Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gffd

Amstaffy, pitbulle i inne mutanty

Polecane posty

Gość amstaff
wy ku.rwa debile nie znacie tej rasy to się ku.rwa nie wypowiadajcie przecież nie tylko amstaff czy pitbull gryzą ludzi inne psy też gryzą a żę tylko sie o tych psach muwi to własnie z tego wynika wasze głupie gadanie pajace poznajcie tą rasę i dopiero wtedy coś mówcie a nie pierdol.icie bez sęsu szkoda mi was

Gość czarny90
wszyscy ktorzy wypowiadaja sie negatywnie ne temat asmstafow nie maja pojecia o ich zachowaniach i stylu bycia sa ta fspaniale psy ktore kochaja dzieci szybko sie ucza i sa bardzo ale to bardzo przyjacielskie. wiec jesli chcecie sie wypowiedziec na temat tego psa negatywnie najpierw go dobrze poznajcie cepy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość amstaff
Wy ludzie ( nie wszyscy ) wypowiadajacy się w ten spoób sami powinniście być wychwytywani przez policje i izolowani bo zagrażacie innym i sobie także . Jakże trzeba mocno być pierdolniętym żeby takie bzdury pisać nie mając pojęcia zielonego o tej rasie ...

Gość milosniczka12
Czy wy ludzie myslicie tylko jednym typem???? Bo pogryzl,bo sie rzucaja,itp..... a czy ktos pomyslal o innych rasach psow??? Mam amstaffa w domu i wszyscy domownicy go kochaja! I nie pisze tego zeby bronic ta rase, bo sama mam taka, ale po to ze moim zdaniem kazda rasa powtarzam kazda rasa moze nas pogrysc, zaatakowac i inne rzeczy!!! Fakt jest taki, ze psy tej rasie powinny miec odpowiedzialni ludzie, ale to nie znaczy, zeby wszyscy mysleli jak mocherowe berety. Ostatnio slyszalam jak lekarz wypowiadal sie w szpitalu, ze 70% pogryzien przez psy to rasa labradory. I co te psy sa podobno spokojne. A jednak nie! Jesli ktos sam nie mial kontaktu z ta rasa niech nie pisze takich rzeczy. Bo cos gdzies zobaczyl, uslyszal, przeczytal. Aha i prosze nie obrazac slowami: ze debile je chca! Jestem normalna osoba i kazdego psa mozna wychowac. Ja to bym bardziej obawiala sie ludzi, bo to oni nieraz sa gorsi do zwierzat!!!!

milosniczka12 temat jest stary ale warto coś napisać w drodze sprostowania gdyby ktokolwiek tu kiedyś zaglądal :) chcialabym zaznaczyć, że pogryzienia przez psy rasowe można chyba policzyć na palcach jednej ręki bowiem pies rasowy to pies z rodowodem a zadaniem hodowcy jakiejkolwiek rasy (w szczególności ras trudnych do ulożenia) jest wykluczanie osobników wykazujących agresję czy niezrównoważonych psychicznie z dalszego rozrodu tak więc amstaff (czyli pies rasowy z rodowodem) to pies zrównoważony, towarzyski i oddany swojej rodzinie za którą odda życie. Osoby które twierdzą, że amstaffy i pitbulle to mutanty same są debilami bowiem wypowiadają się na temat o którym nie mają zielonego pojęcia. Radzę się zapoznać z wzorcem rasy i sprawdzać każdą bzdurę podaną w mediach zanim się zacznie pierdolić glupoty 🖐️

Gość T0M45Z
JESTESCIE DEBILAMI. JA MAM AMSTAFFA I GO TRENUJE ALE NIE DO WALK. TRENUJE GO ZEBY BYL SZYBKI ZEBY BYL ZWINNY ZEBY BYL SILNY U MOGL KURWA ODGRYZC REKE JAK MI PRZYJDZIE KTO DO DOMU ZEBYM MU ODDAL HAJS ALBO BEDZIE CHCIAL MNIE NAJEBAC ZA TO ZE NAJEBALEM JEGO KUMPLA KURWA. TE PSY SA ZAJEBISTE I SA WIERNE. NIE MACIE TAKIEGO PSA I NIE WIECIE JAKA TO JEST POCIECHA

Gość dkjfaljei
na te psy powinno być wymagane pozwolenie na posiadanie + podatek, zarówno a rasowe i na kundle w typie rasy. tak jak na charty

Gość dkjfaljeijjjjj
na te psy powinno być wymagane pozwolenie na posiadanie + podatek, zarówno a rasowe i na kundle w typie rasy. tak jak na charty

W Polsce "pozwolenie" jest śmiechu warte, wiecie dlaczego? Ostatnio się pytalam znajomego jak to wygląda z otrzymaniem pozwolenia i podobno idzie się do urzędu sklada papierki jakiego psa się kupilo itd i gdzie się go trzyma np. buda, dom czy coś idziesz do okienka placisz chyba 30zl i dostajesz pieczątke.. no sorry ale każdy idiota może sobie pozwolenie zalatwić... Ja mieszkam za granicą i tu wygląda to zupelnie inaczej. Najpierw weterynarz bada psa, ogląda itd a potem psycholog idzie razem z wlaśicielem na godzinny spacer z psem. Pies jest stawiany w różnych sytuacjach np.: dziecko wybiegające zza krzaków, inne psy, strzaly, różnego rodzaju prowokacje przez osoby trzecie na końcu jest przywiązywany np. do drzewa, wlaściciel musi się oddalić a psycholog psa prowokuje np. skacząc kolo niego. Po takich testach wlaściciel dostaje papierek, że jest zdolny do posiadania i prowadzenia takiego psa (w teście również jest brane pod uwagę zachowanie wlaściciela i reakcje), pies zalicza testy na zrównoważoną psychikę (jest dokladna punktacja za wszystko) i jeżeli wszystko wraz z wizytą u weta przebiega świetnie i pies jest przyjaźnie nastawiony do otoczenia to można się ubiegać o zwolnienie z obowiązku noszenia kagańca :) Sama mam rottweilera jeśli ktoś jest odpowiedzialny to nic zlego się stać nie może a jak jakiś idiota kupuje psa "bo groźnie wygląda" albo "dla szpanu" to i z pudelka zrobi zabójcę.

83 - kocham asty ❤️ poza tym trzeba być doslownie totalnym idiotą aby wypisywać tutaj na forum w topiku, że amstaffy czy pitbulle to ludojady :D no jak ktoś pojęcia nie ma to nie powinien się blaźnić i wypisywać bzdur, prawda? Każdy kto się chociaż trochę interesuje tematem amstaffa czy pitbulla wie, że kiedyś byly one hodowane glównie do walk psów i nawet te, które udzial w walkach z psami braly przez kilka lat wobec ludzi byly niezwykle przyjazne a przypadki pogryzienia wlaściciela byly tak samo czeste jak przypadki pogryzienia przez jamnika czy labradora (dodam, że winę ponosil wlaściciel za zlą socjalizację psa)

A moim zdaniem, to psy dla mądrych i rozsądnych właścicieli, którzy nie będą ich uczyć nadmiernej agresji do innych zwierząt i do ludzi. Przy nieodpowiednim właścicielu pies może zrobić komuś krzywdę, ale jeśli ktoś ma go, bo lubi psy, a nie tylko np.dla szpanu, to może być fajny pies jak każdy inny!:-) I chociaż z natury raczej agresywny, to nie znaczy, że się rzuca na wszystko co się rusza- bez przesady:-/

Gość olcciaa87
Ej czy wy się zastanawiacie co w ogóle piszecie???!! Pies obojętnie od rasy może być agresywny dla innych psów albo ludzi, nie musi być to amstaff, pit bull czy inny pies niby "agresywnej" rasy :/ to jaki pies będzie jak dorośnie to zależy tylko i wyłącznie od właściciela i jak on go wychowa!!!! Więc przestańcie pie****ć takie głupoty że psy tej rasy nie powinny być hodowane albo że nikt nie powinien ich mieć, bo to bzdura jest!! :/ Ludzie tylko obwiniają psy za to jakie mają charaktery a nie ludzi jak je wychowują... paranoja jakaś... jak się psa uczy wrogości do innych to co tu się k**a dziwić że tak się właśnie zachowuje??!! Wystarczy trochę pomyśleć!! Jak ktoś nie umie wychować psa to niech kupi sobie rybki!! Z jedną rzeczą mogę się zgodzić to z modą na te psy... obłęd jakiś!! Niektórzy myśleli że jak kupią sobie takiego np amstafa, zaczną go uczyć agresywności, szczuć na inne zwierzęta to jak będzie szedł ulicą z takim psem na smyczy i on zacznie się rzucać (bo pomyśli, że to normalne w końcu jego pan go tego uczył) to jest jakiś wielki kozak!!! :/ Ogarnijcie się w końcu i poczytajcie na temat wychowania psa a potem go kupujcie!!

Gość goska721
Mam rocznego astka. śmiać mi sie baaaaaardzo chce jak widze wypowiedzi wlascicieli tych malych "bezbronnych i biednych " psów parówek - jamników i innych . Mój np tylko raz w zyciu pogryzl wilka, tylko dlatego ze sie bronil. Na mniejsze psy nawet nie patrzy do duzych, wiadomo ze ma juz pewien dystans. Staralam sie go wychowac jak czlonka rodziny w najlepszy sposob. Nie zaluje tego ze go wzielam bo jak wiekszosc mardych i rozumnych wlascicieli wie, taki pies to wulkan energii ;D cudo jednym slowem :) Piekny wyglad. Można go brać na ręce przytulać.. - jeśli ktoś udźwignie 35kg psa oczywiscie xD I prosze nie sluchac glupich wypowiedzi ludzi, ktorzy takie psy widza tylko w wiadomosciach, "zabojcow " mam na mysli. Bardzo szybko sie ucza sa madre.. w odpowiednich rekach beda niezla przytulanka ;D

Gość baaardzo ładna buteleczka
O NIE !!!!!!!!!!!!! mam dość!!! do właścicieli amstaffow !!jak tak baardzo kochacie te psy to kupcie porządną smycz i założcie kaganiec !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!i tyle w temacie !!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
Pitbulle i Amstafy są grzecznymi psami jak mają silnego przywódcę tak jak inne duże rasy są groźne . Fakt są groźne jak człowiek nad nimi nie panuje. Ja mam 7 Pitbulli i wiem czego taki pies potrzebuje . Słuchają się mnie i chodzę bez kagańca i bez smyczy i nikogo nie atakują . Więc takiego psa też można wychować

Gość gość
mój sąsiad ma akitę zaatakował raz mojego pitbulla a ten mu odgryzł (w obronie własnej) a ten sąsiad do mnie z mordą że mój pies chciał zabić jego . No nudzie weźcie się ogarnijcie :P !!

Gość gość
odgryzł ogon *

Gość gość
Zgadzam się z opinią autora. Amstaffy,Pitbulle,argentyńskie dogi i inne tego typu psy powinny zniknąć. Powinno się na mocy międzynarodowej jak i krajowej regulacji zakazać powszechnie zarówno hodowli ,dystrybucji i posiadania tego typu psów bo jest z tego faktu więcej szkód niż pożytku.Sami zaś ludzie jacy w tym siedzą to niedorozwinięci idioci lub psychopaci.

Gość gość
Jak już mówiłem agresywne psy potrzebują silnego przywódcyxD

Gość gość
Sama debilko jesteś mutantem To piękne i w przeważającej mierze wcale nieagresywne zwierzęta Zajmij się sobą a nie tym co kto hoduje Jak pies, bez względu na to czy amstaff, czy inna niby agresywna rasa czy zwykły kundelek jest agresywny, to wina człowieka, nie psa

Gość gość
Znamienne że autorka wymieniła dwie najbardziej "obgadane" w tv rasy a żadnej z pozostałych, uznawanych za agresywne To też poniekąd świadczy o jej wiedzy- znikomej

Gość z 15:21 Idąc twoim tokiem myślenia należałoby rownież zlikwidować człowieka bo ten gatunek ze wszystkich jest najbardziej spaczony i nie zaprzeczysz, ze jako jedyny na ziemi świadomie niszczy swoje środowisko i krzywdzi bliskich. Co wiecej byłoby to bardziej rozsądne, natura radzilaby sobie o wiele lepiej bez nas. No i na koniec...... bardzo sie mylisz twierdząc, ze z psów jest wiecej szkód niż pożytku. Są one wspaniałymi strozami, opiekunami, tragarzami, pocieszycielami, wykrywaczami, ochroniarzami i ratownikami. W Polsce panuje ogólne niedoinformowanie jesli chodzi o psy i ich psychikę. Natomiast za granica amstaffy - taaaak, właśnie one - są wykorzystywane w dogoterapii :) "Psi psycholodzy" dawno udowodnili, ze amstaff ma nietypowo anielska cierpliwość w stosunku do dzieci o wiele większa od stereotypowo łagodnych labradorow, które swoją droga maja duże skłonności do nerwowosci i agresji przez mała ilośc ruchu.

Gość ado
Ja wole przebywać z agresywnymi pitbullami i amstafami niż z nerwowymi ludźmi:D

Gość Mateusz1985
amstaffy,rottweilery,mastify,moim zdaniem najlepsi kumple oczywiście nie są to psy dla wszystkich rzygać mi się chce jak widze szczyla z amstaffem sam mam rottweilera i nie raz słyszałem jak debile pod nosem szczują nawet nie zdają sobie sprawy co taki pies potrafi znam takiego gościa co ma amstaffa zero agresji z moim psem normalnie sie bawi i właśnie do takich ludzi mam szacunek zdają sobie sprawę co mają na smyczy i nie mają tych psów dla szpanu wiedzą jak je wychować nie to co niektóre poj..eby.

Gość rasalgul
Pitbull Nowe Porządki (2016) dostępny już do pobrania oraz online >>>http://d8x.pl/r/r5gpitbull-nowe-porzadki2016 >>>http://d8x.pl/r/r5gpitbull-nowe-porzadki2016 >>>http://d8x.pl/r/r5gpitbull-nowe-porzadki2016 Policjanci dwóch warszawskich komend łączą siły w walce z Grupą Mokotowską. Polecam z czystym sumieniem, film warty obejrzenia. Świetne role szczególnie Stramowskiego i Lindy. No i oczywiście Oświeciński w roli 'Stracha' wymiata