Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jedna takakaaa

Kolejny absurd.. Czarno/biało/szaro w szkole... napiszcie co sądzicie?

Polecane posty

Gość Jedna takakaaa

w poprzednim roku szkolnym w naszym gimnazjum kazano nam kupić mundurki za 50zł - to był mus. Później to odwołano i to jeszcze nic że wyrzuciliśmy 5dych w błoto bo teraz leżą w szafie. Nowa dyrektorka wymyśliła, że można ubierać się tylko na czarno, szaro i biało... Tymczasem niektóre z moich koleżanek mają w szafach same kolorowe rzeczy i dosłownie ani jednej czarnej białej szarej bo się ubierają wesoło, kolorowo a nie jak stare babki czy ludzie w żałobie. większość osób kupiła już nowe rzeczy do szkoły. a tu nagle z takim czymś wymyślają.... A jeśli ktoś wcześniej ubierał się skromnie i kolorowo, a pieniądze na ubrania do szkoły już wydał? Co mają zrobić rodzice których na to nie stać? Ja jeszcze ubieram sie zwykle ciemno, jaskrawych bluzek kilka tez sie znajdzie ale gównie to te kolory. no i nawet gdybym musiała całą szfę wymienić to by byłło nas na to stać. przyciśnie się pas i w trzy miesiące kupione ciemnych coemnych ubrań. ale jeśli ktoś nie ma pieniędzy????????????????????????? co mają zrobić w rodzienie w której ledwo na chleb starcza? dla nich nawet 3-4 bluzki za 20zł to wydatek..??? mają kupować w lumpeksach? przecież oni też swoją godność mają, a jeśli ktoś takiego a takiego stroju nie bedzie mia ł to już obniżą sprawowanie itp... a za co dziecku oniżą to sprawowanie? odpowqiedź - za to że rodziców nie stać na pomysły jakiś tam ludzi. tyle lat sie chodziło jak chciało a teraz takie wymysły... CO ZA RÓŻNICA CZY DZEKO PRZYSZŁO DO SZKOŁY W CZARNYM CZY W ZIELONYM?????????????????????????????????????????????????????????????? EH TA POLSKA RZECZYWISTOŚĆ..... NAPISZCIE CO TYM SĄDZICIE....

Gość POLISZ_MEN_17
JA BYM JEJ WPIER***** I SIE BY NAUCZYŁA PORZĄDKU :D SU*KA

Gość POLISZ_MEN_17
'''CO ZA RÓŻNICA CZY DZEKO PRZYSZŁO DO SZKOŁY W CZARNYM CZY W ZIELONYM???????????????????????????????????????????????????? ??????????''' - MOŻE ONA JEST DALTONIESTKĄ????? :)

Gość zapach
bo dyrektorzy i czesc nauczycieli nie rozumie tego ze rodzice sie denerwuja, nie chca nastepnych kosztow, jak im dobrze to sie z innymi nie licza i wymyslaja wydzimisie

Gość .stefan draż.
dyrektorka pewnie zarabia tyle, że dla niej ubrania dla dziecka za kilkaset złotych w ciągu miesiąca to błahostka... i pewnie myśli, że wszyscy mają tyle kasy.!

Gość aalla
moim zdaniem mundurki byly swietnym pomyslem. po pierwsze dlatego że do szkoły powinno sie chodzic ubranym skromnie. szkola to nie rewia mody, gołych brzuchów, stringów wystających nad spodniami itp. tylko miejsce do pobierania nauk. po drugie - pojawił sie tu gdzies temat ze ktos siedzi w lawce z dziewczyna ktora ubiera sie w lumpeksie i jak tu jej dokuczyc, w poscie założycielki tematu znów przewija sie o kupowaniu w lumpeksach - mundurki likwidują te różnice. nie szpanuja smarkacze nie wiadomo jakimi ciuchami i nie drecza osob ubranych skromniej. szkoda ze wprowadzono mundurki w tak nieprzemyslany sposob, mam nadzieje ze to ktos kiedys naprawi.

Gość Margerittes
U nas niestety to samo:( Sama mam wiele kolorowych ubrań. I też nie wygrałam W Lotto, żeby uzupełnić szafę ciemnymi ciuchami, których zresztą nie lubię. a wystarczyłoby przystopować miniówki i dekolty :/