Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zwykla dziewczynaaa

ANIOŁ STRÓŻ JEST!!!!!!WYMODLIŁAM SIĘ I DAŁ MI ZNAK!!!

Polecane posty

Gość laluna6x
a jakiego ja mam aniola stroza - ur 31.01, prosze o odpowiedz

Gość xyxyy
poprosilabym o podanie aniołow dla takich dat 8.02 21.02 13.10 z gory dziekuje slicznie :)

Gość szukam i czekam i proszę
Bardzo proszę, podaj mi jaki e my mamy Anioły. mam pewne kłopoty, ale jakoś moje prośby ulatują ): 17.11- to ja 16.07 - to mój mąż i dzieci 23.05 07.03 Bardzo, bardzo z góry (: dziękuję.

Szczerze mówiąc to straszne, że są osoby, które nie wierza w swoje Anioły.. Anioł Sróż istnieje. W wielu sytuacjach pomógł, pokierował, ochronił. Rozmawiam z nim każdego dnia. To bardzo ważne żeby nie zapominać o Nim.

Zainteresowanie aniołami przybiera niestety czasem formę nadmiernie wybujałą. Różne ezoteryczne pisma zamieszczają bardzo dokładne informacje o aniołach, ich życiu intymnym, związkach z kartami tarota, znakami horoskopu, amuletami i talizmanami, o ich funkcjach, a nawet kolorze włosów (!), ale rozsądny człowiek włoży te sensacje między bajki o motyloskrzydłych wróżkach i elfach. Tam jest bowiem ich miejsce. Poprzestańmy na tym, co o aniołach mówi Biblia i nie ulegajmy niezdrowej fantazji. Znamy imiona wyłącznie trzech istot anielskich. Są to Rafael (Tb 12, 15), Mikael (Dn 10,13) i Gabriel (Łk 1, 19). Tylko o nich wspomina Biblia z imienia (nie licząc Szatana). Wszystkie inne imiona aniołów, jakie można chociażby znaleźć w \"Słowniku aniołów, w tym aniołów upadłych\" Gustawa Davidsona są wymyślone przez ludzi. Pochodzą z bogatej literatury apokryficznej, tekstów apokaliptycznych, kabalistycznych, gnostyckich, patrystycznych, z żydowskiej mistyki Merkawy, a nawet traktatów magicznych i ksiąg zaklęć.

Gość 007tytus
Ja widziałem anioła... Byłem nieprzytomny przez miesiąc, kiedy się obudziłem to śmiałem się "nie wiedziałem że anioły są takie kurduple" Rodzina była w szoku ale naprawdę widziałem anioła(sięgał mi do brzucha/kltatki piersiowej

Gość pati10225
Witam:) Ja jestem na tej stronie i na tym temacie pierwszy raz.Wierze w istnienie aniołów.Dotychczasowe wypowiedzi przeczytałam z uwaga:)Również bardzo proszę o podanie jaki aniołjest przypisany mojej osobie.Jestem niezmiernie ciekawa:)Moja data urodzenia to: 7.o7 Bardzo proszę o odpowiedz i z góry dziekuje;)

Gość satanistyczny mistrz wojny
Ja też mam Anioła Stróża - wygląda jak papież jan paweł drugi na sankach Nie ma szkrzydeł co prawda, ale ma muskuły jak pudzian

Gość Aniele Strozu
Święty Michale Archaniele, broń nas w walce. Przeciw niegodziwości i zasadzkom złego ducha bądź nam obroną. Niech go Bóg poskromi, pokornie błagamy, a Ty, Książę Zastępów niebieskich mocą Bożą strąć do piekła szatana i inne duchy złe, które na zgubę dusz krążą po świecie. Amen. * * * Święty Michale Archaniele, który wraz z Aniołami zwyciężyłeś szatana w niebie, dopomóż nam zwyciężyć go na ziemi.

Gość baygos
Czy ktos moze mi powiedziec jakiego mam aniola stroza,urodzilam sie 02.08.1967r. Z gory serdecznie dziekuje.

Ludzie to mają nasrane w tych swoich łbach aby w takie bzdury wierzyć. Może jeszcze każdy własnego pokemona ma?

Gość pokemo to nie anioł
a ty w co wierzysz nie na krzyż w czarnego kota czy piatki 13 czy inne głupoty fragment psalmu 91 9 Albowiem Pan jest twoją ucieczką, jako obrońcę wziąłeś sobie Najwyższego. 10 Niedola nie przystąpi do ciebie, a cios nie spotka twojego namiotu, 11 bo swoim aniołom dał rozkaz o tobie, aby cię strzegli na wszystkich twych drogach. 12 Na rękach będą cię nosili, abyś nie uraził swej stopy o kamień. 13 Będziesz stąpał po wężach i żmijach, a lwa i smoka będziesz mógł podeptać. Ktokolwiek z wiarą, nadzieją i miłością będzie Psalm ten codziennie odmawiał (np. rano przed rozpoczęciem pracy), dostąpi nadprzyrodzonej pomocy Bożej w tym dniu. Dobrze jest nauczyć się go na pamięć. Modlitwa ta ma potwierdzenie wśród grupy żołnierzy II wojny światowej, którzy to z wielką pobożnością odmawiali ten Psalm codziennie, indywidualnie lub grupowo na polu walki, w okopach. Wokół padały strzały i bomby, a śmierć zbierała swoje wielkie żniwo. Jedynie ze wspomnianej grupy żołnierzy nikt nie odniósł najmniejszych obrażeń; wszyscy po wojnie bezpiecznie wrócili do swoich domów. Ponadto Psalm ten bywa odmawiany w czasie egzorcyzmów; wiąże się to z jego szczególną mocą Bożą

" nie na krzyż w czarnego kota czy piatki 13 czy inne głupoty" Akurat wasza religia ma z zabobonem wiele wspólnego. Właściwie to zabobon który zrobił karierę. Nie każdy potrzebuje wymyślać sobie niewidzialnego przyjaciela bo czuje się sam na świecie. Dorośnij.

Gość KIOARA
DZIS JEST DZIEN ANIOLA STROZA

Gość kiljjadafa
swait to dno gówno bagno -ja tam w zadne anioly nie wierze

ANIOŁ STRÓŻ jako istota mająca łączność z Bogiem i pojmująca Boga posiada przez to samo, od niczego niezależny rozum doskonały. Ponieważ jednak ma on być człowiekowi nieodstępnym towarzyszem we wszystkim, co człowiek przeżywa - rozum Anioła Stróża posiada zdolność dostosowywania się i naginania do każdego wieku i poziomu człowieka. Dlatego można by powiedzieć, że Anioł Stróż rośnie razem z człowiekiem, choć określenie to oczywiste nie jest ścisłe. Gdyby ludzie umieli żyć pełnym życiem duchowym, czuliby przy sobie tego najmilszego, najbardziej dobranego towarzysza. Od niemowlęcia poprzez dzieciństwo, młodość, wiek dojrzały, aż do starości mogliby z nim współżyć, jak z niedostępnym, najwierniejszym, najbardziej oddanym przyjacielem. Dzięki temu jednak, że świat materialny przysłonił człowiekowi prawie zupełnie świat duchowy tylko niemowie zna jeszcze cudowny kontakt ze swoim Aniołem. Uśmiechy, przelatujące ledwie uchwytnym dreszczem po twarzy śpiącego dziecka, to odblask tego radosnego kontaktu. Potem z winy i niedoskonałości natury ludzkiej ten wyraźny kontakt się zaciera i w bardzo rzadkich jedynie wypadkach umie go człowiek nawiązać z powrotem. Opieka Anioła Stróża nad człowiekiem ogranicza się do chronienia go przed tym, co z dopustu Bożego mogłoby go spotkać. W tych wypadkach Anioł Stróż ma prawo interwencji u Opatrzności Bożej i może niejedno wstawiennictwem swym od człowieka oddalić. Stać się to może jednak wtedy tylko, gdy dobra wola człowieka słucha wewnętrznych podszeptów i ostrzeżeń swego Anioła Stróża, choćby podświadomie. Odnośnie do życia wewnętrznego człowieka, rolą i obowiązkiem Anioła Stróża jest też zatrzymywanie, utrwalanie i przypominanie mu natchnień i świateł, zsyłanych od Boga za pośrednictwem Świętych, natchnień, które bez jego działania, mógłby człowiek przeoczyć i zmarnować częściej, niż się to niestety dzieje, pomimo jego działania. Ponieważ Anioł Stróż jest stale przy człowieku, na wielki ból, smutek i udrękę naraża go człowiek grzesząc. Jako istota miłująca Boga miłością świadomą i pełną nie znosi on atmosfery grzechu. Z woli Boga jednak łączność jego z duszą nie przerywa się nawet w upadku człowieka, w przeciwieństwie do łączności z Bogiem i Świętymi, którą świadomy wybór zła przecina. Anioł Stróż kocha duszę człowieka jak bliźniaczą siostrę i pragnie jak najszybszego jej zbawienia, od czego zresztą jest ściśle uzależniona pełnia doznawanej przez niego samego szczęśliwości. Gdy dusza odbywa karę czyśćcową, jej Anioł stróż czeka z utęsknieniem na przeznaczonym jej najwyższym poziomie Nieba, tym, który po oczyszczeniu i ona osiągnie. Mimo tego, łączność ich w dalszym ciągu - trwa. Anioł Stróż, jako Duch doskonały, nie może wprawdzie cierpieć z nią razem, ale póki się plan Boży w zupełności w stosunku do danej duszy nie wypełni nie zazna on również zupełnego szczęścia. Pełnia wiecznego szczęścia Anioła Stróża nie będzie nigdy pojemniejsza od pełni szczęścia powierzonej mu duszy. Obowiązuje ich niejako w tym wypadku prawo naczyń połączonych. Tylko że wtedy, gdy oboje osiągną już szczytowy punkt wiecznego szczęścia, ulegnie pewnej zmianie wzajemny ich stosunek. Dusza zbawiona przez zrozumienie i zbliżenie się do Boga, osiągnie wtedy ten sam stopień rozumu, który Anioł Stróż posiadał od początku, przez samą swoją naturę. Porównać by to można do zatartej z czasem różnicy między braćmi, z których jeden jest o wiele starszy od drugiego. W dzieciństwie i młodości różnica ta jest uderzająca. Gdy obaj bracia przekroczą jednak pewną granicę wieku, zaciera się to zupełnie. Anioł Stróż nigdy już nie opuści zbawionej duszy, którą się opiekował. Pozostanie z nią i przy niej na wieczność całą. Tylko Anioł, ponieważ ma poznanie Boga z natury swej istoty, a dusza wypracowała sobie to szczęście, łaską zasługami, od chwili osiągnięcia popartymi przez nią zbawienia, Anioł Stróż będzie jej służył" w radości, miłości i nieustannym wielbieniu Boga, będąc jej równocześnie przewodnikiem po niebiańskiej szczęśliwości. Nić łącząca duszę z jej Aniołem Stróżem jest tak mocna, że dopiero i jedynie potępienie duszy może ją przerwać bezpowrotnie. Wtedy Bóg oddaje osieroconemu Aniołowi inną duszę w opiekę, a pamięć o tej, która mimo wszystkich jego wysiłków, wszystkiej łaski i pomocy Bożej, własnowolnie wybrała zło niknie z świadomości Anioła Stróża zupełnie. Zadaniem Duchów świętych i Jasnych, oprócz opieki nad człowiekiem, jest nieustanna adoracja Eucharystii na ziemi. W każdym kościele czy kaplicy, gdzie jest przechowywany Najświętszy Sakrament, na straży przed Tabernakulum trwają prócz Aniołów różni Święci na zmianę. Najczęściej tę honorową wartę czci i miłości pełni Patron danego Kościoła. Ani na chwilę Najświętsze Ciało i Krew Pana nie są pozostawione bez tej niewidzialnej asysty. Póki na świat nie przyjdzie Królestwo Boże i póki Pan Jezus będzie więźniem tylko Tabernakulum, a nie więźniem wszystkich dusz ludzkich i serc poty Kościół Tryumfujący dbać będzie o to, by ani przez chwilę w Chlebie i Winie utajony Bóg nie przestał być na ziemi wielbiony. Cały świat niewidzialny pełny jest Duchów rozmaitego pokroju. Jakiego ducha dopuści człowiek dobrowolnie i na stałe w swe pobliże, taki stanie się jego zausznikiem, doradcą, opiekunem wreszcie panem. Mylą się ci, którzy sądzą, że jakakolwiek myśl dobra czy zła jest ich własną myślą. Nie zdając sobie sprawy, człowiek nachyla się zawsze, by słuchać podszeptów świata duchowego, którym albo ulegnie, albo nie. Wszystkie pragnienia, myśli, pomysły, w jakimkolwiek kierunku idąca twórczość, wszystko co człowiek zwykł uważać za swoje" jest mu tylko podsunięte przez otaczający go z wszech stron świat nadprzyrodzony. Nie ma myśli, która powstałaby sama z siebie w jego mózgu. Mózg jest tylko jeśli tak można powiedzieć odbiornikiem fal przesyłanych z zaświata, od rozeznania zaś i wolnej woli człowieka zależy to jedynie, czy się danej fali podda, czy ją przyjmie i czy pójdzie za jej wskazaniem. Tak złe, jak dobre duchy mogą tylko radzić, namawiać, podsuwać to czy tamto narzucić nie mogą nam niczego. Jedyną bowiem prawdziwą własnością człowieka której nawet Bóg, skoro mu ją raz celowo przyznał, nie odbiera jest jego wolna wola! http://www.taw1.republika.pl/horak.html

Gość nefertarri
juz gete napisął z e swiat jest zafajdany jak koszulka niemowlęcia - nic dobrego na nim nie ma

Gość Grzesznica,.
przedostatni wpis mnie urzekl...

OPOWIEM CI MOJA HISTORIE;KILKA DNI TEMU MIELISMY IMPREZE; WYPILISMY MORZE ALKOHOLU;POZNIEJ KLOTNIA Z MOIM CHLOPAKIEM;KOLO DOMU STALO MOJE AUTO; OCZYWISCIE SPRAWNE BO TEGO SAMEGO DNIA BYLAM NA ZAKUPACH:::WKURZYLAM SIE ;CHWYCILAM ZA KLUCZYKI I POSZLAM DO SAMOCHODU:::JAK CZLOWIEK PO ALKOHOLU TO NIE MYSLI LOGICZNIE;ALE MI I TAK JUZ NA NICZYM NIE ZALEZY:TYLKO ZE AUTO NIE CHCIALO ODPALIC; I NIE ODPALILO:WROCILAM DO DOMU I MOWIA ZE AUTO ZEPSUTE:CHYBA DZIEKI BOGU ;;;TYLKO ZE NASTEPNEGO DNIA KOLEGA CHCIAL NAPRAWIC;IALE AUTO FUNKCJONOWALO BEZ PROBLEMU::DZIWNe???????

Gość gość
uj

Gość gość
wymodlić sobie kolejne dziecko poczęte na pleban

Gość hgfyfuyf
Wystarczy podążać za głosem swojego serca tylko trzeba mocno chcieć i próbować wydobyć z siebie to co dobre oraz starać się dzielić miłością ze wszystkimi potrzebującymi a reszta sama przyjdzie :)A tym którzy nie rozumieją życzę wszystkiego co dobre i dużo miłości.

Gość gość
jam szczęsliwam :|) i to bardzom :) dobrej