Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolinuśka

Co jest skuteczne na trądzik

Polecane posty

Gość Karolinuśka

Błagam pomóżcie mi.Zmagam się z trądzikiem od pięciu lat.U dermatologa byłam wiele razy,ale pomagał dopoki stosowałam jakiś antybiotyk poźniej było jeszcze gorzej!!!

Gość per aspera ad astra
Skoro wizyta u dermatologa nie pomogła, to nie wiem czy takie domowe sposoby cos poskutkuja. Ale zawsze mozna sprobowac:D PO pierwsze oczyszczanie twarzy, wiadomo takie zwykle zele i pianki nie usuna zapewne tradziku ale przynajmniej zachamuja powstawanie bakterii. [ja uzywam ziaja nuno - polecam, jesli mozesz sobie pozwolic na cos drozszego to frima avene- cleanance, dostepny a aptece za ok 50 zl] Jesli masz tłusta cere, niezbyt sklonna do podraznien mozesz sprobowac mydła siarkowego [ dosc mocno wysusza], po umyciu twarzy mozna zastosowac jakis tonik [ ja mam teraz ten nowy z serii eveline pure control, niebieski w postaci zelu, musze przyznac ze nawet fajny], lub poprostu przemyc twarz zimna woda zamknie ona pory skory. Nie zapominaj o kremie nawilzajacym. Dosc czestym bledem jest nadmierne wysuszenie skora wtedy jest pobudzona, zaczyna produkowac wiecej sebum skutek jest znany wiecej bakterii, wiecej pryszczy. Na noc mozesz zastosowac jakas masc. POlecam Brevoxyl [ok. 20zl] . Raz lub Dwa razy w tyg zastosuj peeling[ enzymatyczny, jesli masz ropne wypryski] POzniej maseczke, po peelingu skora jest bardziej chlonna. A pozniej jakies kremik nawilzajacy zeby "uspokoic" skore. Dobra jest domowa maseczka z drozdzy[ drozdze mieszasz z cieplym mlekiem, nakladasz na twarz, po ok 15 min spolukujesz] . Pamietaj o tym zeby nie wyciskac pryszczy, najlepiej w ogole ich nie dotykac. bo to tylko moge pogorszyc sytuacje . Nigdy nie idz spac z makijazem, najelpiej w ogole nie uzywac ciezkich podkladow i pudrow. Skora musi oddychac. Uwazaj na nadmierne dzialanie promieni UV. Skore twarzy najlepiej wycierac jednorazowymi piepierowymi recznikami, na ktorych nie znajduja sie bakterie. Pamieteaj takze o zdrowym odzywianiu. Duzo warzyw i owocow, wody mineralnej, zielonej herbaty, duzo produktow zawieracych blonni, unikaj produktow wysoko przetworzonych, z duza iloscia konserwantow. Niwe spozywaj nadmiernej ilosci slodyczy, tlustych potraw. Duzo ruszaj sie na swiezym powietrzu. Mozesz lykac tabletki z bratka mi troche pomogly, oraz jakies preparaty na bazie skrzypu polnego, pomaga nie tylko na cere a takze na wlosy, paznokcie itp. :D No i troche cierpliwoscie tez bedzie potrzebne:D Wiem ze te wszystkie rady to juz troche oklepane ale mam nadzieje ze troche pomoglam :P POzdrawiam.

Gość sibi
jak nie dermatolog to jeszcze ginekolog,jak to zmiany hormonalne,nie zapychaj skóry -kłanają się naturalne kosmetyki które mi pomogły,nie maluj się ,jedz zdrowo,przebywaj na świerzym powietrzu,dużo pij wody i herbaty zielonej,pij herbatki ziołowe oczyszczające,nie stresuj się,ogranicz słodycze.i bedzie ok

Gość sibi
i ważne to dobre oczyszczenie twarzy,pilingi i maseczki odżywcze,nie dopuszczaj do przesuszenia skóry.i mało słonka

Gość Karolinuśka
Właśnie ostatnio mnie po zielonej herbacie wysypało:(:(:(

Gość 123425
Właśnie. Idź do ginekologa. Moja znajoma, która zmagała się z trądzikiem kilka lat poszła, dostała tabletki i skóra znacznie jej się polepszyła. Może to przez hormony.

Gość to znaczy diabelek
DAVERCIN!!na recepte,koszt ok 18zl .dziala cuda!!jest to lek na antybiotyku,w ciemnej buteleczce,smarowac nalezy punktowo.

Gość elo elo
polecam kuracje IZOTEKIEM :)oraz masci typu skinoren ,rozex:)ja wsyzlam z tgeo:):*

Gość Karolinuśka
Słyszeliście o kropelkach psorinoheel na trądzik,bo ja czytał na kafeterii,ale sama nie wiem..czy komuś pomogły????

Gość Ja używam
Afronis i bardzo mi pomógł :)

Gość Karolinuśka
Stosowałaś punktowo?

Gość zalamana totalnie samotna
>>>>>per aspera ad astra właśnie brewoxyl strasznie mi wysusza cere... skuteczny jest nawet nie powiem, ale moge go stosować od czasu do czasu...:( a co do nawilżania to co polecasz??? bo właśnie poszukuje czegoś skutecznego do cery z pryszczolami:-o

Gość Karolinuśka
do załamanej totalnie samotnej..brevoxyl stosój punktowo,a co do nawilżania to takowego produktu nie stosuje,bo ostatnio używałam kremiku nawilżającego i mnie wysypało:(:(:(Polecam sebium acn -biodermy

Gość zalamana totalnie samotna
no właś ostatnio zaczełam go stosować miejscowo ale tez od czau do czasu jak mnie wysypie.. tak to stosuje noscar - bo walcze jeszcze z bliznami tez niestety:-o

Gość Karolinuśka
ja właśnie szukam jakiś preparatów dobrych na trądzik..

Gość olasasa
duac numerem 1 co do tradzika:D:D

Gość Karolinuśka
hmm stosowałam i strasznie podrażniał:(:(

Gość per aspera ad astra
Z nawilzaniem zawsze jest problem. Na rynku pelno jest kremow do skory tradzikowej, ale niestety wiekszosc z nich niezbyt dobrze wywiazuje sie ze swoich zadan. Sama nadal poszukuje zegos w miare skutecznego i niezbyt drogiego. Na blizny stosowalam perfecta no problem [ten gruszkowy] slicznie pachnie, matuje, wygladza, ale jesli chodzi o pryszcze-to niezbyt pomaga. POza tym wyprobowalam juz wielu kremow ale jakos szcegolnie polecic to zadnego nie moge;/ Chyba juz zalezy od indywidualnych potrzeb. jednemu taki krem sluzy bardziej innemu mniej. pozdrawiam