Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szaaaszarusza Kasia

NAJNOWSZY TREND, WSPANIAŁY, WYSZUKANY I ELEGANCKI!! NA ŚLUB KOŚCIELNY!

Polecane posty

Gość szaaaszarusza Kasia

Witajcie! W Czerwcu miałam ślub. Jak na razie jest bosko, więc piszę jeszcze na tym forum, może później przerzucę się na ten z problemami :) Chciałam żeby mój ślub był WYJĄTKOWY. Nie huczny i z pompą, po prostu wyjątkowy i elegancki. I słuchajcie ! ROdzice zrobili mi wspaniały prezent, zamówili śpiewaczkę operową, która ubrana w piękną suknię, uświetniła całą imprezę! Zaśpiewała Ave Marię i kilka innych pięknych pieśni. O mały włos się nie rozpłakałam. Kobieta ta była po prostu tak elegancka i wspaniała,że aż nie jestem w stanie tego opisać. Później oczywiście zaprosiłam ją na wesele i spytalam czy również nie moglaby czegoś zaśpiewać, a ona się zgodzila i uświetniła wesele operowymi i operetkowymi ariami! Później rozmawiałam z rodzicami,czy ten prezent był drogi. WCALE NIE!!! Naprawdę polecam Wam takie oprawy muzyczne!! To wspaniała rzecz!!! Już z 10 razy oglądałam DVD ze ślubu - po prostu BAJKA!!!!!!!!!

wspaniała sprawa ale nie w każdym towarzystwie, być może miałaś wesele w kameralnym gronie ludzi na poziomie na większość wesel ludzie przychodzą by poskakać przy barachołkach, nie oszukujmy się ale tez chciałabym by ktoś zaśpiewał u mnie Ave Maria...

Gość ellap
A u nas zaśpiewa chór dziecięcy (dzieci w wieku 5-7 lat) w kościele :)

Gość U mnie na slubie spiewala
babka a przygrywal jej facet na gitarze akustycznej. Bylo bosko :) I zaspiewala mi Ave Maria. :) I wogole przygrywali podczas calej mszy.

Gość szaaaszarusza Kasia
piękne!!!!!!!!!

Gość cass
Śpiew na ślubie to jedno, i bardzo pozytywne (profesjonalizmu nigdy dość!!!), ale arie do weselnego rosołku to już trochę niebezpieczne. Trąci kiczem... Akurat z tematem śpiewu na ślubie jestem blisko związana, i dziwi mnie nieco robienie z mszy koncertu - śpiewaczka na ślubie ma się MODLIĆ w intencji szczęścia Młodych ("Kto pięknie śpiewa, ten dwakroć sie modli" - św. Augustyn), a nie gwiazdować w balowej sukni, hmmmm... Wiele razy obserwowałam śpiewaczki świetnej klasy, śpiewające na ślubach - w suknie koncertowe odstrzelały się i robiły z siebie damy ważniejsze od Panny Młodej wyłącznie śpiewaczki z Rosji. Ale może polskie wokaliski kupiły już ten trend od koleżanek zza wschodniej granicy...

Gość Wiatraczekkkk
U mnie śpiewały dziewczyny ze scholi kościelnej i też było ładnie. Mój ksiądz proboszcz by sie chyba w życiu nie zgodził na śpiewaczkę operową. A dlaczego? Nie wiem. O tą schole musiałam się sporo namęczyć. Dziewczyny musiały przyjść i pokazać że znają liturgię przedstawić listę pieśni, mimo że schola jak najbardziej z mojej parafii.

Gość cass
Ksiądz się nie zgadza, jeśli wciska mu się w liturgię pieśniczki w stylu oazowo-rubikowo-świeckim... Jeśli śpiewaczka poda i przystosuje do okoliczności teksty arii (wiele jest opartych w 100% na tekstach z Biblii = żaden ksiądz nie ma prawa się doczepić), wszystko powinno być ok. Drobiazg polega na tym, że wiele wokalistek przerabia ślub = mszę na koncert świecki, stąd opory księży. Ale profesjonalnie przygotowana do tematu wokalistka zawsze zdoła zaproponować utwory stosowne do okoliczności i wymogów, akceptowalne przez księdza, ale przede wszystkim - piękne.

Gość no ale to chyba nic nowego
na naszych slubach i pogrzebach rodzinnych zawsze spiewaja profesjonalne spiewaczki operowe, fakt,ze mam w rodzinie, ale nie tylko na moich, znajomi tez biora, jak spiewac, to dobrze.

Gość Viss
Taki nowy pomysł to to nie jest;] Ja bardzo lubię spiew operowy, dosyć regularnie bywam w operze. Niestety chodzę do niej ze znajomymi, bo moj narzeczony szalenie się w operze nudzi. Podejrzewam, że moja rodzina tak samo zareagowałaby na śpiew w wykonaniu operowym. Na mszy ok, ale na przyjęciu byłaby to kompletna klapa. Także ja oprawę muzyczną dopasowałam do moich gosci. Zabawne jest, że dla ludzi jak się ma śpiewaczkę operową i to nieszczęsne ave maria to taka klasa i szyk....

Gość dejzi69
a ja nie cierpie takiego piania i kociokwiku.chyba bym sie z narzecz.pojszczala ze smiechu,ale co kto lubi,kwestia gustu,okscielnego nie planuje,a takich piesni nie lubi,a ave maria to slyszalam na pogrzebie 2 tyg .temu;)hehe.

ja mogłabym mieć kapelę jazzową na swoim... ;) ale to prawda, jak ktoś do góry napisał, wszystko zależy od gości... albo większość

Gość Do Dejzi
Co to znaczy "pojszczała"?

Gość dejzi69
boze jazz,opera,ale nudy,co wy za muzy sluchacie?:)buahaha.ssikala,filmow nie ogladasz?:)ja bym wolala boba sinclara:)zenada.zalson,ale wiadomo,kwestia gustu.

Gość dejzi69
a tak na serio to b ym wolala czesia z wlatcy moch zeby mi zaspiewal.przynajmniej by nie nudzil i nie smecil i by sie bylo z czego poscmiac,bo prz y jazzie,to sie mozna na galezi powiescic,a jazz lepiej paliic niz sluchac:)lol

Gość nicola76-
Ave Maria to juz jest tak oklepane, ze chyba wiekszosci zbrzydlo.Ja kiedys uwielbialam te piesn, po ogladnieciu "Alive" zakochalam sie w wykonaniu Jennifer Rush, ale gdzie nie bylam na slubie-koncowka-Ave Maria w lepszym i gorszym wykonaniu. Jesli chodzi o spiew operowy w kosciele-jak najbardziej, ale na weselu-w zyciu!!Wesele jest po to, aby sie bawic a nie sluchac smetow i popadac w nostalgie..

Gość nicola76-
aha...nie pisze sie "Ave Marię":) tylko "Ave Maria" bez odmiany

Gość Do tej nade mna
Przede wszystkim "Ave Maria" to modlitwa, nie tylko piesn. Dodatkowo jest kilka wersji tej piesni, o ktorej piszesz, ze jest oklepana?

Gość nicola76-
wszystkie razem wziete a zwlaszcza to napisane przez Schubeta, to z filmu "alive"

Gość Do tej nade mna
I co w zwiazku z tym? Oklepane, czyli juz malo "atrakcyjne"? Trzeba szukac czegos "orginalnego", zeby nie bylo oklepane? Zenada. Ave Maria jest piekne, zawsze bedzie piekne i zawsze bedzie wzruszalo.

Gość jamkoteczek
CO INNEGO MSZA W KOŚCIELA, CO INNEGO WESELE. NA WESELU TRZEBA SIĘ WYSKAKAĆ I WYBAWIĆ, ANIE PRZYNUDZAĆ OPERAMI. BŁAHHHAA HA HA HA

Gość nicola76-
aha-jeszcze jedno- myslaialm, ze piesn tez moze byc modlitwa i vice versa

Gość sileska
"do tej nade mna" ..moze ty tak nie masz, bo ja jak slysze te sama piosenke non stop w radiu, to juz przestaje mi sie podobac..i dla mnie tez jest tak z Ave Maria

Gość sileska
"do tej nade mna" pewnie sama masz lub mialas Ave Maria i teraz bronisz tej cuuuddddownej pisni pazurami..wyluzuj!!

Gość Do tej nade mna
Czemu mnie atakujesz? Zespol napiecia przedmiesiaczkowego ci sie odezwal? Jeszcze nie mialam slubu i nie bede go miala (przynajmniej nie w Polsce). Rozumiem, ze pol zycia spedzasz na bieganiu na sluby a i w domu sluchalas non stop Ave Maria, stad ta niechec do tej piesni. Wiesz, porownanie do stacji radiowej i te sprawy...

Gość sileska
to ty atakujesz.Forum jest od tego, aby podzielic sie swoja opinia a ty od razu "zenada".Czy komus sie podoba ta piesn, czy nie to jest indywidualna sprawa i nie musisz od razu kogos nazywac zenujacym.Wyobraz sobie,ze w tamtym roku bylam ok 12-15 razy na slubie i na wiekszosci byla ta sam piesn, tylko w innym wykonaniu...ale nie tobie bede sie tlumaczyc. Dla kogos moze byc oklepana dla innego nie musi.Koniec!

Gość mi się Ave Maria podoba
ale na swoim ślubie wolałam poprzestać na organach i skrzypcach. Może oklepane ale nadal piękne... Jednak najbardziej lubię Arię na strunie G Bacha, jest boska.

Ja miałam Ave Marię Bacha graną na saksofonie, gościu genialnie to zagrał, wszyscy byli pod wrażeniem:)