Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalinkaaaaa

72 h po...i co dalej?????

Polecane posty

Gość kalinkaaaaa

z moim chlopakiem kochalismy sie ...i pech chcial ze poszla nam guma z cala zawartoscia...wszystko wlalo sie we mnie:(....kupilismy tabletke... 72 h...rozmawialismy kilka h czy mam ja wziasc...on pracuje za granica ja jeszcze studiuje...dopiero sie budujemy....wzielam.... czy taka tabletka ma wplyw na to co bedzie kiedys sie rozwijalo we mnie???????

Gość bękart obcego
wzielas wczesnoporonna? no to teraz nic sie nie rozwinie. a w przyslosci nie bedziesz odczuwala tego skutkow. pamietaj jednak ze wszesnoporonne nie sa metoda antykoncepcji.

Gość kalinkaaaaa
jak najbardzeij zdaje sobie z tego sprawe ze to nie jest srodek antykoncepcyjny...w zadnym wypadku.... nie jestesmy gotowi zeby juz miec dzidzie....on tam ja tu..... wczesniej bralam tabletki ale teraz nie ma to sensu jak on jest dalekooooo.... dzieki za odpowiedz...

Gość kalinkaaaaa
wzielam ja ok 30h po stosunku..nie czulam sie zle..nie mialam zadnych obiawow...ale nie chce miec z nia juz nic do czynienia....

Gość kalinkaaaaa
wzielam ja ok 30h po stosunku..nie czulam sie zle..nie mialam zadnych obiawow...ale nie chce miec z nia juz nic do czynienia....

Gość dziewczyno nie panikuj....
To nie jest tabletka wczesnoporonna tak naprawdę. ona zawiera dużo progesteronu i opóźniania proces owulacji (jeśli jeszcze do niego nie doszło), zagęszcza śluz w szyjce macicy, co utrudnia dostęp plemnikom, utrudniani zagnieżdżenie zapłodnionej komórce jajowej (jeśli do zapłodnienia doszło) - no i to można uznać za działanie poronne. Ale fizjologicznie pok. połowa zapłodnionych komórek jajowych nie ulega implantacji. A z zarodków już rozwijających się ok. 1/3 nie przeżywa dłużej niż do 6. tygodnia ciąży... Te tabletki nie mają wpływu na kolejne ciąże. Za to mogą mieć na Ciebie, jeśli będziesz ich często używać- możesz sobie rozchwiać gospodarkę hormonalną. Albo jednorazowo przesunąć okres- zależy od Ciebie. Nie przejmuj się, wszystko jest dla ludzi. Tylko trzeba korzystać z umiarem.

Gość dziewczyno nie panikuj....
Aha, no i jeszcze nie mów "hop", bo czasami się zdarza, że te tabletki nie działają. Tzn., to, że je wzięłaś nie wyklucza wcale, że będziesz w ciąży. Prawdopodobieństwo to ok. 5-10%, ale zawsze istnieje.

Gość kalinkaaaaa
jest ok!!!!!!!........wzielam tylko raz....i po raz ostatni(mam nadzieje)..dzieki za pomoc...pozdrawiam