Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ula matula

co zamiast mleka?

Polecane posty

Gość ula matula

Poradźcie proszę, czym można zastąpić mleko w diecie rocznego dziecka? Troszkę nie mam pomysłów, a córka nie chce pić ani krowiego ani modyfikowanego

Gość dlkdkfkgjjtgjgg
jabolem

Gość alicja i jej oddział
Mój syn jechał na serkach Danio,lekarz uważał,że tyle mu wystarczy.

Gość ezra pound
danio chyba są raczej dla starszych dzieci. U mnie bardzo dobrze szły koktajle jogurtowo-owocowe gerbera. Spróbuj, może twojemu dziecku posmakują też.

Wiesz co a może rób mu kakao, albo do mleka są takie specjalne słomki smakowe.Albo mleko smakowe kupuj

Dokładnie może spróbuj podawać córeczce jogurty, serki homogenizowane, mleka smakowe i jeszcze kaszki na mleku :) Pozdrawiam

Gość matka tez
serki bakusie,jogurty,inne biale.Danonki nie nadają sie dla małych dzieci,u nas pediatrzy nie polecają

ja daje bakusie , twaróg , jogurty do picia i pije do tego 2 razy dziennie mleko z kaszką

Mój synek też zrezygnował z mleka oraz kaszki jak miał ok. roczku i dawałam mu danio,deserki Gerbera, danonki, bakusie, różne jogurty, czasami wypił mleko smakowe z kartonika (takie z rurką), czasami zjadł kaszkę Smakija.

Gość alicja i jej oddział
A dlaczego Danio dla starszych dzieci skoro proponujecie bakusie?

Gość aga-tka
Zarówno Danonki jak i Bakusie są dla starszych dzieci. Takim maluchom lepiej podawać produkty specjalnie dla nich przeznaczone, np. deserki z jogurtem i twarożkiem Gerbera, albo jogurt naturalny

Gość ambrozjadka
Ja parę razy też dałam bakusie, ale potem się dowiedziałam, że to też nie są dla takich malusiów jak mój syncio i zaczęłam kupować koktajl gerbera. I małemu też chyba bardziej konsystencja odpowiada, bo bakuś to taki gęsty strasznie jest.

Gość owa-szefowa
a od którego miesiąca są te deserki gerbera z jogurtem?

mój brzdąc jak skończył rok to też nie chciał pić mleka już. Jedyne co zjadał to kaszkę ryżową z Bobo Vita na zwykłym mleku z kartonu i czasem jogurt naturalny z dodatkiem musu owocowego, a potem już jadł inne serki, jogurty, bakusie, danio. Teraz ma skończone 3 lata ale o białym mleku w szklance nie ma mowy. Czasem jak ma nutę to zechce mleko smakowe albo kakao na zimne mleko czy jogurt do picia.

Gość mama_napoleonki
Moje dziecko przepada za wszystkim co mleczne od jogurtow po kaszki na mleko.Ostatnio kupiłma deserek misiowy jogurcik nestle.Bardzo smakuje mojej córeczce a dla mnie jest bardzo wygodny ponieważ nie wymaga przechowywania w lodówce.