Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce to komuś powiedzieć

Mam 17 lat chce mieć dziecko...

Polecane posty

puknij sie w glowe tyle ci powiem ,dla mnie to prowokacja,bo nie wierze ze mozna byc az tak glupim

Gość wszystko na nie
tym bardziej w taki sposób

i w iweku 17 lat mozesz miec rozregulowane miesiaczki... mialas wogole robione jakies badania?

rodzice by pomagali do pewnego czasu chce sama być odpowiedzialna za dziecko... mogłabym dać do złobka skońćzyć szkolę isć gdzieś do pracy. I to nie jest prowokacja na prawde! badania na bezpłodność ? nie miałam

Gość bywa
to zrób bo na pewno warto, i poszukaj naprawdę specjalisty, który miał nie raz styczność z takimi przypadkami i potrafił pomóc.

Gość samotny adam
moge ci zrobić to dziecko jak chcesz

nowa ale dlaczego? jeśli potem nie będę mogła mieć dziecka?Może tobie 17 latka kojarzy się z imprezami itp ale ja nawet nigdy nie byłam na imprezie

Gość ka31
jesli masz bogatych rodzicow to mozesz nie polegac na opini tylko jednego lekarza i wybrac sie do kliniki np leczenia bezplodnosci.Tam zrobia Ci szereg badan i bedzie wiadomo o co chodzi.Planowanie dziecka jest absurdem ale jesli istnieja u Ciebie jakies problemy np.hormonalne to rzeczywiscie dobrze zaczac to leczyc wczesniej i tylko to .Wez sie za siebie a nie rob takich planow-posiadanie dziecka ponad wszystko przeciez nie jestes podstarzala pania z tykajacym zegarem biologicznym!Pozdrawiam

samotny adam nie rób sobie jaj bo ja pisze poważnie

eeee halooo , tu ziemia dziwczyno ... ty masz 17 lat jestes pewna ;| bo ja sadze, ze po tym co pizesz to juz nie ejstes odpowiedzialna i nie wiesz co ejst dobre dla Ciebie, a co tu mowiec o wychowaniu dziecka... , ze niby jakis sie chlopaka znajdzie tak kurde przypadkowy lamus z dyskoteki ... rety dziewczyno , moze spytaj rodzicow czy by nie chcieli dziecka i bedziesz sie ich bobasem opiekowac :P bratem czy siostra :P ku se psa :P albo kota

Gość samotny adam
czemu myslisz że sobie jaja robię ?

przecież brat i siostra to nie to samo nie chodzi mi że brakuje mi psa kota brata czy siostry

nie kojarzy mi sie 17 latka z imprezami ,ale tez nie z wozkiem ;) Tak jak ci tu pisza ,ze dziecko nie jest ostatnim wyjsciem z tej sytulacji,sa lekarze ,badania -nie wiesz ..moze nie jestes bezplodna,ale po co sie zbadac-lprzyjemniej sie poruchac prawda;). Rozumiem ,ze twoi rodzice sa tak wyrozumiali ,ze zaakceptowali twoj plan zajscia w ciaze z "jakims" pierwszym lepszym kolegą -gratuluje rodzicow ,widze tolerancja wtym kraju wzrasta. Ja zaszlam w ciaze majac lat 19 wiec mam juz niejako tako pojecie o dziecku i opiece nad nim .Nie to zebym zalowala ,bo to calkiem inna kwestia ,ale bylabys chyba nienormalna w wieku 17 lat zajsc w ciaze .Moje dziecko ma juz roczek ...moje kolezanki studiuja ,bawia sie w najlepsze powyjezdzaly za granice a ja dzien w dzien siedze w domu od rana do wieczora z dzieciakiem -chcialabys miec takie zycie??

samotny adam domyślam się

zrob sobie na spokojnie badania najpierw, znajdz chlopaka, ciesz sie zyciem a pozniej dopiero planuj bobasa Moja ciotka tez niby bezplodna jest nie wierzyla w to, wprawdzie dlugo starala sie ze swoim mezem o dziecko ale im sie udalo, mysle ze to kwestia nastawienia psychicznego

nowa byłaś tylko 2 lata starsza ode mnie...moi rodzice nie wiedzieli by o moim planie a jakbym już zaszła to na pewno nie było by żebym usunęła czy coś:o Lady Love zrobie ,ale szczerze to się boje że wynik będzie że jestem bezpłodna :(

nie mysl tak o tym bo to Ci tylko szkodzi. Wiem ze sie boisz, sama mam badania przed soba ( ale nie na bezplodnosc ) uwiez mi ze lepiej dowiedziec sie wczesniej niz pozniej :) masz 17 lat jezeli nawet okazalo by sie ze jestes bezplodna to w Twoim przypadku szanse na leczenie w skuteczny dla Ciebie sposob bylyby bardzo duze

cche tylko komus powiedziec ..kochana nie tylko a az 2 lata ..to raz mialam faceta z korym bylam juz ponad 2 lata :) przedewszystkim mamy fundusze na zycie ,mamy SWOJE mieszkanie ,SWOJ samochod , ZARABIAMY jakies 25 tysiecy na miesiac.... . sory ale lepije zeby okazalo sie ze jetstes bezplodna.Tak bedzie lepiej dla dziecka

Gość samotny adam
podupczyłbym autorko, nie moge się doczekać aż cie zerżne

Lady Love dziękuje :) z tobą da sie pogadać ...

nie ma za co :) a tak pozatym to radzialbym Ci teraz wyjsc gdzies ze znajomymi i nie siedziec w domu :) Takie dreczenie sie i myslenie o jednym w niczym Ci nie pomoze :) a jutro szoruj do lekarza i dokladnie przedstaw mu sytuacje :) bedzie dobrze zobaczysz :*

znalazłam klinike u siebie w mieście postaram się jak najszybciej zapisac i zrobić badania:) może faktycznie jestem jakaś przewrażliwiona

no moze troszeczke jestes :) ale nie dziwie Ci sie bo gdybym ja miala takie problemy jak Ty to tez bym sie zastanawiala nad swoja plodnoscia, zreszta badania i tak sobie zrobie tak zeby byc pewnym wszystkiego:)

Gość samotny adam
wiec nie bedzie ruchanka ? :(

Gość samotny adam
wiec nie bedzie ruchanka ? :(