Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zwodniczy Aniołek

Narzeczony z gospodarstwem rolnym, tak czy nie?

Polecane posty

Jakiś czas temu zerwałam z narzeczonym. Ja jestem z miasta, mieszkam w bloku i nigdy nie miałam nic do czynienia z pracą na roli. Chłopak jest ze wsi, posiada 70-hektarowe gospodarstwo, jakieś konie, krowy, świnie, kombajny, ciągniki itd. Niby mówił mi, że mógłby zamieszkać w mieście, ale ja wiem, że zostanie na włościach. Trochę cierpiałam po rozstaniu ale nie wyobrażam sobie siebie jako gospodyni :O A co Wy byście zrobiły na moim miejscu? Porzuciłybyście swoje dotychczasowe życie dla miłości?

Gość jak zerwałaś to po co
się teraz zastanawiasz? :O

Gość znaczy...
nie kochałaś go albo jesteś zwyczajną kretynka;D

Gość Jolka__
A czy nie możesz po prostu, w dalszej perspektywie, mieszkać na wsi i robić to, co do tej pory ? Wielu ludzi tak robi - z sukcesem. Nie musisz przecież zakładać gumaków i siedzieć w stodole. To jest jego zawód, jego praca.

"ale gdybys miała swoja prace to raczej nie robiłabys w polu..." jaka prace? sprzedawąłaby w miejscowym spożywczaku chleb i piwo na zeszyt :P?

"Porzuciłybyście swoje dotychczasowe życie dla miłości?" dla Milości tak, ale dla takiej twojej milosci to nie :)

nie mozna zmieniac swojego calego zycia, zamieszkania i rzucac wszystkiego dla drugiej osoby... bo potem jest kops i zostaje sie na lodzie

jesteś głupia- ziemia to najlepsza inwestycja- poza tym nikt Ci niekaże mieszkac na tej wsi po slubie:P

Ja do gnoju nie pójdę... Sorry, miłość miłością, ale są granice poświęcenia... Niech koleś sobie kogoś zatrudni do pola, a sam mieszka w mieście...

komiczne - zgadzam się z Tobą. W związku z moim wykształceniem powinnam szukać pracy w szpitalu, a chłopak mieszkał dość daleko od miasta. Trudno byłoby mi się odnaleźć na wsi. To tak jakby uczyć pudelka zaganiania owiec :O

Aniołek - dobrze zrobilas i tyle... miłość miłoscia a o sobie tez trzeba myslec.. skoro to byla milosc to rownie dobrze on mogl sprzedac gospodarstwo i wyjechac do miasta

pracy w szpitalu?:D no skoro jara cie praca charytatywna...:P Szukaj praktyki w prywatnych klinikach.

a poza tym u niego w domu panem i władcą był ojciec - Kobieta powinna siedzieć cicho. U mnie w rodzinie jest równy podział obowiązków. Co jeśli chłopak chciałby mną tak rządzić??? Szok :)

W związku z moim wykształceniem powinnam szukać pracy w szpitalu, a chłopak mieszkał dość daleko od miasta. chyba nie az tak daleko skoro sie spotykalicie i był Twoim narzeczonym... co innego gdyby ci powiedział "zabraniam Ci pracy w zawodzie - masz isc do krów" :O znam wiele osob ktore mieszkaja 20 a nawet 50 km od miasta a w nim parcuja i dojazd samochodem to jakies 15 do 40min, pozatym istnieja pociagi, autobusy itp. nie rozumiem problemu:O

Gość valerie hobhouse
jeśli jego ojciec był taki, to twój narzeczony bedzie taki sam, przykro mi. Wychowanie i poglądy wynosi się z domu. Dobrze zrobiłaś. Nie pożałujesz.

Sarah Jessica Parker - spotykaliśmy się ok.raz w tygodniu ponieważ ciągle był zajęty pracą na gospodarce. Czemu on nie mógł przenieść się do mnie? Ludziom w miescie żyje się lżej. Na wsi jest mnóstwo roboty.

Gość ** ** * *** ** *** *** *** ***
a ja tam bym chciała, tak. komputerek, necik, praca zdalna...raz w tygodniu czy dwa w samochodzik i do biura. (choć z twoim wykształceniem to się pewnie nie da) dom ładny zbudować, taki oddalony od obór itp. np otoczony sadem, z wielką werandą. sielanka. zdrowe dobre jedzenie, a nie białe jajka i mleko uht. rozmarzyłam się.

Gość zws
bardzo chetnie ja lubie swojskie klimaty ;)

jak dla mnie ani Ty go nie kochalas ani on Ciebie (skoro wsi nie chciał dla ukochanej zostawic) dobrze ze sie rozstaliscie... chodzi mi o to, że gdy dwie osoby sie kochaja to taki problem jak przedstawila Aniołek nie istnieje. tyle

wszystko ma swoje wady i zalety... mam rodzinę na wsi i jedno przyznaję - czasu poza robieniem w gospodarstwie jest naprawdę niewiele.... i nie tak łatwo rzucić to komuś, dla kogo to jest swego rodzaju pasja.... pełen szacunek dla tych co to wytrzymują...

ja mieszkam na wsi..pochodze z miasta 60 tys mieszkancow..studia robilam dzienne we wroclawiu...teraz mieszkam z farmerem tulipanowym na holendrskiej wsi...nadal studiuje i mam zamiar w przyszlosci pracowac w jakims biurze doradczym..to,ze on chciala kiedys zostac rolnikiem nie powinno rzutowac na moja prace.obowiazki dzielimy na pol.jesli twoj chlopak nie jest w stanie ogarnac tych hektarow i krow,to powinien miec pomocnikow,placic im pensje i tyle.moj chlopak ma pracownikow,sam nie dalby rady.ja sie w ogole w jego "firme" nie wtracam...ale za to:mamy ogromny ogrod pelen zwierzat (kozy,osiolki,baranki,gesi,kroliki),mam swoj ogrodek warzywny,sadze kwiatki,odpoczywam psychicznie.nie mam sasiadow,ktorych slychac z kazeej strony,tupanie,spuszczanie wody w klozecie,klotnie (choc jest jedna wariatka mieszkajaca naprzeciw,ale staram sie jej unikac)...na uczlenie dojezdzam,ale lubie tu wracac...licze,ze prace znajde nie dalej niz godzine jazdy stad...teraz dojazd zajmuje mi 1,5h w jedna strone...i co najwaznijesze-pozbylam sie tych nerwicowych kłóć,ktore towarzyszyly mi cale zycie.wies ma swoje plusy:)

Gość wiem cos na ten temat
sama mieszkam na wsi i maz ma gospodarstwo,ja obecnie siedze w domu i dzieci wychowuje a on zajmuje sie gospodarstwem ale oczywiscie na swoj sposob pomagam mu w tym .REozniaca zasadnicza jest to ze ja rowniez wczesniej mieszkalam na wsi i wiem jak wyglada zycie na gospodarstwie. Jesli go kochalas naprawde a on Ciebie to nie powinnas z nim zrywac tylko z powodu gospodarstwa teraz zycie wyglada inzcej na wsi jak bylo to dawniej,

Gość przegralas
70 hektarów po 40 tysi a hektar (bo takie są stawki) daje 2,8 mln zł, do tego budynki , sprzet to kolejny milion zł. Podliczając wszystko twój byly narzeczony ma jakies 3,8 mln zl, jezeli by wszystko spienięzył. Co roku samych dopłat dostaje 50 tysiecy ( 70ha razy 700zl). Juz z samych doplat mozna jakos zyc. w polu na pewno bys nie robila. Przegrałas jednym słowem hehe