Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o doradzenie mi

Studia DZIENNE NA PRYWATNEJ uczelni czy ZAOCZNE NA UNIWERKU???

Polecane posty

chodzi o filologie, uwazacie ze lepsze dzienne w WSJO w Poznaniu czy moze zaoczne na jakims uniwerku? z gory dzieki za porady :)

mialam napisac, ze lepsze zaoczne na uniwerku, ale jako studentka filologii - zdecydowanie DZIENNE, bez znaczeni agdzie, gdyz w nauce jezyka kontakt z nim jak najczestszy jest najwazniejszy

no wlasnie tez mysle ze jesli chodzi o filologie to dzienne, to dosc nietypowy jezyk, chyba tylko na 2 uniwerkach..:/ nie dostalabym sie wiec pozostaje uczelnia prywatna, choc WSJO ma renome...a przynajmniej miala...(?)

Gość Wyższa Szkoła Jebania i Obciąg
u ??

kochana, jesli chodzi o jezyk, to dyplom nie jest wazny, tylko znajomosc jezyka mozesz byc na najlepszej uczelni a gowno umiec powiedz mi co to za jezyk?

chodzi o język chiński, w tej chwili studiuję (zaczynam 3 rok) i od roku uczę się chińskiego, kiedy skończę będę po dwóch latach nauki tego języka i chcialabym pojsc juz tylko w tym kierunku, sinologie owszem oferuje uniwersytet w warszawie i poznaniu, ale wiem jakie sa wymogi i wiem ze nie dostalabym sie stad pomysl aby za rok zaczac studia prywatne...ale wciaz nie wiem czy to dobry pomysl...

na sinologie jest nabor na UAM zamiennie co 2 lata z japonistyką wiec sprawdz kiedy to przypada na dzienne przyjmuja on 10 os., kandydatow jest 10 x wiecej ale warto probowac - oferuja stypendia i wyjazdy do Chin, a tego wsjo ci raczej nie zapewni trudno mi cos powiedziec o poziomie sinologii na wsjo ale na zaocznych to niewiele sie chinskiego nauczysz, potrzeba ogromu pracy, weekendy to za malo ja na twoim miejscu zaczelabym na wsjo a po roku sprobowala sie przeniesc na UAM, w wielu przypadkach to sie udaje

dzieki, chyba sprobuje, zreszta mialabym moze jakies szanse, po dwoch latach nauki chinskiego napewno bede na wyzszym poziomie od reszty...? dzieki za pomoc :) kurcze sprobowalabym juz w tym roku ale musze skonczyc chociaz licencjat bo inaczej dwa lata bede miala zmarnowane :/