Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

smakoszka

Czy są tu krótkowidze o wadzie powyżej minus 7???

Polecane posty

Gość shin
Ja mam astygmatyzm i -6.0. Przez większość życia nosiłam okulary, ale 2 lata temu przeżuciłam się na soczewki i jestem naprawdę zadowolona.

Gość Szzcesliwa Ola
Kochane. ja od dziecka mialam problemy z jednym okiem lewym. Na prawym - l0,5 na lewym -4,0. Wada ciezka jak na okulary ( za duza róznica) . 7 lat nosilam soczewki, pozniej rok okulary. Wada poglebila mi sie do -7,75.Nastepnie zrobilam sobie laserowa korekcje!!!!!! Dzien po zabiegu byl najszczesliwszym dniem w Zyciu!!!!!!! Z -7,75 na 0,0 bez zadnych powiklan. Jesli macie jakies pytania z przyjemnoscia pomoge

Jesli mialabym polecic jakas klinike to polecam wroclawskie eyelaser i pania Oxane Borissova. Kobieta jest naprawde dobra a jej zaloga ma idealne podejscie do pacjenta. Bylam tam na badaniach , rozmawialam z pacjentami i wszystko potwierdzili. \" Powikłania po zabiegu LASIK Literatura medyczna podaje, że u około 1% pacjentów mogą występować powikłania po LASIK, których część związana jest z płatkiem rogówki: 1. Nieregularny płatek rogówki 2. Perforacja rogówki 3. Zbyt krótki lub niekompletny płatek rogówki 4. Oderwanie płatka rogówki 5. Nieprawidłowości nabłonka 6. Przemieszczenie płatka Powikłania te związane są z nieprawidłową pracą mikrokeratomu (przyrządu stosowanego przy zabiegu LASIK). We Wrocławskim EYE-LASER Center stosuje się mikrokeratom HANSATOME - uznany przez specjalistów za najlepszy na świecie. Dzięki temu, w WELC nie było ani jednego przypadku podobnego powikłania.

Jesli kiedykolwiek zdecydowalabym sie na taka korekcje to zrobilabym to wlasnie tam:)Ale wierze ze w koncu Amerykanon uda sie skonstruowac ortok dla wad wiekszych i moje marzenie sie spelni:) Narazie jestem na etapie skorygowania sobie wady do minus 2 za pomoca soczewek ortokorekcyjnych

Gość Szzcesliwa Ola
enamorada Ja robiłam to w 2002 roku i wtedy to było bezpłatne. Teraz kosztuje "prywatnie" ok. 2000 za oko a "państwowo" ok.1000 za oko. Robilam w najlepszej kliniece okulistycznej w Polsce czyli w Katowicach. To klinika ktorej szefowala pani Prof. Ariadna Gierek Łapinska( oczywiscie zabieg robil inny lekarz, trwalo to z 12 minutek). REWELACJA!!!! Lecza sie tam ludzie z calej Polski

Zanim poddasz sie operacji przez pania G lepiej poczytaj na necie o niej. Sa rozne zdania na jej temat i przeprowadzonych operacji przez nia.

Gość Szzcesliwa Ola
przeciez pisze wyraznie ze zabieg przeprowadzal inny lekarz!!!! od zabiegu minelo 5 lat i powiklan zadnych nigdy nie bylo. A Pani Profesor juz dawno nie operuje wiec czesc tych "newsow" to typowe brednie.