Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dwdewfwf

wczoraj byłam na pogotowiu z moim dzieckiem bo dostał reakcji alergicznej

Polecane posty

Gość dwdewfwf

na mleko..ktore mu podałam, dotychczas był karmiony piersią, dałam mu nan to zwykłe nie hypoalergiczne, to zrobił sie cały czerwony , takie białe kropki miał na buzi, oraz zaczerwieniona skore, nawet uszka mu spcuhły, duzo tego mleczka nie wypił, od razu pojechalismy do szpitala, do szpitala nie chcieli nas przyjac..bez skierowania(bezsens), tylko wysłali na pogotowie, niech lekarz powie co i jak..ew da skierowanie.. skierowania nie dostalismy, bo lekarka swteirdziła ze nci takiego dostał dewaxen, antyalergiczny, silny steryd , fenistil i kazano nam jechac do domu i poczekac, ja w ciazgu godziny zejdzie nie trzeba do szpitala, zeszło mu..ale nam nie powiedziało, czy to był wstrzas anafilaktyczny?czy tylko silna reakcja alergiczna??

Gość dwdewfwf
dzisiaj jade do mojego lekarza pediatry, ale dziwne mi sie wydaje, to, ze uszka mu az spuchły, a tym mlekiem zaczał sie dusic chwilowo nawet i wymiotował..:(

Gość ta fota nie jest lubelaka
a nie zachłysnął się czasem? WTEDY TRZEBA ZROBIC RTG KLATKI PIERSIOWEJ BO ZACHŁYSTOWE ZAPALENIE PŁUC BYWA GROŹNE

Gość ghegegiiiizzzzttt
biedna dzidzia :( prywatnie szybciutko, coby cie uspokoila daj znac co to bylo........

Gość kobieto jedz z dzieckiem
do szpitala

Gość dwdewfwf
nie wiem, bo to moj maz z nim został, ja była wkosciele i wiecie jak to faceci troche panikuja, nie raczej sie nie zachłysnął..ale wymiotowal, wyszła mu wysypka na całym ciele i spuchły uszy, to objaw silnej alergii

Gość kobieto jedz z dzieckiem
postrasz

Gość dwdewfwf
ale dziecko jest juz zdrowe!!wszystko mu zeszło, na pogotowiu nie kazali do szpitala!!!!i nie straszcie mnei, jade dzisiaj z nim do lekarza, to powiem co mi powiedział,wczoraj sama omal nie zemdlałam..

Gość do szpitala na badania
migiem!!!!

Gość dwdewfwf
ale to jest alergia na mleko!!!bo wyszło mu po mleku!!!! zaraz po mleku, modyfikowanym!!tak powiedział doktor,dziecko musi przejsc na bebilon

Idź z nim do swojego pediatry. Jeśli to była tak silna reakcja alergiczna, to niech ci pediatra powie, jakie mleko, poza swoim możesz mu podać. Radzę być ostrożna z podawaniem nowych rzeczy bez konsultacji z lekarzem. lepiej pójść o jeden raz za dużo do lekarza, niż o ten jeden raz za mało.

Gość BEZ BADAN SIE NIE DA
stwierdzic alergii!!!

u takiego malucha badania alergiczne nic nie wykażą. Mozna jedynie zrobić badanie z krwi - czy ma skłonności, ale na co jest uczulone - to za wczesnie. Takie badanie można robić dopiero po ukończeniu przez dziecko 3 roku życia, a i tak nie będą one w 100% rzeczywiste.

Gość lepiej dmuchac na zimne
co bedzie jak podasz mu banana i dostanie ataku dusznosci? W tej chwli nawet tak małym dzieciom robi sie badania w kierunku alergii :)

Gość ghegegiiiizzzzttt
rany a slyszeliscie o tym zatrutym mleku w proszku dla niemowlat w Chinach??? to byla marka Nestle powiedz o tym lekarzowi!! to bylo kilka dni temu

Gość dwdewfwf
oki umowiłam sie w przechodni zobaczymy co mi powiedzą, trzymajcie kciuki, ja wiem , ze to moja wina..bo podałam mu mleko bez konsultacji z lekarką,mam ogromne wyrzuty sumienia..bo juz jak karmiłam piersią, musiałam produkty mleczne odstawic, bo był lekko czerwony, gdy jadlam mleko, sery..ale całkwoeicie zrezygnowałam z mleka i jego produktow i alergia mu znikneła, potem lekarka kazała mi stopniowo wprowadzac mleczen produkty do diety i obserowowac, nic sie nie działo..wiec..kazała jesc mleczne produkty, potem musiałam zaczac dokarmiac bo mi mleka nie starczało, to kazala mo podawac NANha..CZYLI HIPOALERGICZNE, po nim nic nie było, ale potem kupilam zwykłe i chciałam mu podac, sprawdzic, czy nic mu nie bedzie, bo skoro juz ja mogłam jesc produkty mleczne karmiac i nic mu nie wychodziło, to myslałam, ze i on moze pic mleko nan te zwykłe.. ale jestem głupia, myliłam sie, nie posłuchałam lekarki, wczoraj myslałam, ze odjadę..na tym pogotowiu..mam nauczke, nie wiem co bym zrobiła, chyba bym dostała szału, gdyby mojemu słodkiemu bobaskowi cos sie stało..i to przeze mnie!!!!:(:(jade do lekarza..

Gość dwdewfwf
chciałabym zasugerowac lekarcec zeby zbadac u mojego synka- Immunoglobuliny typu E

Gość dwdewfwf
musze przejsc na nutramigen i sama nie jesc produktow mlecznych.. jesli chce tez karmic jeszcze piersią mały ma podwyzszone Imge

Gość dwdewfwf
i za mało zelaza,,musze mu je podwac.. terez juz jest dobrze

Gość musztarda
Wstrząs anafilaktyczny, co przede wszystkim silne puchnięcie, zwężenie dróg oddechowych, spadek ciśnienia i inne, a nie wysypka...

Gość tussia
Wstrząs (2016) dostępny już do pobrania oraz online >>>http://ma0.pl/r/tdmwstrzas >>>http://ma0.pl/r/tdmwstrzas >>>http://ma0.pl/r/tdmwstrzas >>>http://ma0.pl/r/tdmwstrzas >>>http://ma0.pl/r/tdmwstrzas >>>http://ma0.pl/r/tdmwstrzas Will Smith w poruszającym dramacie z elementami thrillera. Film oparty na prawdziwych wydarzeniach. Historia imigranta dr. Benneta Omalu, błyskotliwego neuropatologa, autora wstrząsającego medycznego odkrycia, które sprawiło, że musiał stanąć naprzeciw jednej z najbardziej wpływowych organizacji świata, NFL (National Football League). Dr Omalu odkrył powiązania miedzy brutalnymi treningami sportowymi futbolistów, które narażają ich mózgi na urazy, a późniejszymi depresjami i skłonnościami samobójczymi. Futbol to amerykański sport narodowy; prawda, jaką ujawnił, sprawiła, że stał się czarną owcą amerykańskiego społeczeństwa. On, imigrant, który chciał jedynie być dobrym obywatelem Stanów Zjednoczonych... Powstanie filmu zainspirował artykuł Jeanne Marie Laskas dla magazynu "GQ". W filmie, oprócz Willa Smitha, zobaczymy m.in. Aleca Baldwina i Luke'a Wilsona. Za rolę dr. Benneta Omalu Will Smith został wyróżniony prestiżową nagrodą afroamerykańskich krytyków filmowych (African American Film Critics). Jest również nominowany do Złotego Globu w kategorii najlepszy aktor.

Gość gość
Temat Stary... ale warto to skomentować bo to zwykły bełkot kogoś kto chciał zareklamować jedna markę a zniechęcić do innej :( PAMIETAJCIE jeśli Wasze dziecko ma alergię na mm to podanie mleka HA również wywoła reakcję alergiczna bo jest to mleko DLA ZDROWYCH dzieci! Wkurzaja mnie takie osoby które rozpropagowuja nieprawdziwe i tak naprawdę GROŹNE informacje...

Gość gość
Mój syn tez tak miał. Kiedyś przez naszą nieuwagę polizał papierek z serka danio i się zaczęło. Zaczął trzec oczy nos, dostał katar, drapał się po języku, po szyji, powieki tak spuchły , że nie było widać oczu.

Gość gość
Moje dziecko tez tak gwałtownie reaguje na mleko, ma potwierdzona alergie przez testy z krwi jak juz miał 1,5roku. Moja skromna rada przy takich ostrych reakcjach trzeba szukac naprawdę dobrego alergologa i zaopatrzyć się w leki na wypadek takich sytuacji.