Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szannya

Co najbardziej pamieta sie z ceremonii zaślubin?

Polecane posty

Czesc dziewczyny - jako ze moje wesele zbliza sie wielkimi krokami, czuje juz te motyle w brzuszku. Stad pytanie do wszystkich Mezatek. Spojrzenie w oczy? Gula w gardle? Wzruszenie? Radosc? Co najbardziej zapamietalyscie z tej chwili kiedy skladalyscie przysiege?

ja pamiętam stres przed samym wejściem, a z samych zaślubin... niewiele. pamiętam że byłam bardzo wzruszona i że usiłowałam panować nad sobą by się nie rozryczeć - wiadomo - make up ;0 udanego slubu!

Dziekuje!!! Nie jestem z tych, ktore sie przejmuja samym weselem, sukienka, kwiatkami itd - ale placze nawet na Królu Lwie. Juz zapowiedzialam mojemu Szczesciu zeby w razie czego nie usilowal mnie pocieszac - przynosi to na ogol jeszcze gorsze rezultaty. Ma stac i czekac;)))) Czy ktos jeszcze tak reaguje emocjonalnie?;) Calusy!

ja wlasnie dzis zakonczylam ukladanie zdjec w albumie, i jak sobie je przegladam to 3/4 nie pamietam. nie mam pojecia co przysiegalam (probowalam sie tylko nie smiac;) i skupic na tym zeby dobrze powtorzyc), z zyczen to wogole czarna dziura, a szampan jak przez mgle.

Gość ja podobnie jak mała_stopa
pamietam stres przed, a później niewiele...

Gość do korjonos
moja siostra z facetem swoim nie pamiętali nic poza czerwonym dywanem, po którym szli w kościele :D

Gość i chciałaś go mieć
chciałaś że by Cie wziął na ostro a Pan Młody zeby patrzył :D

Witam, a ja pamiętam dokładnie wszystko (no może jakie życzenia były składane) ale pamiętam wejście do kościoła, całą przysięgę, życzenia, szampana, pierwszy taniec ;)

Ja pamiętam wszystko, co prawda jak przez mgłę ale wszystko. Podczas przysięgi miałam tak sucho w ustach ze stresu że nie mogłam przełknąć śliny i ta gula w gardle utkwiła mi w pamięci. No i ksiądz był żartownisiem to też pamiętam. Najmniej pamiętam z wesela chyba, tak szybko mi czas upłynął...

Ja pamiętam wszystko, a niektóre fragmenty szczególnie, jak np spojrzenie męża przy składaniu przysięgi:) za to za cholere nie pamiętam, kto mi jakie życzenia składał, i który prezent był od kogo;)

Gość ja też pamiętam prawie wszystk
Ja też pamiętam prawie wszystko - od tego stresu jak dojeżdżaliśmy do kościoła - te wszystkie spojrzenia, aż do momentu gdy wychodziliśmy juz po wszystkim i pani fotograf ustawiała nas pół godziny do zdjęcia - a byl upał 40 stopni :) Ale najbardziej pamiętam moment gdy siedzieliśmy i słuchaliśmy kazania. Ksiądz mowił o tym, że dwoje ludzi sie łączy, opuszczają swoich rodziców, zaczynają swoje życie, rodzice umierają, młodym rodzą się dzieci i tak dalej. To był najsmutniejszy moment i tylko wtedy łzy płynęły mi do oczu jak glupie, ale jakoś to opanowalam. Z jednej strony mówił jak to cudownie być małżeństem, a z drugiej pokazywał, że opuszcza się tych, których kochało się do tej pory najbardziej..... Smutno bylo. Moi rodzice płakali a ja kątem oka to widziałam i aż mi gardło ściskało. No a cala reszta ceremonii była radosna i już potem nie było stresu wogóle. Tak że życzę udanego ślubu i jak najwięcej zapamiętaj :)

Z ceremonii pamiętam prawie wszystko, poza kazaniem - pamiętam tylko konstatację, że było nudne i moje rozczarowanie z tego tytułu, bo specjalnie importowałam sobie księdza, co ma "gadane" :P Jakbym to ja układała kazania ślubne, nawet najbardziej zatwardziały twardziel ryczałby jak bóbr ;) Mam za to duże gapsy jeśli chodzi o wesele. Kluczowe momenty pamiętam, ale resztę jak przez mgłę. I oczywiście, jak to ja, pamiętam ludzi, którzy mi podpadli :P jakąś piątą wodę po kisielu, co w różowym kostiumie podsiadła moich dziadków w kościele a potem łaziła z idioten kamerą i tym podobne sprawy :P takich rzeczy to ja nie zapominam [diaboliczny śmiech] ;)

Gość żoneczkaMM
a my kazanie mieliśmy bardzo rodzinne i nie tylko kazanie ale i cala oprawę nabożeństwa ...cudownie wszscy byli zachwyceni. No ale nie każdy może tak mieć bo ksiądz to mój szfagier czyli brat mojego męża :)

Wiesz, Żoneczko, kiedyś byłam na ślubie, na którym było tak świetne kazanie, że byłam przekonana, że ksiądz to jakaś rodzina Młodych właśnie. Ale kiedy po ceremonii przy życzeniach ich o to zapytałam, to powiedzieli, że nie, że pierwszy raz tego księdza w ogóle widzieli przy spisywaniu protokołu :) no ale to było u Dominikanów, a Dominikanie to Dominikanie;)

Gość żoneczkaMM
:) SUPER ....a najbardziej to pamietam wzruszenie mojego męża w czasie przysięgi i JEGO OCZY :)

Ja pamiętam bardzo dużo. A najbardziej to, jak mój mąż denerwował się w kościele, a ja ja byłam dziwnie, totalnie wyluzowana.

ja tez o dziwo wszystko pamietam - kolezanki mi opowiadaly ze dekoracje kosciola i wszystko inne zobacze dopiero na fotkach albo filmie...a ja naprawde wszystko pamietam i o dziwo nie plakalam. Zawsze placze na slubach znajomych i ogolnie wzruszam sie szybko wiec sie obawialam ze mi caly makijaz splynie ale bylam dzielna i nawet jedna lezka mi sie nie uronila. Za to caly czas nam sie buzie smialy - na kazdym zdjeciu z kosciola jestesmy rozesmiani. A ksiadz mimo ze nie byl naszym kolega ani rodzina tak poprowadzil msze ze wszyscy sie pytali czy ksiadz to nasz znajomy. Wesele strasznie szybko mi niestety minelo i nawet nie zdazylam potanczyc z polowa osob z ktora planowalam :( no ale coz i tak wszyscy byli zachwyceni cala oprawa, jedzeniem i wygladem sali :)

Gość gorsze zło
Ukochane oczy, wpatrzonego faceta- Męza:)

Gość carmenn
to wy tak dawno bralyscie slub ze nic nie pamietacie czy to poprpstu slub i stres robi swoje ze nie zwraca sie na tak wiele rzeczy uwagi:)

wspanialy usmiech i radosc w oczach meza i (moze to zabrzmi pompatyczie ale) mega szczecie wszechogarniajace :D zero stresu, zero guli w gardle i takich tam

Gość kawcia_mielona
kurde, ja to pewnie nie opanuję śmiechu!! Ja w sytuacjach podbramkowych nie umiem zachować powagi i tak się brechtam, że masakra, i jestem pewna, że na ślubie bedzie tak samo. A jak mój oblubiony zobaczy jak ja się brechtam to pewnie on też bedzie sie śmiał i będzie nieźle:D