Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość shantiiii

Czy jak często robię kupę to znaczy ze mam dobrą przemiane materii i metabolizm?

Polecane posty

Gość ***motylek lemonek***
tzn ze masz biegunę albo pasozyty

Gość shantiiii
proszę o poważne wypowiedzi.

Gość shantiiii
acha i kupe robie normalną,a nie taką szybką wybuchową

Gość shantiiii
czasem więcej niż raz bo dwa a nawet trzy:P ale co z tym metabolizmem,czy to ma jakis związek z kupą?

Gość shantiiii
robie tyle ile napisałam,a Ty co pewnie walisz kupe raz na tydzień i zazdroscisz:P

Gość przystojniak999
powiedziałabyś chłopakowi prosto w oczy: robię kupę tyle a tyle razy:)?

Gość shantiiii
hehe no to dobrze, ale na innym topicu czytałam że to nie ma związku,ale chyba ktos chciał wprowadzic innych w błąd. a i jeszcze jedno, czy bąki są efektem spalania kalorii???bo logiczne mi sie to wydaje.

Gość shantiiii
po co mam mówic chłopakowi ile razy robie kupe? i nie mówie tego nikomu proszto w oczy,tylko anonimowo na forum:P a jem mało bo sie odchudzam:P

Gość chyba ci sie nudzi
shantii, chyba niezle Ci sie nudzi latasz po kafe i zakladasz topiki jak dla polmozgow obstawiam, ze jestes facetem i nudzisz sie w niedziele, bo do kosciola nie poszedles, a obiad sie spoznia :P

Gość shantiiii
ja nikogo nie obrazam ,więc proszę mnie nie obrażać! pytam tylko, bo wielu rzeczy nie wiem o odchudzaniu,a tutaj mozna sie czegos dowiedziec zadając pytania:)wszak kto pyta nie bładzi:P

Gość shantiiii
prosze o odpowiedź:)

ale pytania ludzie zadajecie. nie wydaje mi sie zeby to swiadczylo o dobrej przemianie materii. a baki to juz bez przesady. trzeba moze zdrowielj jesc to nie bedziesz miala z nimi problemu hehe?

Gość shantiiii
ale piszesz że nie wydaje Ci sie, czyli pewności nie masz. jak to jest:czy czesta kupa to dobry metabolizm,a bąki to efekt uboczny procesu spalania kalorii??

Gość jered
tak, masz szybki metabolizm co do bąków, to nie żartuj! nie mają one związku ze spalaniem kcal

Gość to świadczy o dobrym
tawieniu, a to nie to samo co metabloizm, czy przemiana materii. a ludziska sie nie znacie...

Gość shantiiii
co do tych bąków i spalania,pytam bo koleżanka powiedziała,że jej mama która jest instruktorką fitness tak powiedziała. tez mi się smiać z tego chciało, ale uwierzyłam bo wydawało sie być logiczne.

Gość jej mama chyba się za dobrze
nie uczyła..

Gość shantiiii
czeste wypróznianie-dziękuję Ci bardzo.po przeczytaniu wiadomości z Twoich linków wiem już na że na 100% bąki nie maja nic wspólnego ze spalaniem kalorii:D dobrze że się ta "wiedza" z nikim nie zdążyłam poza forum podzielić:D

Gość Mellow RobertoVerino
:D

Gość shantiiii
po namysle stwierdziłam, ze może przyczyną częstgo robienia kupy jest jej jedzenie - ja po prostu uwielbiam jeść kupę :classic_cool:

w kilku zdaniach wyjasnilem. metabolizm i jego szybkosc ma niewiele wspolnego z szybkoscią pasażu jelitowego. to dwa odmieenne terminy. metabolizm to bardzo zlozony proces, jak chcesz wiedziec cos wiecej wpisz w googlach "metabolizm", albo zagladnij do wikipedii.

Gość szczuple osoby wbrew pozorom
metabolizm a kupa to 2 rozne rzeczy. metabolizm - tu chodzi o to, jak szybko przetwarzasz dana ilosc pokarmu i ile idzie na energie. kupa nie jest miara szybkosci metabolizmu. np. jesli zjesz duzo, zrobisz wieksza kupe, nie oznacza to ze metabolzim wzrosnie. czy masz dobry, czy zly, mozesz sprawdzic nastepujaco: przez okolo tydzien notowac co zjadlas, jednak nie mozesz zmieniac nawykow zywieniowych aby test byl reprezentatywny. potem wyliczasz srednia dzienna dawke kalorii, zalożmy, że wyjdzie 2500kcal. potem szukasz w necie tabel dziennego zapotrzebowania dla swojej plci, wagi, wzrostu, wykonywanej pracy. jesli okaze sie, ze jesz wiecej niz powinnas, a nie tyjesz, znaczy to, że masz szybki metabolizm i odwrotnie.

jakby szczuplosc zalezala od robienia kupy to nigdy w zyciu nie bylambym gruba. za grubszych czasow, jak duzo jadlam to chodzilam na kibel i trzy razy dziennie, teraz chodze raz bo jem duzo duzo mniej. ilosc kup dziennie zalezy tez moim zdaniem od ilosci blonnika w diecie. jesli je sie duzo warzyw, owocow, produktow zbozowych pelnoziarnistych to wplywa to na wyproznianie. co wiecej, mam wrazenie, ze osoby oddajce stolec czesto maja po prostu czyste jelita. te ktore maja zatwardzenia maja tez przewaznie duzo zlogow. wiele da sie jednak naprawic dieta bogata w blonnika (platki owsiane, otreby, brazowy ryz, razowy makaron, duzo warzyw i owocow)

Gość Dirrty D
powinnaś robić co NAJMNIEJ ! kupę 15 razy dziennie ;]