thirstyyy 0 Napisano Wrzesień 15, 2008 Dziewczynki, zaczynamy! ;) Dieta norweska start od 16.09.2008! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja sama Napisano Wrzesień 15, 2008 a jaka to dieta? :):):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
thirstyyy 0 Napisano Wrzesień 15, 2008 Dieta norweska została opracowana przez lekarzy i specjalistów żywienia ze szpitala uniwersyteckiego w Oslo. Jest to jedna z nowszych diet która jest skuteczna i odchudza aż 10 kilogramów w ciągu 14 dni. Jest to spowodowane tym że dieta przyspiesza przemianę materii. Czyż to niecudowne? Jednak tak jak każda dieta wymaga rygoru i trzymania się zasad. Dieta norweska nie może być stosowana dłużej niż 14 dni, jeśli chcesz ja ponownie wypróbować to dopiero możesz to zrobić po roku od ukończenia poprzedniej. Dieta ta głownie opiera się na jajkach i grejpfrutach. Trzeba je jeść codziennie przez 14 dni lecz żeby ta dieta norweska nie była zbyt monotonna wzbogać ją surowkami z selera naciowego, marchwi, ogorka konserwowanego i pomidora. Mieso też jest dozwolone lecz tylko gotowane, wołowina, piersi kurczaka ewentualnie ryba gotowana. Nie stosuje się soli. Jedz też szpinak na wodzie z łyżką jogurtu. Możesz również jeść pieczywo. Kuracji odchudzającej nie można przerwać lecz jeśli to nastąpi dietę musisz rozpocząć na nowo. Napoje jakie możesz pić to oczywiście woda źródlana nie gazowana (dziennie 2 litry), herbatki owocowe lub ziołowe, słaba kawa. W żadnym wypadku nie można stosować oleju zamiast tego potrawy przygotowywać na ruszcie, w folii lub gotować. Jajka które są podstawą tej diety jedz jedynie w postaci gotowanej. Pamietaj w tej diecie nie ma kolacji Jadłospis diety norweskiej: śniadania: 1-2 jaja, herbata ( z wyjątkiem pierwszego dnia, kiedy zjadamy 3 jaja zawsze gotowane) 1 dzień II śniadanie - 3 jaja, grejpfrut, herbata nisłodzona lub słaba kawa; obiad - 3 jaja i surówka wrzywna bez sosów i oleju, kawa lub herbata i 1 kromka chleba 2 dzień II śniadanie - 1-2 jaja, grjpfrut, herbata lub kawa; obiad - mięso wołowe, pomidor, seler naciowy, ogórki i inne warzywa, kawa lub herbata. 3 dzień: II śniadanie - 1-2 jaja, gotowany szpinak z łyżką jogurtu; obiad - 2 kotlety z kurczaka lub jagnięciną, seler naciowy, pomidor, ogórki i inne warzywa, herbata lub kawa; 4 dzień: II śniadanie - surówka z warzyw, grapefruit, kawa lub herbata obiad - 1-2 jaja, ser biały, gotowany szpinak, kromka chleba. 5 dzień: II śniadanie - jaja, szpinak, kawa lub herbata obiad - ryba, surówka, kromka chleba, kawa lub herbata 6 dzień: II śniadanie - sałatka z owoców, herbata lub kawa obiad - wołowina, seler naciowy, pomidor, ogórki kiszone, kawa lub herbata 7 dzień: II śniadanie - zimne mięso z kurczaka lub indyka, pomidor, grejpfrut obiad - zupa jarzynowa, mięso drobiowe, pomidor, gotowana kapusta, seler naciowy, grejpfrut, kawa lub herbata. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja sama Napisano Wrzesień 15, 2008 no fajna , fajna zrobie ja bardzo chetnie bo musze schudnac z 5-8 kg .. i to szybko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
thirstyyy 0 Napisano Wrzesień 15, 2008 A ja do 40.. i tez szybko! :( mam do zrzucenia około 14 kg wiec... mam nadzieje ze bd dobrze. zmykam do nauki, zobaczymy jak jutro rozpoczniemy nastepnyy dzien ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kjznxjmzx Napisano Wrzesień 15, 2008 a ile masz wzrostu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość fajna dietka Napisano Wrzesień 15, 2008 polecam ta diete!!ale tylko dla osob ktore lubia jajka jesli ktos ich nie cierpi nie wytrzyma dlugo na tej diecie.\ na tej diecie nie jest sie glodnym wbrew pozorom bo gotowane jajka bardzo zapychaja. ja co prawda bylam na tej diecie tylko jakies dwa dni;] za bardzo balam sie tych jajek (cholesterol) dlatego zmniejszylam ich liczbe . aprocz nich jadlam chude bialko. np serek wiejski lub serek wiejscki light z warzywami, gotowane nogi kurczaka , parowki, twarog z warzywami. oraz owoce i warzywa. zero produktów mącznych.chudlam 2 kg tygodniowo . pewnie jakbym zostala przy pierwotnej wersji wiecej bym tracila ale wolalam wolniej a przyjemniej (bo moglam sobie podjadac jeszcze owoce lub owoce suszone np morele , sliwki -super!) no i bez efektu jojo bo nigdy nie wiadomo jak to z nim jest. a i do tego cwiczylam troche 2 godz tyg aerobik bo niestety sama dieta bez ruchu praktycznie nic nie da. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja sama Napisano Wrzesień 15, 2008 No ja iod jutra zaczynam ta diete i jestem lekko przerazona bo nie przepadam za jajkami no ale musze schudnac i dam z siebie wszystko :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
thirstyyy 0 Napisano Wrzesień 15, 2008 mam 160 :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dardar Napisano Wrzesień 17, 2008 moze zacznie ktos ze mna diete? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wcalenienadiecie Napisano Wrzesień 30, 2008 hej, ja zaczelam wczoraj:) jakos nie mam specjalnej nadwagi - w ogole nie mam:) ale przybylo mi kilka kg, wiec chce je szybko zgubic:) dzis "pochłonełam" jogurt i kromke razowego chlebka... glodu jakos nie czuje:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
smocze_jajo 0 Napisano Marzec 17, 2009 hej, ktos jest tu i sie odchudza ? ja dzisiaj drugi dzien, to juz moje drugie podejscie, poprzednio schudlam 13 kg na tej diecie, na innych jeszcze kolejne 12 i zylam sobie beztrosko, ale ostatnie 2 lata to poblazanie sobie i wielkie imprezowanie i zrobilo sie 10 kg nadwagi :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
smocze_jajo 0 Napisano Marzec 19, 2009 widze nie da sie uratowac topiku :( mowi sie trudno, schudne sama Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość A ja sama Napisano Kwiecień 27, 2009 znalazłam ten topik i mimo,że nikt na nim nie pisze to ja sama popiszę.Dzisiaj jestem na tej diecie pierwszy dzień i zobaczymy jak mi pójdzie.Myślę,że dam radę , tymbardziej,że mam dużo do zgubienia i należy jakość dobrze zacząć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Depem Napisano Kwiecień 27, 2009 a czy grejpfruty mozna zastąpic pomaranczami ? i czy jajka nie wywołaja pryszczy na twarzy i wzdęc ;| Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość A ja sama Napisano Kwiecień 27, 2009 grejfruta nie można zastąpić pomarańczą.Jeśli ktoś ma uczulenie na białko kurze to dostanie pryszcze nie tylko na twarzy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HanaSzatana 0 Napisano Kwiecień 6, 2010 i jak efekty? ja zaczynam dzisiaj. startuje z 53 kg (160cm) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach