Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

flamenco-lalala

5-cio latek w pampersie???

Polecane posty

Hmm...Chciała bym znać Wasze zdanie.Otóż moja kuzynka ma synka ,który za kilka tygodni skończy 5 lat.O zgrozo on nadal chodzi w pampersach!!!NIe tylko na noc i nie tylko po to,bo się moczy,on normalnie robi w te pampersy kupe.Wedle wszelkich prawideł rozwija się normalnie,mówi trochę niewyraźnie,ale wydaję mi się ze to wada wymowy. Kiedyś jak z nią rozmawiałam,to mówiła ze maly jako niemowle miał straszne zaparcia.Wiem,że przyczyną tego mogło byc przejscie na mleko krowie,gdy mial 3 miesiace.Później ona tłumaczyła,że on ma jakiś uraz i dlatego jeszcze nie chce się sam załatwiać itd.Ale to moim zdaniem kompletna bzdura.Przecież on nawet siku nie zawoła!Jak w zeszlym roku w wakacje puszczala go wsamych majtkach to potrafił kucnąc koło niej i kupę robić w gacie,albo powiedzieć:zobacz sikam w majtki...Przecież to nie jest chyba normalne.Jej o rok starszy syn zaczął wołac na nocniik,majac 2 lata.Wiem,że nie każde dziecko jest takie same,ale 5 lat to juz przesada.Po co ona zasłania się jakimiś problemami gastrycznymi tego dziecka,skoro wiem że tak nie jest.Sama robi mu krzywde. Może ktoś z Was spotkał sięz takim przypadkiem?Czy to może być jednak jakaś choroba,albo opoznienie w rozwoju?Przeciez zakladajac pampersy 5-cio latkowi krzywdzi się go.

:o:o krzywdzi go chcby dlatego ze moze w ten sposob doprowadzic do jego bezplodnosci , jednym słowem gotuje mu jajka w pampersach a to bardzo niezdrowe. Poza tym to mysle ze dziecko z rozwojem jest jak najbardziej ok ale z matką cos gorzej. To nie jest normalne :o :o

Gość malalalallaall
tez mysle ze to dziwne ,dziecko ok 2 lat powinno juz zalatwiac sie na nocnik.

Gość znam taka matke
ktorej syn ( 5 lat) potrafi zrobic kupe jedynie w pampersa i to na dodatek kleczac na czworakach na ziemi i wpinajac tylek:O Ale wiem, ze to akurat wina wychowania ze strony matki:O Z innymi rzeczuymi tez ma problemy, wlasciwie ze wszystkim je ma:D

Gość moja siora ma 45 letniego syn
i szlag mnie trafia jak zakłada mu na noc pieluche ,karmi go jak gęś (a z dzieciaka grubas totalny!) wyciaga mu gile z nosa,zakłada mu buty,czapke itp itd a jeszcze z 3 m-ce temu to PRZEZUWAŁA mu jedzenie,które potem wypluwała na łyżke !!! 😡 TO JEST DOPIERO TRAGEDIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość moja siora ma 45 letniego syn
miało być 4 i pół letniego !!!:O

jej - ja to okropna mama jestem jak tak... mój 2 latek biega w majteczkach, sam je(łyżką i widelcem, noża jeszcze nie opanował), sam się rozbiera (jedynie koszulki ściągnąć jeszcze nie potrafi) - i nie ma zmiłuj że malutki.. chcesz jeść - ok - jedz sam chcesz się kąpać - ok - zdejmuj ubranka sam

Gość znam taka matke
blondyna no straszna;) ja znam laske ktora faszeruje dzieciaka lekami:( Maly ma 6 lat i potrafi wybrac z apteczki odpowiedni lek na odpowiednia chorobe:( Na skaleczenie lekarstwo, na przykry zapach z ust lekarstwo, na lepsza przmiane materii lekarstwo:( Kiedys tak nafaszerowala dziecko lekami, ze kaszlal, charczal itd! Wymyslila sobie ze jej syn ma astme jak ona:( I wiecie co? Poszla do laryngologa i kazal jej odstawic wszyskie leki:) I dziecku przeszly wszystkie dolegliwosci:)

ja właśnie od dawna podejrzewałam,że ona to może robić dla własnej wygody.Ale to chyba nie jest jedyny problem.Onamałemu we wszysytkim ustepuje.Jak siedzi z jakas znajoma,to on ja ciagnie ze chce isc do domu i tak dlugo ja szarpie az w koncu pojdzie.Albo podjedzie do niej rowerek i uderza ją kierownicą (taak bylo wczoraj).a ona mu mowi ze ma przestac,bo to boli...Myslicie ze przestal??Tak,jak sie znudzil,a nie jak on amu kazala.Nie wiem co tu jest grane,ale poniekad szkoda mi go,bo mysle ze to z winy matki tak jest :(

Mam brata co ma 5 i pól roku i pije mleko z cycka. Blad matki.

Gość ankaaaaaA
Ludzie,to co wy wypisujecie to normalnie jakis hardcore jest!!!

Gość weeee gdfj t
ja tez widzialam jak 5 ltenie i 7 letnie dziekco pije mleko z cyca matki

Gość o matulu..
Jak mozna pięcio latkowi pampersa zakładac?

Gość a moze chory jest...
albo jego matka bo normalne to to nie jest

Znam to dziecko i na chorego on za bardzo nie wygląda...Fakt,że wobec matki pozwala sobie na zbyt wiele,bo wogole się jej nie boi.Czy jej zachowanie mogło do tego doprowadzić?Czy on mimo wszystko może być opóźniony w rozwoju? Może spotkał sięktośz Was z takim przypadkiem? Szkoda mi chłopca.

Aż mnie zatkało! Może być także dziecko jest chore a matka ten fakt nie chce ogłaszać publicznie(wiadomo jakie jest społeczeństwo) Jednak myślę że matka jest jakaś nienormalna! Robi z własnego dziecka życiowego kalekę!

Gość znam taka matke............
flamenco jak piszesz o tym dziecku to tak jakbym o dziecku mojej kolezanki czytala:( A powiedz mi czy w domu nie ma ojca, ktory chociazby na chwile wprowadzil w domu rygor? Moja przyjaciolka nie ma poparcia ze strony meza, bo on ciagle ucieka z domu:( A kiedy da juz dziecku kare, ojciec wraca wieczorem i pyta: co sie stalo synku? Mama schowala ci zabawke? Czekaj, tatus ci da:O Dziecko wychodzi jej na glowe:( Kiedy razem rozmawiamy przychodzi dziecko i tak sie wydziera dopoki ktos nie odpowie na jego pytanie:( Nie potrafi samo zasypiac mimo 6 lat! Kiedy robimy mala imprezke, chlopak siedzi z nami do ostatniego goscia:( Czasami udaje sie ze kolezanka wczesniej zaprowadza go do sypialni i usypia, ale zazwyczaj trwa to 40 min:( Mysle ze dziecko twojej kuzynki nie jest niepelnosprawne, lecz zle wychowane:O

do znam taka matke... Tu w tej sytuacji jest podobnie.Ojciec pracuje,a jak nie pracuje to woli sie polozyc.Czasem krzyknie na chłopaków,jak włażą na głowę i tylko jego się mały choć trochę boi.Matce na głowe włazi ale ona na to sama mu pozwalaJeszcze to takie cackanie sięz nim.Ale czemu ona mu pampersy jeszcze zakłada?Gadałam z drugą kuzynka i ona mówiła że ez ie ma oj.ęcia czemu tak jetst.Dziadkowie tez na to nie reaguja...Więc co do cholery z nimi wszystkimi jest?Przeciez robią z niego kaleke!

Gość troszke zszokowana
wow a ja mam wyrzuty ze moje niespełna 3 letnie dziecko nosi jeszcze pampersa w nocy,tzn nie nosi a spi w pampersie:P

a ja caly wywód zrobilam kolezance ktorej 3 latek robil w pampersa :-( przykre .... ale to wina matki

Gość wowwwwwwwww
Zaproś do kuzynki SUPERNIANIĘ z TVN, ona szybko go oduczu sikać w pieluchę, a matkę też odpowiednio ustawi lub pogoni do galopu.

Gość przeciez jak to dziecko
pojdzie do szkoly to wszyscy beda sie z niego wysmiewac :O jestem w szoku!!!!! :O

Gość nie Twoja sprawa
co robi inna matka z jej dzieckiem :o

Gość filutkowa
16:53 nie Twoja sprawa co robi inna matka z jej dzieckiem Skąd w Tobie taka złośc?

kuzynki blizniaki maja ponad 4 i pol roku. nie wiem jak teraz ale jeszcze z 4 miesiace temu zakladala im pampersy na noc i jak robili sobie drzemke. sa zdrowi. tez sa rozwydrzeni i glosni i tez za duzo jedza ale nie moja sprawa. ja bym niechciala by mi dziecko robilo w pampersy w wieku 5 lat :O