Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalkamalka

czy ludzie zauważają?

Polecane posty

Gość kalkamalka

mam pytanie... ile kg musialyscie schudnac aby znjomi czy rodzina zauważyli, że schudłyście? bardzo mnie to ciekawi

Gość paulapaula
ja schudlam 4 kilo i juz widzieli.

Gość tyuiopa
a ja schudlam 6 i nikt nie widzi :(

Gość kalkamalka
nikt więcej nie odpowie? :(

Gość indii
5 kg i wszyscy zaczeli pytac czy nie jestem chora heheh az dziw bierze ale to prawda

Gość kalkamalka
a może już byłyście szczupłe przed odchudzaniem dlatego tak widać było?

przed chwila była u mnie znajoma która nie była jakoś przesadnie gruba ale dosyć zaokrąglona tu i ówdzie i dziś po 2 miesiącach ją widziałam, ona schudła 10 kg i byłam w szoku jaka laska się z niej zrobiła.

Gość indii
ja wazylam okolo 57kg schudlam na jakies 52/53 kg nie wiem czy to az taka duza zmiana troche pewnie tak

Gość bodylotion
zalezy ile sie waży.. jak sie jest chudym i sie schudnie 5 kg to widać, a jak sie ma 20 kg nadwagi, to 5 kg raczej nie widac zbytnio:) tak mysle :)

tak i słysze,ze wyglądam jakbym była chora---INDIII witaj :-) ogolnie widac po twarzy przewaznie i po biuscie---rozmiar miseczki leci bardzooo w dół

Gość kalkamalka
mi to tez chyba dopiero jak z 12 zrzuce to zauwaza:(

Gość kalkamalka
a szkoda, bo to motywujaca jak ktos zauwaze zmiane...

Gość pietrucha22
he mi po 5kg schudniacia kolezanka zapytala sie czy ja przypadkiem nie jestem chora bo tak jakos marnie wygladam;)

zalezy od ludzi. zyczliwi zauwaza od razu a inni ... wbija ci szpile. jakis czas temu spotkalam kolezanke, ktorej nie widzialam ze 4 lata wiec kiedy ona mnie widziala to wazylam jakies 80 kilo a teraz waze 50 z groszami. Zmiana jest wiec ogromna. A ona mowi, ze nedznie wygladam, taka wychodzona pewnie chora jestem bo cytuje \"ty to bys w zyciu na zadnej diecie nie wytrzymala ale jak wyzdrowiejesz to zaraz nabierzesz cialka z poworotem bo wszytkie grubasy tak maja\". myslalam, ze jej strzele w pysk. dodam, ze za szkolnych czasow byla szczupla i wiotka a teraz po urodzeniu dwojki dzieci z wpadki wyglada jak typowa matka polka. szeroka dupa, luzny brzuch i obwisle cycki jak krowie wymiona. przez grzecznosc ugryzlam sie w jezyk i tylko powiedzialam, ze troche jej sie przytylo i czy nie myslala czegos ze soba zrobic bo tak swietnie wygladala za szkolnych czasow. pamietam, ze jak schudlam pierwsze 10 kilo to bylo widac ale niektorzy mowil, ze nie bardzo. z kolei rodzina popadla w przesade i wmawiala mi , ze pewnie mam anoreksje bo schudlam az 10 kilo i oh boze co to bedzie jak sie nie zatrzymam w odpowiednim momencie. ogolnie ludzie nie lubia jak ktos chudnie bo znaczy ze ma silniejsza wole i zaraz dogryzaja ze zwyklej zazdrosci. inni udaja ze nie widza albo ze zlosci mowia ze utylas chyba. nie trzeba sie przejmowac, centymentr i waga mowia same za siebie.

Gość Miky
Ja schudlam 6kg kiedy ludzie zaczeli zauwazać z 66 do 60 kg :) Adorinka czy mogłabys podać ile schudlas i jak ci sie zmniejszyl biust, miseczka, bo ja po 6kg tylko troszkę zauwazylam ze zmniejszyl sie obwód w piersiach ale nie az na tyle zbey zmieniac miseczke, a szkoda bo bym bardzo chciala :(

u mnie niektórzy zaczęli zauważać dopiero jak osiągnęłam obecną wagę... ale pamiętam że już jak ważyłam 65kg to ludzie mówili, że schudłam i dobrze wyglądam... jak było 62kg to już mi mówili, że wyglądam jak patyk... potem jakoś tak samo poleciało do tych 55kg było wiele zachwytów i pytań jak to zrobiłaś... a teraz NA SZCZĘŚCIE już się przyzwyczaili do nowej mnie i już nie muszę słuchać komentarzy, chyba że w domu, że powinnam przytyć bo za chuda jestem hehehe ogólnie powiem, że wydaje mi sie, że ludzie zauważają, ale z różnych powodów nie mówią: jedni uważają, że to nietakt inni może faktycznie myślą, że jesteś chora na anoreksje albo inne świństwo więc boją się coś powiedzieć... niektórzy są zawistni a jeszcze inni lubili Cię kiedyś i lubią teraz i nie ma dla nich znaczenia czy wyglądasz tak czy siak

Wiesz, moim zdaniem to zależy nie tylko od ilości zgubionych kg, każda ma z nas inną budowę i u każdej inaczej to bedzie zauważalne, ale również od ludzi , czyli tych szczerych i życzliwych, którzy od razu zauważą i pochwalą a ci zawistni to choćbyś schudła z 20 to i tak nic ni epowiedzą, wiem to po sobie, bo tego doświadczyłam, ale ilość zachwyconych osób była i tak liczniejsza....

Gość hhhhhhhhhi
oj tam od razu zawistni :O Ja kiedyś pochwaliłam moja kolezanke ze ladnie schudla 20 kg, to wyleciala na mnie z morda zebym nie wpieprzała sie w jej zycie, i ze jestem bezczelna bo nie powinnam takich rzeczy mowic

Gość plumm
Jesli ktos cie widzi codziennie lub w miare czesto, to paru kilogramow sie nie zauwaza. Wszystko zalezy takze od jakiej wagi sie startuje, bo jak ktos wazy 90kg, to 5kg raczej sie nie zauwazy.

Gość plumm
Aha, i nie wmawiajcie sobie, ze ktos jest zawistny, ze schudlyscie:D Ja np. nie czuje sie w obowiazku do komentowania czyjejsc wagi, obojetnie czy idzie ona w gore czy w dol.

Gość mi to caly czas mowia ze cos
schudlam ,a ja wcale nie schudlam ;-) non stop taka sama jestem...i mowia mi to osoby ktore widza mnie raz na rok i te ktorewidza mnie raz na miesiac.... mam 167 i waze 60

Gość upupupupuphgtrf