Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magnyy

pralnie chemiczne poznań

Polecane posty

Gość magnyy

hej!chcialem sie zapytac czy korzystacie z pralni chemicznych.Jakie mozecie polecic na terenie poznania.

Korzystać nie korzystam,ale bodajże w Plazie jest jedna-czy dobra,trudno stwierdzić,ale napewno szybka ;)

Gość marek1972ab
w plazie i w tesco na serbskiej odrazam, z resztą to chyba jedna sieć-panda.Zanosiłem tam garnitury, prawie za kazdym razem zle doprasowane, oddałem biała koszulę, założoną 2 razy, dostałem szara

Gość gość
Polecam pralnię w Galerii MM, poziom - 1 , szybka obsługa, a jest to niewątpliwie dość ważne!

Gość gardzianna
Nie powiem że korzystam ciągle, ale co jakiś czas na pewno, tylko że z pralni na telefon, mowa o tym - http://ironmaster.pl/ Teraz płaciłam 25 zł na kg prania, oni nawet nie zwracają uwagi na to, jakiej garderoby dotyczy pranie, na wszystko jest jedna stawka. Można płacić kartą, prane jest załatwiane bardzo szybko. Generalnie brakuje mi czasu na wiele prac ze względu na własny biznes - szukam takich rozwiązań.

Gość gość
Kilka dni temu oddałem do czyszczenia garnitur do pralni MEWA w Górczyńskim Centrum Handlowym w Poznaniu. Garnitur zwrócono mi zniszczony - materiał na marynarce został rozwarstwiony i pomarszczony tworząc bardzo widoczne pęcherze na gładkich częściach garderoby, jak i wzdłuż zszyć. TEJ PRALNI NIE POLECAM!

Gość gość
Zgadzam się. Korzystałam dwukrotnie. Odzież za każdym razem ewidentnie niedoprana. Obsługa przyjmuje reklamację ale po dyskusji.

Gość memanta
gardzianna - aktualnie u nich stawka to 30 zł od kg, a reszta się nie zmieniła. Dalej jednak na tle sieciówek jest bardzo tanio, tym bardziej, że mają w cenie darmową dostawę. W Poznaniu jest również coś takiego?

Gość gostals
Czy Iron Master dowozi za darmo również na Pragę? W sumie mnie taka usługa z dowozem będzie odpowiadała nawet przy dopłacie. Jeśli ktoś z Was coś takiego u nich zamawiał, to napiszcie proszę jak to u was wyglądało.

Gość memanta
Jak najbardziej tak, zerknijcie - http://ironmaster.pl/zasieg A takie rzeczy sprawdzajcie na stronie, nie na forum. Poza tym - to jest temat o Poznaniu. Chyba jednak słabe miejsce na takie dyskusje, prawda? ;-)

Gość adamkowaik
Wygląda na to, że u nas również mają zasięg - pozytywnie. Jestem przedstawicielem handlowym. Pranie koszul to była dla mnie masakra, a jeszcze gorzej z prasowaniem. Jeśli załatwią to jakościowo, to chętnie z ich usług skorzystam.

Gość petruskin
Unikam prania w przypadkowych miejscach, a sami zajmujemy się wyłącznie rzeczami mało wymagającymi, codziennymi. Dużej ilości koszul na pewno sami nie przerobimy - prasowanie tego, to jest jakaś prawdziwa masakra i po prostu odpada.

Gość homilia55
Jesli chodzi o moje zdanie to najlepsza pralnia z jaka mialem do czynienia to jest warszawska http://fresh-clean.com.pl/ - mala pralnia, nie ida na ilosc tylko na jakosc...naprawde godna polecenia jako wzor :D

Gość Maxs
Korzystam z pralni w Tesco przy Sobieskiego. Wszystko ok

Gość gość
W Warszawie jest Iron Master, ale to temat o Poznaniu. Faktycznie spróbujcie szukać podobnej oferty. Nie jest przecież możliwe, aby w mniejszym mieście nie było podobnych warunków cenowych. Raczej musi tam być jakaś firma ze zbliżonymi stawkami.

Gość gość
Osobiście mam złe doświadczenia z pralniami Panda !!! W moich kilku przypadkach nie doprali plam które w domu sama usunęłam wodą z płynem :( O fatalnym prasowaniu i opryskliwego obsłudze nie wspomnę. Mogę polecić pralnie Perfect Clean w Tesco na Opieńskiego i pralnie Nata w Piotrze i Pawle.

Gość gebrels
Jeśli mam sugerować jakieś konkretne miejsce to Iron master jest ok, ale to przecież Warszawa. Przy czym radzę po prostu szukać w okolicy mniejszych pralni - sądzę, że w innych miastach również są dostępne takie perełki.

Gość gość
Ostatnio będąc w Lublinie musiałem pilnie skorzystać z pralni chemicznej, jako, że nie znałem lokalnego rynku był to ryzyk fizyk, czy nie zniszczą mi ciuchów. Teraz to z pewnością mogę powiedzieć, że Lublinie to tylko pralnię Niagara www.pralnianiagara.pl/ , nic nie zniszczyli, a w dodatku posiadają dosyć nową usługę na rynku, jaką jest pranie i magiel na telefon.

Gość gość
Wszystko załatwiałam przez Iron Master, ale w Wawie. Chodziło o pranie sukni ślubnej. Powiedzmy, że taniej się nie dało. W Poznaniu znalazłam najtaniej za 120 bez dowozu, a że byliśmy kilka dni u znajomych, to wykorzystaliśmy to.

Gość gość
Byłem kilka dni temu w Iron Master, policzyli mi dokładnie tyle samo za pranie - 30 zł, tzn. z dowozem, to oni u mnie byli. Opłacało się, bo jednak w sieciówkach śpiewają zupełnie inne stawki - totalnie inne, i w dodatku nie ma mowy o dowozie w cenie...

Gość gość
Tak, w Wawie właśnie ludzie mają taką stawkę - 30 zł za kg z dowozem i to jest mega opcja. W jakim stopniu zostanie to wykorzystane... ciężko powiedzieć. Ogólnie taniej się nie da - szukałem wiele razy po różnych praniach. To i tak już mega niska stawka.

Gość gość
W żaden sposob nie załatwisz tego taniej niż właśnie w tym iron master, ale w Poznaniu to nawet nie ma czegoś takiego, więc o co ta cała dyskusja? W sumie to bardzo dziwne, bo teoretycznie w Wawie powinno być zdecydowanie drożej. Jednak nie jest.

Gość gość
Odradzam wszystkim pralnie w Skórzewie w Galerii Mallwowa. Zniszczone ubranie i brak poczucia winy ze strony pralni.Nawet nie uslyszalem slowa przepraszam tylko,ze rzecz nadaje się do kosza. Nie poczuwaja się do winy.

Gość gość
Jeżeli prowadzicie własną pralnię to polecam wam zajrzeć na stronę www.pralus.pl Tam znajdziecie wiele urządzeń, które są niezbędne w pralni przemysłowej. Sama zakupiłam kilka urządzeń od nich do pralni w hotelu, który prowadzę.

Gość Zofia

Ja od dawna korzystam z usług super pralni ELBO  w Łodzi, która  oferuję prane, maglowanie pościeli, obrusów oraz pranie firan i zasłon dla hoteli, restauracji i tym podobne.  Ja osobiście oddaję do nich pościel z mojego hotelu. Pościel wraca do nas bielutka , pachnąca i wymaglowana.