Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka tam jedna przypadkiem tu

depilacja intymna - zło konieczne???

Polecane posty

witam, na wstępie opiszę moją sytuację. Jestem młodą kobietą (niewiele ponad 20 lat), studentką, córką. Moja mama - przebojowa kobieta, jest psychologiem, psychoterapeutką oraz psychologiem sądowym udzielającym się w sprawach molestowania nieletnich. Nie ma co za dużo się rozpisywać. Miałyśmy nietypową lecz ostrą wymianę zdań na temat depilacji intymnej. Obecnie jest to prawie zawsze wymagane przez mężczyzn w moim wieku i trochę starszych. Chciałam poznać jej opinię i ona niestety mi wyjechała z przykrym tekstem: "tego wymagają mężczyźni o skłonnościach pedofilskich, o skłonnościach do małych dziewczynek, bo to małe dziewczynki przed dojrzewaniem nie mają tam owłosienia. Poza tym całkowite pozbycie się owłosienia w okolicach wejścia do pochwy naraża narządy płciowe na liczne infekcje, bo włosy to również nasz naturalna pierwsza ochrona" oraz, że "jeżeli on wymaga tego to powiedz mu, że życzysz sobie by był wydepilowany w kroczu łącznie z jądrami" :O. Mój narzeczony woli mnie wydepilowaną (jednak nie do przysłowiowego zera). Powiedziałam mu o zdaniu mojej mamy i się lekko zdenerwował :P. Powiedział, że żaden facet nie będzie wyrywał sobie włosów z jąder i ich okolic, bo to ból nie do przejścia. Jaki jest Wasz stosunek do tego i czy pomysł, by nasz mężczyzna odwdzięczył się tym samym jest dobrym pomysłem? Pozdrawiam

Gość Ingorant z planety mars
powiedz facetowi że twardzielowi ból nie straszny :).

Jessu, jak można bez depilacji, zwłaszcza będąc kobietą, jak jakaś małpa nawet z przyczyn higienicznych, zarazki się nie zbierają i łatwiej utrzynać higiene; jakby facet się zgodził, to też miło ;) to poprzednie pokolenie - bez wzgledu na zawód... za ich czasów włosy pod pachami były normalne, więc czego tu wymagać, błłeee

jechalam kiedys z grupa osob studiujacych psychologie, psychiatrie i seksuologie przez 4 godizny podrozy rozmawiali wszystko sprowadzali do ogolnikow to nie byli zdrowi ludzie :O tylko taka dygresja :O

Gość może to tylko rutyna
jeżeli on od Ciebie tego wymaga, to dlaczego Ty nie możesz tego samego? nie widzę prooblemu

Dobra, Popaprany, kiedyś użycie deozodorantu i niezakładanie nieprzepoconej koszuli było wyczynem, a okazało się, że od tego sie nie umiera ;)

ew zrób sobie fantazyjny Fryz np a'la pasek magnetyczny na bilecie do Metra

wkurzona to również uogólnianie :P Nie wszyscy są nienormalni :) zresztą samo pojęcie normy jest niemożliwe do zdefiniowania. Zbyt niewyraźne są jej granice :). To co dla mnie jest normą dla kogoś innego mogło by być czymś wielce nienormalnym przecież. Zresztą wróćmy do tematu. Chciałabym pokazać odpowiedzi mojej mamie i mojemu narzeczonemu. Ciekawa jestem jak zareagują :D

a mi mama mowila, ze jak ona miala 20 lat to byly mone wasy u kobiet, bo niby bardziej namietne. HE HE dobre nie? Sama sie z tego smieje:) Twoja mama sie pewnie zdenerwowala bo sex uprawiasz i jeszcze koles ma wymagania. Wlosy lonowe to nie zadna naturalna ochrona przed zarazkami, no blagam!

reasumując ten topik wg forumowiczów w tym mnie : Facet ma ogolić se jajca i nie ma że boli Mama ma udać się do psychiatry :D A ty masz zapuścić se erotycznego fryza nam wiszisz po jednym piwie na głowę

pewnie ze uogolniam ale do tej pory nie spotkalam psychologa ( czy itego typu pokrewne) ktory na tego typu tematy mialby jakies swoje zdanie poparte argumentami. Kazdy argument wygalda tak " jesli lubisz byc zdominowana w lozku to znaczy ze pochodzisz z patologicznej rodziny w ktorej ojciec byl tyranem" :O zero dyskusji. tylko ogolniki.

Gość jacek1982
twoja mame od dawna nikt dobrze nie wyruchal stad te dylematy

to jak chcesz to pokazac mamie to jej przekaz ze ma jedynie racje z ta bariera. A reszta to prywatna sprawa dwojga ludzi ktorzy sa ze soba. I nikomu nic do tego czy ktos sie goli, czy farbuje czy uprawia pozycje kamasutry. "sklonnosci pedofilskie.." no blagam :O w ilu podrecznikach to pisze? a co do wyrywania wlosow z jader- jaki to madry argument wysunela Twoja uczona mama- czy Ty wyrywasz sobie wlosy woskiem?

uuuu jacku, gratuluję słownictwa :)

wkurzona, niestety w rozmowie z mamą użyłam sformułowania "depilacja intymna" a depilacja to wyrywanie zbędnego owłosienia. Jak to usłyszała to już popłynęła potokiem słów. Też uważam, że to intymna sprawa dwojga ludzi. Moim błędem było zejście w rozmowie na temat seksu na te właśnie tematy wymagań wobec partnera/partnerki.

Gość JanPytalski
Chcialabyś żeby Twój facet wyrywał sobie włosy na jądrach?

Janie, jest krem do depilacji, nic nie boli, bo niczego sie nie wyrywa zreszta czytaj ze zrozumieniem, Autorka się nie upiera przy wyrywaniu, tylko Mama się tego uczepiła

Powinien spróbować i wyrwać parę włosów :) A wiesz jak boli "zacięcie " żyletką jajca ?

Gość ozeszty
ja się golę cała na łyso regularnie co 2 tygodnie od wielu lat i nie mam żadnych chorób,więc to chyba nie do końca jest tak że włosy chronią przed zarazkami :D wręcz przeciwnie- na włosach osadza się kurz,mocz,upławy nawet kał i to dopiero jest zabójcza mieszanka :P golić i jeszcze raz golić,nie tylko wzgórek łonowy ale również wargi :) nie ma w tym żadnego zboczenia,to wyraz dbania o higienę i nic poza tym.a przy okazji wygląda bardziej estetycznie niż kępa kłaków :D

dokladnie facet wymaga od laski zeby sie ogolila na zero, niech sam to zrobi zwlaszcza jak chce glebokie gardziolko:D

dokladnie chyba niepotrzebnie to zrobilas ja jestem za tym zeby rodzicie uswiadamiali dzieci na temat seksu ( bo wiedza mlodych osob jest znikoma) , ale uwazam ze jesli chodzi o preferencje to rola rodzicow sie konczy .

Autorka sama wspomniała - nie chodzi tu o wygolenie ''na łyso''. Wydaje mi się iż większość kobiet czuje się bardziej zadbana jeśli ma ładnie przystrzyżone włoski w miejscach intymnych... No przecież gąszcz ''tam'' zatrzymuje wilgoć, przetrzymuje wszystkie zapachy, już nie wspominając o kobietach, które podczas miesiączek używają tylko podpasek, przecież krew osadza się także i na włosach....:(

Gość JanPytalski
uważnie czytam

Faktem jest, że zawsze rozmawiałyśmy o "tych" tematach bez skrępowania i nie było nieporozumień. Może to zapytanie wyprowadziło ją z równowagi. W każdym razie inne "wymogi" partnerów nie robiły na niej takiego wrażenia. Zapewne to wina profesjii a raczej tego, z jak ciężkimi przypadkami się spotyka (pedofilia). Dziękuję za wpisy.

Janie Pytalski nie jestem do końca przekonana do depilacji intymnej mężczyzn. Przynajmniej nie wyobrażam sobie w jaki sposób to zrobić, by nie zaszkodzić :).

Nie dziękuj tylko stawiaj te browary :) Zawsze możesz zrobic sobie "kolorki" na włosach łonowych taka Punk pipka.