Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gffd

Amstaffy, pitbulle i inne mutanty

Polecane posty

Ja tez uwazam, ze te psy sa cudne i mozna je ulozyc. Co nie zmienia faktu, ze to psy dla ludzi odpowiedzialnych. W nieodpowiednich rekach sa niebezpieczne. I wiem co pisze. Nie mozna porownac amstaffa czy pitbulla do np. do labradora. to roznica charakterow jak miedzy owczarkiem kaukazkim a yorkiem....Moj kuzyn oddal rocznego amstaffa znajomym, bo doszedl do wniosku,ze nie da rady go ulozyc i bal sie poprostu o swojego malego syna. Ale szlag mnie trafia, jak widze te pieprzone lysoglowe dresy, ktore na te psy sie dra, albo bija je smycza jak tylko pies zrobi krok nie w ta strone. Takie zachowania budza w nich agresje, ktora kieruja przeciwko innym.

Nie zgadzam sie ze tylko karki i wypacynkowane niunie chca posiadac takie psy! Ja osobiscie posiadam taka sunie i tylko dlatego iz jestem milosniczk atej rasy!| :D foto mojej psimy w odp wyzej:D

Gość a czym tu szpanować
pchalrzem któremu ślina leci z pyska, który rozsiewa sierść i zwyczajnie śmierdzi? :o trzeba toto wyprowadzać, kupować karmę, a i tak zdarza się że pogryzie właściciela i to nie tylko "rasy niebezpieczne" ale zwykły owczarek niemiecki potrafi pogryźć i to dotkliwie Psy tak, ale tylko jak ktoś ma dom z ogrodem, w blokach nigdy.

Kochani z każdego pieska mozna zrobic agresywne bydlątko jak właścicielowi zabrakuje rozumu i odpowiedzialności, a konsekwencje nieodpowiedniego prowadzenia psów są różne (i tzw sarenka może ugryźc ale szczęki sarenki i amstaffa czy innego dużego psa to nie to samo). To nam czasami brakuje odpowiedzialności i rozumu i kupujemy np bernardyna na 24 m mieszkania i 10 godz w domu... nieważne jaka rasa ważne żeby ją wybierac odpowiednio do własnych możliwości i traktowac odpowiednio, pozdrawiam

Nie zgadzam sie ze tylko karki i wypacynkowane niunie chca posiadac takie psy! } No i jeszcze jacyś zakompleksieni. Jak się pokaże z takim bydlakiem to się czuje dowartościowanym. :classic_cool:

Nie są to pchlarze! Nie śmierdzą! Nie leci im ślina z pyszczka! Chyba nie widziałeś amstaffa w życiu!!! Dom z ogrodem taaaaaaaak;] i odpowiedzialność:D Chcąc mieć takiego psa trzeba mieć twardą rękę i kase na szkolenia!!! ...one dają w zamian całkowite oddanie i bezwarunkową miłość

ha dobre sobie-zwykly owczarek niemiecki. Tak sie sklada, ze mam owczarka niemieckiego. Owczarki to psy tropiaco strozujace. Nie bez podstawy sa to najczestsze psy w policji i sluzbach specjalnych. Nie sa uznawane za niebiezpieczne, bo to rasa naturalna, ktora daje sie latwo ulozyc. Ale owczarek pobudzany do agresji, bity lub tej agresji uczony potrafi nawet zagryzc.

Gość Unia Europejska
Wprowadza zakaz trzymania norzy w domu, bo to potencjalne narzędzie zbrodni. Norze beda mogli trzymac tylko ludzie po specjalnych kursach obsługi tasaka kuchennego. W 2010r trzeba będzie miec specjalne pozwolenie na trzymanie ślimaka w słoiku.

Gość Ale ale Unia o czyms zapomnial
Słoik ze ślimakiem będzie musiał miec certyfikat i być z nietłukącego szkła , żeby hodowca ślimaka czasami nie skaleczył sie w paluszek.

Gość ZAMORDOWANY PRZEZ AMSTAFA
ja mam suke morderczej rasy amstaf.....i codziennie jak sie połoze ona wskakuje na mnie i morduje mnie swoim jezorem.drazni mnie to !!!co mam z tym zrobic ?????USPAC BESTIE????? SANDRUCHA A TE TWOJE FOTKI COS SIE NIE ODPALAJA :/

Gość cos wioem na ten temat
Powiem tak, i amstafy i ptbulle i inne rasy tzw grozne sa grozne tylko wtedy gdy nie sa odpowiednio ulozone. Przypadki pogryzienia dziecka etc wystepuja jedyniw wtedy gdy pies nie zna swego miejsca w stadzie. (czyt jest najninzej polozonym, osobnikiem w twojej rodzinie, ktora uwaza za stado) Zadko zdarza sie zeby pies mial jakies problemy z psychika, wtedy rowniez moze nast taka sytacja, zwykle jest to efekt zlego wychowania. Zwykle jest to wina czlowieka, nie psa. Zadaniem psa ras obronnych jest obrona czlonkow rodziny i jedynie wtedy moze byc grozny, ale nawet wtedy dobrze ulozony pies nie ugryzie nikogo bez nakazu ze str swego pana. Wiem co mowie, wyszkolilam juz wiele psow, min psy raz groznych, np ze schroniska.

Gość ras mialo byc
sorki za literowki :) dodam jeszcze, ze sama rowniez jestem wlascicielka rotweilera i mam 2ki dzieci, ktore nasza suka poprostu uwielbia, a kiedy do nas trafila nie lubila dzieci=bala sie ich, jestem pewna ze kiedys gdzies w przeszlosci jakies dzieci robily jej krzywde. Teraz uwielbia je i inne tez akceptuje.

Każdy pies może być agresywny wszystko zależny od tego jakiego ma właściciela i jak zostanie wychowany. Ja mam dwa 10 letnie psy i nie zdarzyły im sie nigdy głupie zachowania. Zgodzę sie z tym iż nie każdy powinien mieć psa bez względu na rasę. wychowanie psa wymaga konsekwencji, uczucia i oczywiście warunków i czasu. Nie dziwi mnie jak pies jest nieznośny jesli wychodzi na spacer raz lub dwa razy dziennie na 3 minuty i na nowo zamyka sie go w domu na długie samotne godziny.

Każdy pies może być agresywny wszystko zależny od tego jakiego ma właściciela i jak zostanie wychowany. Ja mam dwa 10 letnie psy i nie zdarzyły im sie nigdy głupie zachowania. Zgodzę sie z tym iż nie każdy powinien mieć psa bez względu na rasę. wychowanie psa wymaga konsekwencji, uczucia i oczywiście warunków i czasu. Nie dziwi mnie jak pies jest nieznośny jesli wychodzi na spacer raz lub dwa razy dziennie na 3 minuty i na nowo zamyka sie go w domu na długie samotne godziny.

Gość kapselkaaaaa
Amstaffy , Pitbulle, Dogi Argeńtyńskie, Owczarki Kaukaskie i inne tego typu ras psy nalezą do psów bojowych, nie agresywnych. proszę nie mylić tych sformułowań... pies agresywny to wynik wychowania przez człowieka, nieumiejetność prowadzenia owego zwierzęcia , brak doświadczenia...natomiast psy bojowe same w sobie mają pewne charakterystyczne cechy które mogą tą agresje u nich wywołać...podkreślam mogą a nie muszą !!!druga kwestia, zoobowiązując się do wychowania amstaffa, nie trzeba mieć zezwolenia, poniewaz został wykluczony z listy "psów groźnych". dodam tylko , ze kazdą z w.w ras należy do ostatnich lat ich zycia wyciszać a nie poglębiac w nich agresji...sprawowac opieki nad tymi ssakami nie mogą osoby starsze i dzieci, psy te jednak z maluchami wychowywac sie powinny jednak obowiązkowo !!! wazne jest to by najpierw w domu pojawiło sie bowiem dziecko a nastepnie pies.Dlaczego?! bo my dla tych zwierząt jestesmy watachą i kazdy pełni jakąs role w tej grupie, psy te nigdy nie powinny być z nami na równi, dla nich "na równi" znaczy "wyżej" ...około 2 roku zycia kazdy w psów bojowych bedzie próbował ustalić hierarchię w rodzinie, zostać przywódcą "stada" , szczególnie wtedy powinnismy prowadzić psa twarda ręką, co oczywiscie nie oznacza bicia i krzyku...zadnego psa z owych ras nie nalezy BIĆ !!! nawet w wieku szczęnięcym gdyz zwierzeta te są bardzo pamiętliwe. prosze pytać jezeli ktoś z was ma jeszcze jakies wątpliwości na temat tych psów:)

Popieram groźne,brzydkie i w ogóle bee:) Ale jeśli ktoś lubi tego typu rasy to cóż jego wybór.Wychowanie zalezy od właściciela ale to jakby nie było jest zwierzę nigdy nie wiadomo co mu odstrzeli.

Gość aekjfnaerkfjawef
Tak sie nazywam-----> ale z ciebie paskuda buahahahaha jakbym miala taki ryj jak ty na dwor bym nie wychodzila brzudulo...ahahahaha a ten nos to dopiero masakra, prawie jak u pinokia, nawet makijaz ci nic nie dal. jestes ohydna gargulcu:D

Wczoraj mój malutki, niewinny shitzowaty potwojek wylądował w paszczy amstafa, którego właścicielka miała co prawda na smyczy ale bez kagańca. Daisy- mój mały piesek wielkości łba psa tej pani o mało nie został uduszony i pozbawiony oczek!!!! Bezczelna Pani z wyrzutami rzuciła, że jak mój chłopak śmie chodzić z tym naszym maleństwem bez smyczy? Po czym szybko oddaliła się z tym swoim mordercą nie dbając wogóle o to czy mój pies uszedł cało ze spotkania z paszczą jej brutalnego i groźnego psa. Uwielbiam psy, miałam je od dzieciństwa ale uważam, że jesli ktoś decyduje się na tego typu psa, to musi się pogodzić z tym, że bez kagańca nie może wychodzić z domu. Ta Pani jak wielu innych właściwcieli pewnie także uważała, że jej pupil jest wyjątkowy i nie rzuci się na małą niewinna kruszynkę. a tu niespodzianka!! Więc przestańcie opowiadać głupoty. To pies zmutowany genetycznie w wiadomym celu. a genetyka to genetyka nawet przy właściwym wychowaniu. Chętnie spotkałabym się z ta Panią i żałuję, że nie było mnie wczoraj w tym parku. Ale pewnie jeszcze się spotkamy i powiem Wam, że pierwsze co zrobię to zadzwonię na policję jeśli tylko ją ujrzę bez kagańca bo jak widać właścicielka nie potrafi sobie z tym psem poradzić nawet mając go na smyczy. A teraz cała drżę, żeby Daisy nic się nie stało -ma liczne ranki na głowie i powiece. Biorąc pod uwagę wielkość i delikatność jej główki oraz siłę szczękościsku tego potwora to boję się, że być może efekt tego wypadku będzie widać dopiero w przyszłości:( Dziś idę do weterynarza na oględziny. Pozdrawiam wszystkich

Gość jeden_moment
Wszystkie psiaki sa kochane :) Nie odbierajmy im prawa do życia! :) Zwłaszcza jak sa malutkie to straszliwe z nich pieszczochy :)

Gość gadzeciaraaaaaa
nawet z jamnika zrobisz potwora niestety nieodpowiedzialny wlasciciel to katastrofa .