasze mozgi?

Gość do piachu

Gość nina blue
http://pl.youtube.com/watch?v=ouk18F7eKFs BOGA NIE da sie zbadac mamy niedoskonale maszyny mozgi a ON jest doskonaly nie zbadasz niedoskonalym narzedziem doklanie niczego tymbardziej BOGA ;-) MIMO WSZYSTKO MILA ROZMOWA TAKIE LUBIE

Gość a mozeby tak...
jakie zaświaty skoro nie uznajesz duchowości :-P duchowość = wiara w ducha, duszę, karmę.............. :-)

ale wlasnie jak to sie ma do BOga nieba i piekla. skoro bog rzeczywiscie istnieje to dlaczego zmarli nie lacza sie z nim a wiele duchow zostaje i dlaczego moja zmarla babica (bardzo wierzaca katoliczka) jak przyszla do mojej mamy powiedziala jej ze po smierci jest inaczej niz myslala??

Gość nina blue
CO DO NIEBA I PIEKLA TO TRUDNO MI ODPOWIEDZIEC BO JA W NIEBO I PIEKLO NIE WIERZE ;-)

Gość nina blue
zmarli nie licza sie z nim?? nie rozummiem