Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdzie ida no gdzie

gdzie ida zmarli...???

Polecane posty

Gość nina blue
,,przyszla ,, do twojej mamy czesto takich spraw nie nalezybrac doslownie penie chciala powiedziec ze istenieje reinkarnacja hehhehe co tylko potwierdza moja teorie

pjecie boga-istoty najwyzszej, doskonalej....zostaly wytlumaczone zrozumiale przez kosciol...przymioty boga sa czytelne...kazdy rozumie pojecie doskonalosci, kryteria... fakt doskonalosci nigdy ikt nie doswiadczyl...ale tak jest z kazdym aspektem zycia...nie tylko boskim elementem..... babcia przyszla....hmmma dopuszczasz do siebie mysl, ze psychologia jest w stanie to wyjasnic jako...kumulacja emocji, wewn potrzeb, zjawisko psychiczne

Gość nina blue
bo widocznie jesze nie zasluzyli widocznie musza miec kolejna szanse ale kiedys napewno to sie stanie oglulnie to miom zdaniem reinkarnacja jest tak logiczna ze wyjasnie tak wiele rzeczy pojec zwazanych z Bogie np. pojecie winy krzywdy niezawinonej o co czesto jest BOG posadzany nie istnieje

Gość nina blue
tak to prawda duchy istnieja to jest tak ze niektore osoby zyja jak by w siecie duchow bardzi sie tym interesuja itd moze sie tak zdarzyc ze odradzaja sie w swiecie duchow co na tej zasadzie

Gość ksennnnnna
ja wierzę w reinkarnację i w to,że dusza odradza się w innym ciele.Zresztą jest coraz więcej na to dowodów,że reinkarnacja istnieje.

Gość nina blue
dla mnie reinkarnacja to pewnik dowodow mi nie trzeba !!!

Gość a mozeby tak...
a cóż to za wiara, skoro przekonały cie dowody? :-P

Gość nina blue
hej napisalam dowodow mi nie trzeba !!

Gość nina blue
no tak ale jesli boga nie ma to jaki byl by cel reinkarnacji??

Gość nina blue
perwa-- nie rozumiem

Gość a mozeby tak...
pisałam do ksennny :-)

no ale co,mowie ze dusza idzie tam,gdzie sobie chce isc ;)

Gość nina blue
i kto decyduje jakie dostajesz cialo w jaki sposob mozesz ,,awansowac,, lub upasc wyzej lub nizej kto decyduje w ajkim kraju sie rodzisz w jakiej rodzinie czy jaestes czlowiekiem czy psem

Gość nina blue
skoro BOGA nie ma

Gość cukierasekk
nie wierzysz w piekło /niebo ale wierzysz w to że po śmierci zamienisz się w szczurka...? gdzie idą zmarli...?- dowiesz się dopiero po swojej śmierci hje hje :) zadaj sobie pytanie :gdzie byłam jak mnie nie było to odp sobie gdzie bedziesz jak cie już nie bedzie....ja tam wierze w Boga i całą tą otoczkę :)

Gość a mozeby tak...
jak mozna nabierać swiadomości po smierci skoro wraz ze smiercia ona ustaje? :-)

sprobuj sobie przypomniec, gdzie bylas (Twoja dusza), zanim sie urodzilas? no wlasnie - nigdzie. to wlasnie tam bedziesz po smierci 🖐️

Gość ksennnnnna
nie wierzysz w piekło /niebo ale wierzysz w to że po śmierci zamienisz się w szczurka...? wg reinkarnacji ludzie nie inkarnują w zwierzęta

Gość cukierasekk
jedni wierzą inni nie, każda religia troche inaczej postrzega zmarłych i śmierć , ale chyba łatwiej jest wierzyć że coś jednak istnieje , niż żyć ze świadomością że umierając nie zostanie po nas nic...:o