Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomoc trezzzzz

Znalazłam małe kocie w śmietniku

Polecane posty

Gość pomoc trezzzzz

weterynarz powiedział ze ma koło 2 tygodnie :( nie wiem co robic?zabrałam małego do domu ale ciągle płacze za mama:( mleko probuje mi dawac z palca ale nie chce, nie wiem jak um dawac mleko :( pcha sie do mojej suki i szuka cycka:(

Gość lubie Ciebie
hehhehehehehehehehehhheheheeh

Gość zarabiajonca duszo
do worka kamien do srodka i do wiadra z woda potem wywal na smietnik

Gość upppppppppp

daj mu cyca :p miska z mlekiem, glowe mu w mleko zanurz jak jest głodny to sam zacznie pić i po problemi

Gość nie dawaj mu mleka
kotom nie daje się mleka, bo go nie trawią :O

koty podobno nie powinny pic mleka - weterynarz Ci nie powiedzial, czym i w jaki sposob powinnas go karmic ?

dziwne - kiedyś dwa malutkie kotki wykarmiłam bo matke samochód przejechał i jakoś nie pozdychały:p przesadzacie ....

weź pipetkę albo strzykawkę, zakup wentyle do kół, takie jak do rowereu, wentylek utnij na ok1,5 cm, nawlecz na pipetkę lub strzykawkę. Napełnił mlekiem i daj mu do ssania. Mozesz jeszcze zakupić butelkę i na końcu wszyć wentyl, dość mocno, troszkę przecieka ale jest wygodne. Skąd jesteś? jeśli mamy niedaleko wezmę kotka i wychowam, niejednego już tak odhodowałam. Na noc włączaj mu lapmkę, tylko musisz jakoś go przykryć, moze pudełko z dziurami, będzie mu ciepło. Powodzenia.

Gość ilailaila
Weź strzykawkę, cieple mleczko i wstrzykuj mu po malutku do buźki, tylko uważaj bo będzie drapal, znam to z autopsji

Gość nie dawaj mu mleka
wystarczy zapytać weterynarza, każdy kto się na tym zna powie Ci, że koty nie trawią laktozy i podawanie im mleka powoduje biegunki i inne tego typu historie. Więc nie gadaj, że przesadzamy skoro nie masz o tym pojęcia

Gość dobrydzien
bo kociakom daje sie mleko w proszku takie jak niemowlakom

nie dawaj mu mleka>>> to co cyca ma mu dać? ? Dwa malutkie kotki odchowałam , karmiłam je mlekiem np. strzykawką podawanym i jakoś żadnej biegunki nie miały i żyją i mają się dobrze :o

Kup zabawkową butelkę dla lalek ze smoczkiem z gumy:) i karm:) albo.. na strzykawke nawin mocno szmatki materiału lub gazy. Zawiaz nitką. I podaj małemu..swietnie bedzie ssał melczko:) moja przyszła żoneczka tak robiła:)

Gość rt45t45645
wlasnie wychowuje kotka, w duzych sklepach zoologicznych sa buteleczki dla kociat za 5 zl i mleko za 36 dka kocich sierot ale moze byc ponoc bebiko1 dla dzieci (jest troche tansze), koniecznie trzeba przemywac mu watka odbyt bo inaczej sie nie wysika jkotek

Gość niby heeeeeeeeh
czym przemywac odbyt? hmm

Gość masuj
mu leciutko brzuszek po karmieniu jest maluni będzie ci ciężko Ja odchowałam też takiego kotka jest już u mnie 12 lat .Pwodzenia

Gość wiolka222
są mleka specjalne dla kociat ja mojemu daje whiskas mleko kosztuje 3.50zł

Gość BrunetkaWoieczorowąPorą
Koty PIJĄ MLEKO jak są małe! Normalne :O Idź z nim do weta, powie ci jak się maluchem zająć. Szkoda kotka, jeśli już zostaŁ PRZYGARNIĘTY - pomóz mu. bEZ POMOCY ZGINIE. NaZAWSZE POZOSTAJEMY ODPOWOEDZIALNI ZA TO CO OSWOILIŚMY ;) Powodzenia !!

Gość Genialne porady
Koty muszą sie nauczyć trawić mleko, stąd gadanie , że nie powinny pić mleka.Nie umrą od tego, aczkolwiek początkowo mogą miec biegunke. W lecznicach jest dostępne specjalne mleko dla maluszków, ale równie dobrze możesz mu podawać zwykłą kaszkę dla dzieci.Staraj sie go dogrzewać, brzusio można masować przez ciepla szmatke.Powodzenia.

mleko kotu zaszkodzi. dostanie biegunki, następnie się odwodni, następnie umrze. kup w aptece mleko w proszku dla niemowląt i karm kotka co godzinę z pipetki tak długo aż nie uśnie i sam nie przestanie pić czyli dość małymi dawkami byleby bez długich odstępów czasowych. ogrzewaj kotka ciepłą butelką z wodą owiniętą w ręcznik - sam będzie się do niej przytulał. kot powinien mieć już otwarte ozy lub na dniach je otworzyć. tylko w ten sposób uratujesz mu życie. już teraz zacznij szukać mu nowego domu, nie oddawaj go do schroniska.

Gość przesadzacie z tym mlekiem
psy tez nie powinny, a pija i swietnie sie czuja. Cale zycie dokarmialam koty podworkowce i wlasnie mlekiem... I jakos przez kilkanascie lat im dawalam - swietnie wygladaly :P

Gość ludzie tez mleka niby nie
trawia... :P Maku tez. I co? Wpieprzamy ile wlezie... A kot czy pies sam wie co moze, a co nie :P Madrzejszy jest od czlowieka ;)

Gość bzybza
dorosłe koty tak - piją , mimo że to im szkodzi. to że piją i żyją to nie znaczy, że powinny to pić. u kociąt, szczeniąt następuje odwodnienie i śmierć.

no ja tez nie daje kotu mleka, weterynarz zabronił ,koty nie trawia mleka. tez kupuje specjalne mleko dla kotów bo wody jakos nie za bardzo lubi pić.