Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ekaterinkaaa

Dlaczego on nie chce ślubu?

Polecane posty

ni jestem wyrocznią :) sama musisz zdecydować :) ale wiem, ze wybierzesz dobrze

Czy trzeba ze sobą długo być, aby się hajtnąć? Jest na to jakiś określony wiek? Według mnie-kochacie się, jesteście pewni swojej miłości i wierności-bierzcie ślub od razu. Ale musicie oboje być pewni tego, że jesteście gotowi na tak poważne przedsięwzięcie w swoim życiu. Małżeństwo to poważna sprawa-każdy odpowiednio w swoim czasie do tego dojrzewa. Jedni są gotowi w wieku 16lat, inni czekają do 40-stki. Mam znajomego, który przez całe życie chodził sfazowany. Pojechał za granicę do pracy. Poznał tam Polkę, która mieszka w naszym mieście. Wrócili zakochani, on przestał brać jakiekolwiek używki, i wzięli ślub po 3miesiącach znajomości. I są już ze sobą kilka lat. Miłość to piękne uczucie-odmienia ludzi, ale do małżeństwa, jak i również do samej miłości-trzeba dojrzeć. Może twój chłopak nie wszedł jeszcze w taki okres, w którym chciałby zyskać rolę męża. Ja również mam chłopaka w wieku 23lat. I co tu dużo mówić-zachowuje się jak głupi gówniarz wypuszczony z podstawówki. Ale za to go kocham, bo jest wyluzowany. Nie pragnę aby stał się poważny, bo zawsze mnie rozśmiesza-dzięki niemu moje życie stało się bardziej kolorowe. Kiedyś mi się oświadczył-niestety wtedy znałam go zbyt krótko, on był pijany po imprezie, a cała akcja rozgrywała się w barze-więc odmówiłam, co go załamało ;] wybaczyłam mu ten incydent bo ja też popełniam różne gafy po pijaku. Minęło już 1,5roku od tej historii. Nie wspominamy o ślubie. Ja tego bym chciała, bo czuję że jestem na to gotowa. On najwyraźniej jeszcze nie jest-więc go nie zmuszam. Czasami nazywa mnie swoją \"Żoneczką\", ale nie traktuje tego poważnie. Wspomina także od czasu do czasu o tym, że KIEDYŚ będę jego żonką...ale to czas przyszły, więc zrozumiałam, że nie mogę go naciskać. Ja już dojrzałam...a on z racji tego że faceci dojrzewają wolniej-jeszcze to poczuje. Jest nam dobrze razem, a ślub-to przecież tylko formalność. pozdrawiam