Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co to są buzdygany 2.0

jakie miasto powinno być stolica Polski ?------------------------

Polecane posty

Gość nijonm
Krakow, chodz nie pochodze z tegomiasta ale bardzo mi sie podba i bardzo je lubie :)

Gość M A R I T K A
ja jetem z wołomina, co chcesz od wołomina??!!😠

Gość a jestescie dziewicami
ja proponuje przepiekna miejscowosc zazywajaca sie stara maszyna:classic_cool:

Gość dlatego ze wam sie cos podoba
dlatego chcecie to na stolice? typowa inorancja maluczkich ludzikow... troche logiki please, dlatego ze krakow jest piekny dlatego, ze wroclaw jest piekny, dlatego dajmy tam to cale gowno....brawo!!!!

Gość only Warsaw

Gość Axilla
moja propozycja to Zimna Wódka albo Stolec

Gość Namysłów wojew opolsk 123

Opole 

Opole 

Gość Gomesz

W Polsce istnieje Warszawa i dlugo,dlugo nic a potem w podobnym szeregu Krakow,Poznan czy Wroclaw.

Gość abc123

Warszawa powinna nia pozostać, pomimo, że istnieja o wiele ładniejsze miasta, ale myślę tak bo:

- po pierwsze lezy w centralnej Polsce, więc nikt nie musi przemierzać całego kraju żeby do niej dojechać jak np. ludzie z północy do Krakowa,

- po drugie gdyby przeniesli stolicę do jakiegoś ładnego, zabytkowego miasta, szybko by się zmodernizowało i straciło swój urok,

- po trzecie juz tyle inwestycji poszło w rozwój stolicy, że lepiej niech juz nia pozostanie, przenoszenie stolicy do innego miasta wiązałoby się z wielkimi kosztami i komplikacjami,

- i po czwarte Warszawa tez ma swoją historię, cała Polska o nią walczyła w II wojnie światowej, więc z uwagi na tradycję powinna pozostać tą stolicą, którą jest

Gość abc123

Choć osobiście pomimo, że lubie Warszawę uważam, że nie nalezy do zbyt urokliwych miast. Ale jest najbardziej nowoczesnym miastem w Polsce, to na pewno, no i największym

Gość wqdqdqd

Gdyby nie była nią Warszawa albo Kraków, to uważam, że Wrocław albo Łódź

Na pewno nie Łódź bo łódź dla obcokrajowców jest ciężka do wypowiedzenia, chyba że zmieni nazwę na Opole centralne

22 minuty temu, Gość abc123 napisał:

Choć osobiście pomimo, że lubie Warszawę uważam, że nie nalezy do zbyt urokliwych miast. Ale jest najbardziej nowoczesnym miastem w Polsce, to na pewno, no i największym

Ale stolica nie musi być największym miastem bo są miasta które są stolicami krajów a nie są największe

Gość Jaa

Berlin

Gość Gość gość

Białystok 

Gość burdel

burdel z ku..rwami

Gość gość
20 godzin temu, Gość abc123 napisał:

Warszawa powinna nia pozostać, pomimo, że istnieja o wiele ładniejsze miasta, ale myślę tak bo:

- po pierwsze lezy w centralnej Polsce, więc nikt nie musi przemierzać całego kraju żeby do niej dojechać jak np. ludzie z północy do Krakowa,

- po drugie gdyby przeniesli stolicę do jakiegoś ładnego, zabytkowego miasta, szybko by się zmodernizowało i straciło swój urok,

- po trzecie juz tyle inwestycji poszło w rozwój stolicy, że lepiej niech juz nia pozostanie, przenoszenie stolicy do innego miasta wiązałoby się z wielkimi kosztami i komplikacjami,

- i po czwarte Warszawa tez ma swoją historię, cała Polska o nią walczyła w II wojnie światowej, więc z uwagi na tradycję powinna pozostać tą stolicą, którą jest

Myślę że teraz Warszawa kojarzy się ludziom z samymi złymi rzeczami. Wydaje mi się że jak przenosili stolice do Warszawy to nie myśleli o takiej stolicy jaka Warszawa jest teraz!!!!

Gość gość
20 godzin temu, Gość Namysłów wojew opolsk 123 napisał:

Ale stolica nie musi być największym miastem bo są miasta które są stolicami krajów a nie są największe

Warszawa jest strasznie nowoczesna (architektura ) i wielka !!!! też uważam że - nie pasuje jako stolica Polski. Stolicą Polski powinno być jakieś miasto spokoje i konserwatywne, republikańskie.