Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jagna marculajtas

moi rodzice nic mi nie dali

Polecane posty

Gość jagna marculajtas

nie dali mi mieszkania ani samochodu ani pieniędzy a inni moi znajomi dostają od rodziców wszystko mam się na nich obrazić i zerwać związek rodzinny i nie przychodzić na święta ? myślę nad tym

Gość dfhgdf
przestań dostałeś od nich życie...mało Ci?

moi też mi nic nie dali :) i co? warto do wszystkiego dojść samemu

Gość faktycznie gnoje z nich

Gość
To za to Ty wszystko dasz swoim dzieciom. Każdemu mieszkanie, samochód i pieniądze. Tylko skąd na to weźmiesz? :O

Gość nie widze w tym nic niezwykłeg
o moi tez mi nic nie dali, chociaz maja kilka samochodów, dwa mieszkania i duży dom. Nie chcą mi nawet dać 700zł, żebym mogła pojechać na wakacje. Ale szczerze mówiąc nie bardzo mi na tym wszystkim zależy. Najbardziej na świętym spokoju;) Dodatkowo wypominają mi, że przecież płacili mi za lekcja muzyki i angielskiego przez kilka lat i że powinnam być im wdzięczna i że teraz to ja mam ich utrzymywać, a nie oni mnie:classic_cool: Oczywiście jesstem na studiach, wiec nie bardzo pracuję. Na dziennych.

Gość jagna marculajtas
ja sobie nie wyobrażam puścić dziecko w świat tzw z gołą du pą i zdać go na łaskę obcych ludzi żeby mieć na chleb muszę się jakiemuś tłumokowi w pracy kłaniać a staruszkowie na wakacje wyjeżdżają bo odchowali dzieci i im się należy życie na emeryturze

Gość moi też mi nic nie dali
i jeszcze w dodatku wyprali z uczuc i spaczyli psychikę :(

Gość moi też mi nic nie dali
i jeszcze w dodatku wyprali z uczuc i spaczyli psychikę :(

Gość jagna marculajtas
ostatnio doprowadziło mnie do furii - koleżanka ma 28 lat i rodzice kupili jej mieszkanie, jej matka to sobie nawet zębów nie zrobi bo wszystko dla córki tak się poświęcają zazdroszczę jej i jestem zła

Gość jagna marculajtas
też brałam to pod uwagę, że nic im nie zawdzięczam i nie jestem do niczego zobowiązana

Gość penella
A dlaczego mieliby dawac?Wychoewali,dali na szkole,to malo? Cociaz widac ,ze zle wychowali,skoro nie wpoili ,zeby kazdy starał sie zaracowac na swoje potrzeby,zeby dobrze przygotowac sie do zycia.

Gość penella
A dlaczego mieliby dawac?Wychoewali,dali na szkole,to malo? Cociaz widac ,ze zle wychowali,skoro nie wpoili ,zeby kazdy starał sie zaracowac na swoje potrzeby,zeby dobrze przygotowac sie do zycia.

Gość jagna marculajtas
jakoś nie znam osoby, której rodzice nie wpieraliby np finansowo interesują się życiem dorosłych dzieci i wpomagają a ja jestem na lodzie to moi staruszkowie są niewychowani ja o swoje dzieci zadbam, nie potraktuje ich tak

Gość jagna marculajtas
jaka prowokacja ? Tzn że dużo dostałam a kłamie że nie ? eh chciałabym żeby to była prowokacja

Gość jagna marculajtas
jaka prowokacja ? Tzn że dużo dostałam a kłamie że nie ? eh chciałabym żeby to była prowokacja

Gość moi dali mi wszystko co mogli
dac. mam 20 lat. za sobą zwiedzoną europę (co wakacje od 12 roku życia wyjazd zagraniczny: Francja Włochy Finlandia Anglia itd, a co się z tym wiąże wywalenie grubych pieniędzy), prywatna podstawówka i gimnazjum, potem liceum Staszica w Warszawie, i teraz dzienne studia na UW,przemierzam się do drugiego kierunku, do tego masa kursów językowych(znam 4 języki, z polskim to będzie 5:) i takie tam szczegóły typu przeciętne ciuchy. dali mi wszystko. a wcale nie są jakoś mega bogaci. mam 2 rodzeństwa: 7 i 12 lat. w te wakacje jadą do Turcji, ja do Rzymu z chłopakiem. nie rozpieszczali mnie, nie dostawałam wszystkiego co sobie zażyczyłam, ale patrzac z perspektywy czasu, wydawali swoje ciężko zarobione pieniądze na moją edukacje i podróże.za to jestem im dozgonnie wdzięczna.

Gość moi dali mi wszystko co mogli
dac. mam 20 lat. za sobą zwiedzoną europę (co wakacje od 12 roku życia wyjazd zagraniczny: Francja Włochy Finlandia Anglia itd, a co się z tym wiąże wywalenie grubych pieniędzy), prywatna podstawówka i gimnazjum, potem liceum Staszica w Warszawie, i teraz dzienne studia na UW,przemierzam się do drugiego kierunku, do tego masa kursów językowych(znam 4 języki, z polskim to będzie 5:) i takie tam szczegóły typu przeciętne ciuchy. dali mi wszystko. a wcale nie są jakoś mega bogaci. mam 2 rodzeństwa: 7 i 12 lat. w te wakacje jadą do Turcji, ja do Rzymu z chłopakiem. nie rozpieszczali mnie, nie dostawałam wszystkiego co sobie zażyczyłam, ale patrzac z perspektywy czasu, wydawali swoje ciężko zarobione pieniądze na moją edukacje i podróże.za to jestem im dozgonnie wdzięczna.

Gość przepraszam że 2 razy
niechcący mi się wysłało.zapomniałam napisac ze ich zarobki to ok. 7 tys na miesiąc. pozdro

Nie jagna...nie dlatego,ze kłamiesz,tylko,że można mieć taką roszczeniowa postawę... No chyba,że zabezpieczenie materialne uważasz za objaw miłości i troski i tego ci brak ze strony rodziców. Ale wymaganie, aby rodzice np. nie chodzili do dentysty czy gdzieś tam sobie nie pojechali, tylko kasę przeznaczyli dla Ciebie...no sorry ale ZARÓB SOBIE .

Gość mam tak samo jak ty przesrane
Moi uważają, że kobieta powinna bogato wyjść za mąż a mężczyzna ma zapewnić rodzinie byt więc wszystko dają bratu choć on ożenił się bogato (mają dom i samochód) a ja kurwa tyram jak wół i nie stać mnie nawet na kredyt mieszkaniowy :O

Gość konkret question
a powinni kopa w dupe jeszcze :-))

Nie martw sie!Pewnie jakby mieli z czego Ci dac, to by dali:) Z jednej strony Cie rozumiem, moich rodzicow nie bylo stac,zeby wszytkim dziecią zapewnis start w życiu.A maja ich 4:)Ale wiem,ze gdyby mogli zrobiliby to....wiec glowa do góry, musimy radzic sobie sami.Z pomoca rodziny niekoniecznie finansowa, sa wazniejsze rzeczy niz pieniadze.Pozdrawiam

Gość sęk w tym że
moi rodzice dali mi bardzo dużo. mam 27 lat. kupili mieszkanie na spółę z rodzicami mojego mężusia. w latch gimnazjum, liceum jeżdziłam po europie i nie tylko za ich pieniądze.sami mnie wysyłali do włoch, turcji, hiszpani czy też opłacili moją 7dniową podróż poślubną na malediwy.kocham bardzo. są fantastyczni

Gość travelerka
moi otoczyli mnie miłością i zrozumieniem.jak i również wpakowali we mnie mnóstwo kasy.dzięki niem jestem szczęśliwa.