Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

N i n k a

do O K U L A R N I K Ó W i O K U L A R N I C

Polecane posty

Poradźcie gdzie w Krakowie zrobićsobie tanio okulary? Chodzi o przerzucenie szkieł do starych oprawek. I żeby te szkła były w miarę cieńkie. Za wszystkie odpowiedzi serdecznie dziękuję :)

Gość matiatia
chcesz przełożyć szkłą czy kupić nowe do starych oprawek? bo grubość szkieł zależy od dioptrii i nie masz na to wpływy

chce kupić nowe szkła i umieścić je w starych oprawkach. a wadę mam sporą bo już -5,5 niestety. dlatgo pytam o te szkła, bo wiem, że są przeróżne :/

Gość matiatia
to szkła i tak będą dość grube, niestety. ja mam -2 i -2,5 i narzekam. na pewno warto z antyrefleksem, bo wtedy się tak nie ryzują.

chodzi właśnie o to że moga być cienkie. bo teraz takie są właśnie, że nawet przy dużych wadach może byćcienkie szkło. dlatego pytam czy ktoś sobie robił szkła ostatnio i ile go kosztowały?

Gość leila veila
to sie nazywa taliowanie szkła. kosztuje jeszcze raz tyle co grube. o mniejwiecej połowe są cieńsze. ja kupowałam plastikowe, taliowane z antyrefleksem tyle, że ja mam 2 dioptrie w jednym oku a w drugim nic, więc jedno wycieniałam, drugie pogrubiałam. chyba jakoś 100-130 zł za jedno wyszło

Gość echasie
a ja mam minus 8. no wiem, tragedia . a wygladaja...na minus 2:P ja robilam na ruczaju, w centrum zdrowia ruczaj, czy jakos tak mam z antyrefleksem i Bog wie czym jeszcze. super pani doktor, mila obsluga, zawsze znajdzie cos najlepszego i w miare taniego:) pozdrawiam p.s. nie pamietam ile kosztowaly, bo zamamwialam dla siebie, siostry i jeszcze takie z ciemnymi szklami wiec duzo wyszlo

Gość duell
teraz tak technika poszła na przód ze nawet przy 5 szkiełka są cienkie..tylko odpowiednio kosztują....mój tata za same szkiełka zapłacił 1200 zł i są cienkie

najbardziej mnie interesuje cena właśnie. 1200 zł. za same szkła to dla mnie troszkę za dużo niestety :(