Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarzyna1278

mamy w Anglii które siedzą w domu z pociechami

Polecane posty

katarzynka na pewno nie jest tak zle. Swoja droga to odkad urodzil sie synus to mam o wiele mniej ruchu niz przed porodem. i jak tu schudnac??? Zycze udanego pobytu w Polsce.

juz nie moge sie doczekac tego wyjazdu...musze sobie kosci wysuszyc i wogole jak slonce na niebie to czlowiekowi bardziej chce sie zyc i jest bardziej zadowolony

oj zazdroszcze. Tez bym chciala sie na sloneczku powygrzewac. Teraz to nawet swiatlo musialam w pokoju zapalic bo taka cimnica. I tak jestem uziemiona w domu. wszystkie kolezanki w pracy. ;( Tylko internet pozostaje.

Grzesiu ma juz prawie 6 miesiecy. Jest bardzo grzeczny (na szczescie w mame sie nie wdal). spi cala noc, w dzien tez sam sie potrafi soba zajac, wystarczy ze jestem w poblizu. Tylko juz mnie troche dobija siedzenie w domu. ;( A twoje malenstwo jak sie sprawuje???? Pewnie wczesniej pisalas ile latek i ime, ale nie mialam czasu zerknac, wiec prosze opowtorzenie.

fajnie ze grzeczniutki,takie dziecko to skarb:) ja mam dwojke dzieci,Wiktoria ma 7 lat i Daniel 9 miesiecy,tez grzeczny,od drugiego miesiaca cale nocy przesypia,je ladnie wiec tez problemow nie mam,troche tylko marudny sie zrobil bo zeby na gorze ida i z tego co widze to chyba 4 na raz:(

Ja czekam na zabki. Jeszcze zadnych nie widac, a juz najwyzszy czas... Grzesiu strasznie zaczyna sie slinic i marudny sie staje, wiec wydaje mi sie, ze to TO. Zaczelam tez mu przecierki podawac i troszke sie martwie, bo kupki robi bardzo czesto. Mam nadzieje, ze szybko przejdzie... Co podawalas na poczatku takiemu malenstwu. Ja daje ryzyk, czasami z mlekiem rozrabiam i jabluszko, marchewke.

wiesz co ,dopoki kupki nie sa za bardzo rzadkie,z krwia lub sluzem to nie ma co sie martwic iloscia,moj potrafi czasem i 4 walnac:)a tak to 2,3 to norma. co do jedzenia to dawalam mu wszystko co wolno mu bylo dawac,poklei z jakimis odstepami zeby zobaczyc jaka reakcja bedzie.ja jestem zwolenniczka sloiczkow bo jest naprawde bardzo zroznicowanie i urozmaicone jedzonko-codziennie co innego.:)

sluchajcie laseczki-mam do was pytanie:) czy macie otworzone konto CHILD TRUST FUND ??myslalam ze to nie obowiazkowe a przyslali mi ze jak do konca ktoregos tak miesiaca nie wybiore konta to oni zrobia to za mnie...hmmmm macie to,czy to trzeba regularnie wplacac??

Kasia z tego co mi wiadomo to nie trzeba regularnie wplacac. Panstwo wplaca na poczatku 250 £ i pozniej jak dziecko ma 7 lat kolejne 250£. Mowa byla o karach w banku i mi wlasnie miesiac temu dowalili dwie przez to,ze pobrali pieniazki na child trust (mam ustalony direct debit 40£ miesiecznie ktore wplywaja na konto malego). Glupota niesamowita! Pieniadze przelane z jednego konta na drugie w tym samym banku i kara laczna 60 £. Myslalam ze ich pozabijam ;). Ja dodatkowo place 6,50£ miesiecznie za prowadzenie konta! Chyba zrezygnuje z ich uslug, nie polecam Barclay\'s Banku. Pada, pada i pada jak juz ktos napisal. Bleeeee.... Poza tym synek zlapal jakiegos wirusa (znowu!!!) i przez trzy dni wymiotowal. O dziwo tylko w nocy. Nieprzespane nocki to moja specjalnosc ;). Dieta o suchym chlebie, wodzie i chrupkach kukurydzianych zalatwila sprawe :D (tfu,tfu zeby nie chwalic dnia przed zachodem slonca).

moim zdaniem----moj synus ma 5 tygodni :D wiecie ze podobno przy kazdym karmieniu piersia spala sie 500 kalorii? ale to chyba bollocks bo jakby tak bylo to bylabym chuda jak wieszak !

czesc dziewczyny u mnie rowniez pada od rana i to bardzo mocno. Mialam isc na zakupy ale jednak ten deszcz mnie powstrzymal bo tak leje ze zanim bym doszla do centrum to bym zmokla strasznie. ja tez nie otworzylam tego konta jeszcze pewnie wkrotce jakis list dostane .

normalnie szok.....przestalo padac:):):):)slonce swieci....swiecilo bo juz chmury sie zbieraja ale to nie wazne,wazne ze ubrania mi na dworze wyschly:):):):):):)...taka mala rzecz a cieszy:) a u was jak??

HEJ U MNIE NADAL LEJE CHOCIAZ SA MALE PRZERWY NP TERAZ NIE PADA JUZ JAKAS GODZINKE ALE NIE MA MOWY O ROZIWESZENIU PRANIA NA PODWORKU POZA TYM OK MUSZE ZALOZYC KONTO DZIECKU CHILD TRUST FUND BO CZEK WAZNY JESZCZE 2 TYGODNIE TYLKO NIE WIEM DO JAKIEGO BANKU SIE WYBRAC MOZE WY COS PORADZICIE???

Witam mamusie, Co do child trust fund to nie jestem pewna, ale chyba ma to sens w momencie jezeli planujecie tutaj pozostac dobre kilkanascie lat, poniewaz dzieciatko bedzie moglo skorzystac z tych pieniedzy dopiero po ukonczeniu 18 lat. Cos takiego obilo mi sie o uszy. Nie zamierzacie wracac????? Taka mala rada dla chcacych poprawic swoje cialo po ciazy. 1-2 razy w tygodniu chodze do czerwonej sauny. Wiecie, ze to na prawde dziala. Skora staje sie fantastyczna,bardziej gladka i jedrna no i po 30-40min sesji 900kcal mniej :D:D:D, bez zadnego wysilku. Naprawde polecam, oczywiscie nic nie zastapi ruchu ale... Buziaki dla wszystkich.

Czesc wszystkim , Kasiu ostatnio w Polsce upaly byly straszne a od wczoraj ten caly niz ktory jest teraz u nas przesuwa sie w strone Polski tak mowili w tv , ale moze nie bedzie padac bo wtedy to juz wkurzona bylabys no nie ?

Gość mixed berry
Hej dziewczyny :) Ja w prawdzie nie z Anglii tylko ze Stanow...ale moje mysli kraza wlasnie wokol wyjazdu do Anglii...blizej Polski...ale jak poczytalam Wasz topic to juz sama nie wiem kurcze :(( Tutaj tez nie za rozowo

moim zdaniem , ja mam 11 miesieczna coreczke i jak miala 4 miesiace to zaczelam wprowadzac jej stale jedzonko , zupki , deserki , kaszki , kupowalam hippa w sloiczkach bo balam sie ze nie dobiore odpowiednich proporcji i nie bedzie to mialo odpowiedniej konsystencji . Teraz je juz prawie wszystko , gotuje jej normalne obiadki tylko jeszcze widelcem rozgniatam warzywa bo ma tylko dolne jedynki , zobaczymy kiedy wyjda gorne no i pozostale zebiska bo stanie sie to chyba juz niedlugo dziasla ma takie opuchniete ze szok i gorne i dolne . A poza tym nie mam czasu na nic bo zaczyna mi mloda stawac doslownie przy wszystkim lacznie z tym ze jak stoje to chwyta moja noge i tez wstaje i od wczoraj ma problem z wieczornym zasypianiem no nie przyzwyczajona jestem ze jest godz 22 a dziecko nie spi normalnie przed 20 juz spi i do rana do 7

Gość mixed berry
pod takim wzgledem jest nierozowo ze wszystko strasznie drozeje, druga najwazniejsza sprawa to to ze ciezko wlasciwie jest to teraz po 11. 09 nieosiagalne to miec staly pobyt. Bez tego ciezko o normalna w miare prace, nie masz ubezpieczenia, przepracowane lata nie wliczaja sie do emerytury...dolar tez slaby, do szkoly tez bez papierow za bardzo nie pojdziesz, poza tym strasznie drogie ( za rok ok 10 tys dolarow w malo renomowanej uczelni), wyjechac tez poza granice nie mozna..jednym slowem po 3, 5 roku pobytu tutaj odechcialo mi sie ameryki, poniewaz nielegalni nie maja tu w zasadzie zadnych szans rozwoju nawet z jezykiem, ktory umiem dosc dobrze nie mam szans na znalezienie pracy, na rozwijanie sie

czesc. boze a ja mam znowu nie przespana noc:(moj maly przyzwyczail mnie do przesypiania nocy a teraz przez te zeby ktore ida 4 na raz jest koszmar...:(budzi sie co chwila z placzem:(kiedy mu te zebiska wyjada:(????????????????? wiem o tych deszczach wpolsce:(jestem zalamana ale moze cos sie zmieni.moze przynajmnie j nie bedzie padac codziennie jak tu:( mixed...to sie pakuj i przyjezdzaj do anglii,te problemy co ty opislaas nieiistnieja tu w anglii-przynajmniej tak mi sie wydaje...o prace nie ma jakis wiekszych problemow,jak sie zarejestrujesz w home-office to przysluguje ci wszystko pod warunkiem ze masz numer ubezpieczeniowy,ktory tez daja bez problemow,szkola za darmo(przynajmniej podstawowka-bo na takim etapie jestem z corka:)) itp. fakt-----zycie w anglii stalo sie drozsze niz te 4 lata temu ale wydaje mi sie ze to nie jest jeszcze jakas krytyczna sytuacja,natomiast urzedowo jest latwiej niz w usa z tego co piszesz. to jest oczywiscie moje zdanie ale mysle ze dziewczyny sie ze mna zgodza.

mampytanie: troche o saunie, w necie jest tez sporo na ten temat Zalety Kabin Infrared: ZWALCZANIE CELULITISU - Poprzez ogrzanie, z ciała uwalniają się niepożądane nadwyżki tłuszczu, związków toksycznych, będących przyczyną tworzenia się cellulitisu. UZYSKANIE PIĘKNEJ I ZDROWEJ CERY - działanie promieni podczerwonych przyczynia się do oczyszczania skóry, a także do jej lepszego ukrwienia. TRENING BEZ WYSIŁKU - system umożliwia utrzymanie dobrej kondycji ciała i muskulatury. MASAŻ - wpływ promieni podczerwonych na mięśnie powoduje zmniejszenie napięcia i ich regenerację PODNIESIENIE WYDAJNOŚCI UKŁADU SERCOWO-NACZYNIOWEGO - ciepło promieniowania ogrzewa głęboko tkanki mięśni i organy wewnętrzne, przez co zwiększa się częstotliwość akcji serca ŁGODZI BÓŁ - w chorobach układu mięśniowo-szkieletowego WSPOMAGA LECZENIE WIELU CHORÓB - skóry, mięśni, rwy kulszowej,reumatyzmu i artretyzmu ROZGRZEWKA DLA SPORTOWCÓW - skorzystanie z systemu pozwala na rozgrzanie mięśni i przygotowanie organizmu do wysiłku USUWA STRES - dzięki komfortowym warunkom panującym wewnątrz kabiny szybciej pozbywamy się napięcia i stresu. Działa antydepresyjnie. KABINA DLA KAZDEGO - z kabiny może korzystać każdy bez względu na wiek i kondycję fizyczną.

mixed berry: Pezyjezdzaj do nas :) Stad przynajmniej blisko do Polski, zeby rodzine odwiedzic. Z praca nie ma problemu jezeli znasz jezyk. Studia tez nic trudnego, jezeli chcesz sie uczyc. Kredyty studenckie na dogodnych warunkach. Zapraszam do Birmingham !!!!