Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wybralam drogę życiową

mam 21 lat i postanowilam pozostac sama, do konca

Polecane posty

Gość wie ktos moze....
hej ja mma 24 latka i niedawno zdecydowalam sie na to samo. szkoda czasu na użeraniu sie z facetami, ktorzy i tak są nudni. pozdrawiam

Gość wie ktos moze....
i masz racje z tym, ze faceci w wiekszosci sa plytcy. dlatego tym bardziej... szkoda na nich czasu.

Gość Twoja Podświadomość
glupie obiecanki! nigdy nie mow nigdy, moze obiecac ze sie postara co najwyżej :), bawia mnie takie stwierdzenia podobnie jak- zawsze bede cie kochal. nikt nie wie co przyniesie przyszlosc!

Gość i ja sie dołaczam
lat 23. nie chce miec, faceta, nie chce miec dzieci. mam gdzies pobłazliwe usmieszki ze moze zwariowała, ze na pewno jej sie odmieni- nie odmieni i nie zwariowałam. po co mam sie meczyc uzerac itd itp... byc moze to dlatego ze w sumie jestem wygodnicka i troche egoistyczna ( choc nie jestem jedynaczką). ale na ten moment zycia takie mam zdanie i nie widze zeby mi sie miało zmienic. pozdrawiam samotne z wyboru 🌻

Gość Twoja Podświadomość
a co do postanowienia, ja mam 22 i tez dlugo tak uwazalam, ze zostane sama, tak jest prosciej! robie co chce kiedy chce, z nikim nie musze sie liczyc i dostosowywac, zero ograniczen.teraz juz zmienilam zdanie, jednak na dluzsza mete to nie jest fajne. znudzila mi sie juz ta "wolnosc". Tylko teraz mam problem przestawic sie z powrotem na zwiazek, juz za dlugo bylam wolna...

Gość ipocomito
ehhh dziewczyny, nie chcę sie podpisywac pod tym ale widocznie muszę. Tez jestem sama z wyboru, może nie dokońca jest tak że odrzucam kazdego adoratora ale po prostu ich do siebie zniechęcam. Niby chcę z kimś być, ale jak przychodzi co do czego, to się wycofuję.... Lubię być sama, lubie o sobie decydowac i wiedzieć że tylko ode mnie zależy mój własny sukces, nienawidze jak mnie ktoś ogranicza albo szkoli. A faceci jak nie krytykują, to wiecznie trzeba im pomagać i prowadzic za rękę. Po co mi to?! Także, jestem sama, tak mi wygodniej..... czasami tylko chciałabym sie do kogoś przytulić...

Gość Dziwadełko...
A ja mysle podobnie...ale w sensie ze nie chce mieć męża czy wogóle wiązać sie z kimś tak na poważnie. Nie wiem moze to nienormalne ale wole coś takiego mniej trwałego , wole coś bez wielkiego przywiązania... A wogóle to nigdy nawet nie całowałam sie z facetem jak byłam zupełnie trzeźwa:( Musze wypić przynajmniej piwo:P A wogóle wszysktie moje związki któe facet traktował poważnie ( i ja w sumie też, bo mi na nim zależało) a ja to zobaczyłam od razu sie rozpadały bo ja poprstu wtedy nie mogłąm sie wyluzować a pozatym mnie to męczyło więc nawet nie dochodziło między nami do pocałunku aż wkońcu odpuszczał. :( Ale no poprstu nie mogłam...

Gość Dziwadełko...
Ja jestem jakaś dziwna...i to że tak sie dzieje to nie mój wybór(więc moze zły topik dla mnie ten jest) no ale tak jest...:(

i ja sie dołaczam -> masz racje faceci sa plytcy wlasnie, nie mam zamiaru dawac im dupy dla ich przyjemnosci, wladcy swiata phi, nie jest to chwilowe, nie denewuje mnie nawet jak ktos mowi ze sie odmieni bo znam siebie, i jestem swiadoma tego co mowie, nie jest to takie gadanie a w podswiadomosci myslenie a moze jednak..ten ksiaze gdzies na bailym koniu..brednie, nie te czasy nie te konie nie te ksiazeta haha:D

no i ok, jak masz zryty charakter to sam sobie zrob dobrze i nie zawracaj glowy takiej kobiecie ktora jeszcze nie odkryla jak plytki jestes

Gość Twoja Podświadomość
a moze dziwadełko boisz sie PODSWIADOMIE :) wiazac, np zranienia. ja tez tak mam ze nie umiem byc z kims na dluzej.Albo uciekam jak tylko mi sie zaczyna podobac, wole udawac "twarda sztuke", niz zostac zraniona...

Gość westfalia gromowładna
ja rozumiem, zawiodłaś się pewnie wiele razy na facetach, dlatego tak mówisz. Ale to Ci przejdzie...;) musisz trafić na porządnego faceta, wbrew pozorom jest ich wielu. Jak poznasz co to znaczy być kochaną i dobrze traktowaną to Ci szybko przejdą te głupoty. Ty jesteś panią swojego życia. Jak układasz czarne scenariusze o wygasającej miłosci i tego typu , to bedziesz to miała na bank 🖐️

hm kiedys szukalam ja, na sile wrecz, mialam mala obsesje po tym jak dlugo nikogo nie bylo po bylym, w zasadzie byl on jeden i to 4 miesieca, ale ciezko bylo mi sie pogodzic ze to on mnie zostawil a nie ja, dlugo trwalo zanim zrozumialam ze zajmuje sie czyms co nie jest absolutnie warte najmniejszej uwagi..przyszedl czas ze zmadrzalam :)

Gość Truskawka.
Moim skromnym zdaniem to głupota. Być może kieruje Wami strach przed zranieniem i odrzuceniem. Ale każde wydarzenie, zarówno przykre, jak i radosne jest ważne- to żródło mądrości, jaką mamy możliwość zdobyć wraz z upływem czasu. Uciekając, odbieracie sobie możliwość przeżycia pięknych chwil. Zresztą wszystkie są bardzo cenne. Dobrze, że poświęcacie się innym sprawom, takim jak nauka czy praca, po paru latach stwierdzicie, że dużo osiągnęłyście, jesteście z siebie dumne. Ale pozostanie taka jedna luka... Pustka i samotność. Nie będzie nikogo z kim będziecie się mogły tym sukcesem cieszyć.

bede miala na bank, z pewnoscia bo tego chce, a facet to tylko facet mysla albo glowa albo tym na dole, moze czesciej nawet. nie warto meczyc sie, noo chyba ze ktos lubi te schematy prawda, milosc szalenstwo kolacje spacery, potem nuda, zobojetnienie jednego z was, moze zdrada rozsatnie, lub wybaczenie, i tak w kolko macieja:)

Gość Twoja Podświadomość
podobno nie ma sensu szukac... tak mowia :) W sumie dobre podejscie ze jestes szczesliwa bedac sama , bo zycie to cos wiecej niz tylko miłosc, ale jak juz ktos sie zjawi to po co zaraz uciekac i sie wzbraniac

hehe nikt nie rozumie ze przeciwienstwa tamtego tez nie chce, nie chce nikogo, tk moze kiedys przyjdzie cos takiego, jakas luka, ale trzeba sobie tlumaczyc ze bedac zona wcale szczesliwsza byc nie musze, bo w malzenstwie sa zato problemy ktore zabieraja czas na myslenie o tym o czym mam czas myslac beda sama

lubie wiedziec na czym stoje, taka mam nature, nie rajcuja mnie niespodzianki w tym przypadku, jestem i bede sama i z taka swiadomoscia zyc mi lepiej..amen:D

Gość tak wlasnie jest i juz
a najlepsze sa spotkania rodzinne... pytaja ciotki babcie itp noo czy juz na slub odkladac...a tu zonk! ona nie rozumieja ze nie kazdego celem zycia jest zalozenie rodziny :)

Gość coooooo
bo kazdy chlop to kawal chooja :(

ło matko :D zaskocze Cie moze..ale przypuszczam ze sa pewnie jacys wartosciowi faceci moze nieliczni ale pewnie sa, no kobiety tez swiete nie sa. Ale ja nie chce zadnego, tak ciezko zrozumiec. nie chce mi sie docierac z kims, isc razem przez zycie itd. Nie chce tego, aseksualnego tez nie potrzebuje

cooooo w sumie ma racje:D przynajmniej wiekszosc ;)

Gość autorko jestes bardzo mloda
wic i zbyt wielu facetow nie zdązylas poznac. Zaręczam, ze bywaja swietni, odpoiwiedzialni,uczciwi, madrzy - moze w mniejszosci , ale i fajnych kobiet nie ma tak wiele.Sama znam sporo super facetów - ojciec, mąz, szwagier, paru przyjaciól

-->Truskawka. { Moim skromnym zdaniem to głupota. } Dzięki ci. Teraz wiem że jestem głupi dotąd myślałem że jestem mądry. :D

nigdy nie wiesz na kogo trafilas:P ja nie mam zamiaru sie uzerac, tym bardziej ze ma sie tendencje do poznawania debili, :) ale porzadnego tez nie i tyle, nigdy nie wiadomo z kim ma sie doczynienia co moze wyjsc nawet po dlugim czasie

Witam mam 26, 2 dzieci, rozwód w toku, poharatane serce i osobowość - dziękuję, teraz będę ja i dzieci

Gość szczerzuja
kurcze, tyle nas jest????? ja też mam gdzies wszystkich facetów... Co z tego, ze staram sie być dla nich piekna, co z tego że im gotuję, opiekuje się, jestem ich podporą skoro zostawiaja mnie dla brzydszych, głupszych i nieumiejących ani gotowac ani sprzątac. Nie , nie chodzi o to że jestem za dobra, ale cos jest na rzeczy.... dlatego - wszyscy won!!! będę sama.... sobie czekac na ksiecia z bajki, nawet jesli wcale sie nie pojawi...

Gość wie ktos moze....
wiecie ja zawsze bylam troszke inna, bo nigdy nie marzylam ani o rodzinie ani o dzieciach. potem z wiekiem mi to troche przeszlo. poznalam chlopaka w ktorym sie bardzo zakochalam i z ktorym bym mogla nawet od biedy zalozyc ta rodzine, bo bardzo go kochalam i wszystko bym dla niego zrobila, nawet wyszla za mąż i urodzila dziecko (choc nigdy tego nie chcialam). ale facet okazal sie draniem i odszedl. ponad rok temu. od tamtej pory nie moge sie w innym zakochac, kazdego porownuje do tamtego i mysle, ze tak juz zawsze bedzie. tak naprawde to ja nie chce juz miec innego faceta i dlatego postanowilam, ze najlepiej bedzie jak juz zsotane sama, bo i tak w sumie nigdy nie chcialam rodziny wiec po co mi szukanie na silę. a rodzina sie nie czepia, oni wiedzą, ze ja jestem taka troche nie z tego swiata i dzieci ani milostki mnie nie krecą. raz tylko wlasnie tak bardzo sie zakochalam, ze moglam zalozyc tą rodzinę, ale nie wyszlo niestety. drugi raz juz nie chce sie w to bawic. a samej mi dobrze, o nic nie musze sie marwtic, jestem wolna, robie co chce. jestem szczesliwa. mozna byc szczesliwą bedac samej. szkoda tylko, ze z tamtym nie wyszlo no ale widocznie tak musialo byc :)

Gość Truskawka.
Myrevin- ale to nie tak :D Jeden drobny pogląd nie świadczy od razu o pozostałych, czyli całości ;) Ale masło maślane :P :) A uogólnianie w kwestii mężczyzn- to dopiero głupota. To takie trochę ograniczenie, moim zdaniem :/ Oczywiście nie chcę nikogo urazić. Ale to przykre, jak oceniacie, np. mężczyznę w zły sposób, dlatego, że parę innych osób było takich, a takich. Co człowiek to charakter przecież.

Gość wie ktos moze....
"Znajdz sobie takiego aseksualnego i na pewno bedziecie zgrana para " ojj nie radze. tacy goscie mają niezle zrypaną psychikę. ja bym raczej uciekala od takich. wiem co pisze, wierzcie mi ;) a poza tym nie oszukujmy sie: nie ma aseksualnych ludzi. jesli nawet facet nie lubi seksu to lubi cos innego, czesto sa to roznego rodzaju dewiacje seksualne, wiec naprawde dziewczyny, strzezcie sie takich gosci co podają sie za 'asow'.