Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boje_sie

Czy faceci lecą na pieniądze?

Polecane posty

Gość magiczna mikstura
czyli po wieku podejrzewam, ze studiujesz, a on powinien pracowac. gdzie pracuje? po pierwsze, powiedz że prawdopodobnie niedługo będziesz chciała się usamodzielnić i zarabiać sama na siebie, że juz nie cheesz byc zalezna od rodzicow, tylko sama chcesz cos osiagnac. oczywiscie dodaj, ze rodzice tez tak uwazaja. jak bedzie cie usilnie odwodzil od tej decyzji, to chyba juz wiesz co powinnas pomyslec. a na przyszlosc: zawsze podkreslaj, ze to wszytsko rodzicow a ni e twoje.

Gość boje_sie
Bo on nie ma kasy? Pracuje i studiuje zaocznie, do tego wynajmuje mieszkanie. Wychodzi na zero z pieniędzmi.

Gość cxv
a no wlasnie, skoro jest taki pracowity, to czemu on nie placi, chociaz za siebie, nie mowiac o Tobie?

Gość boje_sie
Nie ufam mu, zgadza się... Dziękuje za radę magiczna mikstura. :) Widać, że rozumiesz problem.

Gość t55
Widac bogate dziewczyny sa lepsze, od tych biednych :D Bo te biedne WYMAGAJA od faceta, zeby on za wszystko placil, kupowal prezenty, itp. A tu mamy sytuacje odwrotna. Chociaz imho, lepsze jest wysrodkowanie, raz facet, raz dziewczyna. Ale wniosek jest prosty.

Gość magiczna mikstura
a proszę cie bardzo:) prowokacja najlepszą metodą ;)

Gość boje_sie
Zaraz, zaraz. On ode mnie nie wymaga niczego. On płaci za mnie jak ma pieniądze i on tylko wtedy proponuje wyjścia. A ja nie lubie siedzieć w domu więc mówie "Chodź na pizzę. Ja płacę".

Gość boje_sie
I dziewczyny MAJĄCE BOGATYCH RODZICÓW nie są lepsze od tych biednych. To w ogóle nie odwzorowywuje wartości człowieka, Misiu.

Gość boje_sie
Problem jest w tym, że za moment przejdę taką granicę, gdzie nie da się już wycofać... I nie ukrywam, że rozważam rozstanie. Tylko dlatego, że nie chce rozczarowania za x lat.

Gość magiczna mikstura
po tym co teraz napisałaś, wydaje się on całkiem w porządku w tej kwestii. ale zrób małą prowokacje, to bedziesz mogła się upewnić. a Ty po studiach zamierzasz pracowac? u rodzicow? a moze gdzie indziej?

Gość t55
Nie odzworowuje? A ja mysle, ze tak. Bo jesli kobieta pisze, ze facet nie placi za nia w restauracji i nie kupuje jej prezentow i zamierza z nim zerwac, to mysle, ze to duzo mowi o czlowieku (ostatnio byl taki watek).

Gość boje_sie
magiczna mikstura, możesz być pewna, że zrobie tak jak mówisz... Jak skończę studia mam zamiar pracować u rodziców w firmie żeby się oswoić z tym wszystkim, bo kiedyś ten cały burdel będzie należał do mnie... To nie jest szczyt moich ambicji, wierz mi. Ja sobie spokojnie filologię angielską studiuje i chciałabym robić coś całkowicie innego, ale nie mam specjalnie wyjścia.

Gość boje_sie
Tak, czyli teraz jestem dnem bo moi rodzice mają flote. No oczywiście. Proszę Cię, nie obrażaj mnie. Nie jestem zła bo mam pieniądze. One na mnie wpływają, ale nie zrobiły ze mnie egoistycznej zarozumiałej snobki. Nie poczuwam się burżujem.

Gość Morandii
mozsz mnie poznac i ja cie ogołoce z kasy puszcze z torbami i bedziesz na równi ze swoim chłopakiem jak cie rzuci zostawi tzn ze byla dla kasy a nie dla ciebie :)

Gość boje_sie
Zwodniczy Aniołek, na jak długo przed planowaną datą?

Gość magiczna mikstura
to zależy od specyfiki danej sytuacji. jeśli facet nie płaci NIGDY i uważa że to kobieta powinna stawiać, nie kupuje prezentów, choć ty mu kupujesz, to jest nie fair i znaczy ze w zwiazki cos nie tak. ale jesli czasami nie placi, bo ciezsza sytuację materialna i glupio mu z tym, nie kupuje prezentów, bo nie ma kasy na takowe, ale ty sama mu nie kuujesz to jest chyba wszytsko ok. zreszta pamietajcie... rozmowa rozmowa rozmowa!!! czyni cuda.

Gość hmmm........
co to za drugi hmmmmmmmmmmmmmmmm????????

Gość magiczna mikstura
to bylo do t55

Gość FACETTTciq
jestem facetem... nie brakuje mi floccciszy :) i raczej nie lece na kase :P ale zawsze lepiej jak sie ma bardzziej zarobioną/ z lepszej rodziny dziewczyne :) powiedzmy ze sie para pokocha ;) ii zechce byc ze soba na zawsz e;) zawsze lepiej miec wspolmalzonka z lepszego niz gorszego domu :) ii mysle ze koles ktory jest z biednego moze leciec na kase ;)

Gość boje_sie
Ja mu nic nie kupuje... No chyba, że na urodziny, imieniny i tym podobne.. A rozmowa... No nie zapytam się go przecież "Ej, Ty, lecisz na kase czy naprawdę sie zakochałeś?"

Wszystko już było zaplanowane: sala, kościół, zespół, kamerzysta, samochód. Dużo odwoływania i poniesionych kosztów ale jednak warto było:). W trakcie narzeczeństwa zmienił się. Nie rozumiem dlaczego chcesz zerwać z chłopakiem. Może jest wartościowy. Nie patrz się na sytuację materialną ale przede wszystkim obserwuj jego zachowanie. A możę po pewnym czasie sama się odkochasz. Po co się będziesz spieszyć.

Gość magiczna mikstura
no to ok. nie ma nic zlego w przejmowaniu firmy po rodzicach:) nie no jasne, ze tak nikt nie poleca sie pytac. ale w danej sytuacji wiele da sie wyczuc. pisalas, ze dopytuje sie o stan twojego konta. brzmi podejrzanie... ale to zalezy w jakiej sytuacji sie o to pyta i w jaki sposob. to byl tylko przyklad. w rozmowie, niekoniecznie bezposrednio dot. spraw materialnych, mozna sie wiel dowiedziec o zamiarach czlowieka. poza tym istnieje ewntualnosc, ze jemu imponuja te pieniadze, bo sam nidgy tyle nie mial, ale mimo to jest z toba dla ciebie, nie dla pieniedzy. no wiesz... mysli, ze zlapal Pana Boga za nogi, bo ma 2 w 1 :P

Gość boje_sie
A jeżeli się zakocham do tego stopnia, że dostane klapki na oczy a on wykorzysta mnie materialnie?

Gość boje_sie
No może. I jeszcze jedno. On marzy żeby pojechać na Ibizę i wpaśc do "Pachy". Moge zrealizować to marzenie, tylko czy powinnam?

Gość magiczna mikstura
kazdy placi za siebie albo placisz za wszytsko, ale tylko wtedy jak bedzie to jako prezent z powodu szczegolnej okazji np. rocznica? a jak myslisz on sie czuje z takim sponsorowaniem? nie czuje sie urazony, zawstydzony?

Pewnie, że nie powinnaś opłacać mu wakacji. To za duży wydatek. Niech się dołoży w połowie. Jescze się z niego pasożyt zrobi. Ja się jeszcze tak nie zakochałam, żebym świata poza facetem nie widziała. Zawsze mam oczy otwarte.

Gość magiczna mikstura
co do tego zakochania, to tez jesszcze nie doznalam nigdy zamroczenia, jestem zbyt rozsądna :P